Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»
bronsiolita

Un tratament preventiv privind bronșiolita are o...

Citeste mai mult»
gina

Smiley, declarații sincere despre despărțire și iubire:...

Citeste mai mult»
Al Pacino tată

De ce nu a menționat Al Pacino toţi nominalizaţii la...

Citeste mai mult»
oscar

Filmul "Oppenheimer", marele câştigător al celei de-a...

Citeste mai mult»
avion

Un pilot şi un copilot, suspendaţi după ce au adormit...

Citeste mai mult»
kate

Cea mai recentă fotografie oficială cu prinţesa Kate ar...

Citeste mai mult»
adam sandler

Adam Sandler, cel mai bine plătit actor de la Hollywood...

Citeste mai mult»
Rupert Murdoch

Magnatul Rupert Murdoch, în vârstă de 92 de ani, s-a...

Citeste mai mult»
Jane Fonda

Julianne Moore, Jane Fonda şi Emma Thompson se numără...

Citeste mai mult»
oscar

Ce cadouri vor primi vedetele nominalizate la premiile Oscar

Citeste mai mult»
Hannah Gutierrez-Reed

Armuriera filmului ''Rust'', găsită vinovată de omor prin...

Citeste mai mult»
Colin

Cămaşa albă purtată de Colin Firth în "Mândrie şi...

Citeste mai mult»
Karl Lagerfeld

Apartamentul din Paris al lui Karl Lagerfeld va fi scos...

Citeste mai mult»

Rihanna, criticată pentru performanța „leneșă” de la...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Kate Middleton revine la angajamentele oficiale la 8...

Citeste mai mult»
Sinead O'Connor

Administratorii averii lui Sinéad O'Connor denunţă...

Citeste mai mult»
stela

Stella McCartney atrage atenţia asupra a efectelor nocive...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk a dat în judecată OpenAI şi pe CEO-ul Sam...

Citeste mai mult»
iris

Iris Apfel, simbol al modei şi "starletă geriatrică", a...

Citeste mai mult»
Victoria Beckham

Prezentarea de modă a Victoriei Beckham la Paris,...

Citeste mai mult»
furla

Lux în fiecare Detaliu - Descoperiți Frumusețea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Palatul Kensington face o actualizare cu privire la...

Citeste mai mult»
 Elton John

O colecţie a lui Elton John a obţinut peste 20 de...

Citeste mai mult»

Rihanna şi Zuckerberg se află în India, invitaţi la...

Citeste mai mult»
Kanye West

Kanye West, dat în judecată de moştenitorii Donnei Summer...

Citeste mai mult»
richard

Actorul american Richard Lewis a murit la vârsta de 76 de...

Citeste mai mult»
anxietate

Ce este anxietatea socială și cum poate fi depășită?

Citeste mai mult»

1 iunie în Capitală: evenimente de Ziua Copilului

De în Lifestyle 1 iun 2016

Concerte, concursuri și un radio special creat de 1 iunie - Cultural Junior - se numără printre evenimentele ce marchează Ziua copilului.

Cei mici pot participa la concursuri ce le sunt dedicate, la piese de teatru, la demonstrații ale angajaților Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și pot asculta programe radio create special pentru ei.

De asemenea, intrarea la unele muzee este gratuită pentru micii vizitatori.

*** Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov organizează, miercuri, Ziua Porților Deschise în Parcul Nou din localitatea Mogoșoaia, începând cu ora 11,00, unde invitați vor fi copiii instituționalizați în două centre de pe raza județului.

Activitatea are drept scop informarea copiilor cu privire la activitățile importante derulate la nivelul Poliției Române pentru asigurarea unui climat de liniște publică și familiarizarea acestora cu specificul și istoricul instituției.

Activitățile desfășurate vor consta în prezentarea unei autospeciale și a unei motociclete din dotarea Poliției Rutiere, a echipamentului, armamentului, precum și a mijloacelor de protecție individuală și balistică, a truselor criminalistice din autolaboratorul pentru amprentare, relevare și ridicarea urmelor papilare și prezentarea a trei câini de urmă și patrulare.

*** Tot miercuri, Parcul "Alexandru Ioan Cuza" va fi gazda unui maraton de peste zece ore de distracție și bucurie în familie, în cadrul evenimentului 'Copiii colorează viața', organizat de Itsy Bitsy, alături de Primăria sectorului 3.

Astfel, de dimineața și până seara, pe aleile parcului se vor desfășura peste 50 de ateliere distractive. Cele mai iubite jocuri ale copilăriei, concursuri, premii, expoziții, muzica și dansul vor transforma Ziua copilului într-un adevărat festival. Peste 200 de copii vor cânta și dansa pe scenă, alături de personajele Itsy, Bitsy și Zăpă, care pregătesc de asemenea zeci de alte surprize.

Pe scenă vor mai urca Oana Sârbu, care lansează în premieră noul său album de muzică pentru copii "Sunt șic", Gabriel Cotabiță, care va cânta alături de grupul Miniton, dar și actrița Crina Zvoboda, care va oferi un moment interactiv de ventrilocie.

"Ateliere cu lipici pentru mămici și pitici" vor avea loc în Foișorul de lemn, începând cu ora 10,00, unde nouă dintre cele mai cunoscute bloggerițe în materie de parenting vor discuta cu mamele despre cum să crească un copil fericit și sănătos, fără să se sacrifice.

Expoziție de desene, poze la minut, ateliere de robotică, jocurile copilăriei părinților, jocuri și activități în limba engleză, atelier 'Ora de net' cu Salvați Copiii, concursuri de împletit părul, poze cu mascota Mickey Mouse, gimnastică pentru bebeluși cu kinetoterapeuți, face painting, Muzeul jucăriilor, atelier de confecționat brățări, desene pe asfalt și ateliere creative, dar și atelierul de gătit 'străbucate' sunt doar câteva dintre activitățile la care cei mici pot participa de ziua lor, în parcul bucureștean.

*** Primăria Municipiului București, prin Administrația Grădina Zoologică, organizează miercuri o serie de activități educative pentru a sărbători Ziua Internațională a Copilului, dar și Ziua Mondială a Mediului. Scopul acestor activități îl reprezintă promovarea în rândul tinerei generații a unor comportamente responsabile față de natură. În acest sens, copiii și adolescenții cu vârsta de până la 18 ani vor avea acces gratuit în incinta Grădinii Zoologice.

*** Copilăria și eroii săi vor fi sărbătoriți de mărcile poștale românești.

Emisiunea de mărci poștale Romfilatelia "Personajele copilăriei" aduce astfel în prim plan câteva dintre personajele îndrăgite: Făt Frumos și Ileana Cosânzeana, Neghiniță, Domnul Goe și eroii din "Punguța cu doi bani". Cele patru mărci poștale vor putea fi achiziționate începând de miercuri, de la magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

*** De Ziua copilului, Ministerul Afacerilor Interne organizează a opta ediție a evenimentului "Ziua Porților Deschise".

Vizitatorii se vor putea familiariza cu activitatea polițiștilor, jandarmilor, pompierilor, polițiștilor de frontieră, piloților MAI, medicilor și paramedicilor SMURD, și vor avea ocazia să vadă tehnica expusă de fiecare structură a ministerului, sălile de conferință și zonele cu încărcătură simbolică și istorică.

În sala de videoconferințe a MAI, copiii vor putea lua locul celor care conduc și iau decizii pentru siguranța cetățenilor.

În parcarea din fața clădirii MAI, sărbătoriții vor putea urmări și chiar lua parte la exerciții de autoapărare sau de acordare a primului-ajutor, vor putea urca în elicopterele Inspectoratului General de Aviație, în mașinile polițiștilor și jandarmilor și în șalupele polițiștilor de frontieră. Totodată, ei pot urmări îndeaproape demonstrațiile câinilor special antrenați pentru prinderea infractorilor și pot învăța câteva reguli de comportament în situații de urgență.

Anul acesta, în premieră, poliția va prezenta unitatea mobilă pentru identificarea victimelor dezastrelor, un automobil de teren considerat ca fiind o adevărată uzină criminalistică pe roți. Tot în premieră, jandarmii montani vor executa un exercițiu de escaladare a clădirii Ministerului Afacerilor Interne, iar în parcarea din fața instituției vor fi expuse două elicoptere: unul de poliție și unul SMURD.

*** Și Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" sărbătorește Ziua internațională a copilului. În perioada 1 — 5 iunie cei mici sunt așteptați să petreacă momente speciale în ambianța "satului de la șosea".

Muzeul a pregătit câte o diplomă pentru cele mai frumoase lucrări inspirate din lumea satului tradițional, prezentate în cadrul expoziției — concurs de desene "În lumea copiilor de 1 iunie", dar și un program de divertisment realizat împreună cu Opera Comică pentru Copii și Romfilatelia.

*** Copiii cu vârste de până la 18 ani vor avea acces gratuit miercuri, de ziua lor, în expoziția permanentă a Muzeului Național de Istorie Naturală "Grigore Antipa".

Muzeul își va deschide miercuri porțile la ora 10,00, iar până la ora 20,00 cei mici se vor putea distra, dar vor și învăța o mulțime de lucruri noi despre animalele din întreaga lume.

De asemenea, copiii vor putea vedea în premieră în România Diodrama, un proiect care are rolul de a atrage atenția publicului asupra efectelor pe care tăierile ilegale de păduri le au asupra habitatelor.

*** De 1 iunie, Radio România Cultural lansează Cultural Junior, un radio de o zi pentru copii. Timp de 24 de ore, radioul va difuza online programe dedicate copiilor.

Gazda postului, Lidia Laic, invită părinții și copiii în călătorii prin parcurile și muzeele lumii, le spune povești auzite, citite sau inventate, joacă teatru, recomandă cărți, filme, spectacole, benzi desenate și desene animate. La Cultural Junior, cei mici fac cunoștință cu alți copii și vorbesc despre știință pe înțelesul tuturor.

Tag-uri: , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Lifestyle
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 mar