Paste penne al dente cu sos pesto

In Reţete de 17 aug 2017

Dacă tot suntem urmașii Romei, atunci să și mâncăm precum ei: paste penne cu sos pesto (de busuioc) ca la un italiano vero.

Timp: 25 minute
Dificultate: uşoară
Porţii: 4
Ingrediente:

1/2 cană parmesan ras, 1 cană frunze proaspete de busuioc, 2 căței de usturoi, 250 g roșii uscate în ulei de măsline, 350 g penne, sare, piper negru măcinat

Mod de preparare:

1. Se fierb pastele într-o oală mare, în apă cu sare, până când se moaie, dar rămân al dente și se amestecă frecvent, timp de opt minute, pentru a nu se prinde.

2. Se scurg pastele de apă și se păstrează o cană de lichid.

3. Se mixează roșiile în ulei cu usturoiul, sare și piper apoi se adaugă busuiocul și se continuă mixarea până se mărunțesc bine roșiile.

4. Se transferă pasta obținută într-un bol mare și se adaugă parmezanul ras.

5. Se amestecă pastele cu sosul pesto obținut la blender și zeama de la fiert.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
23 noi