Chiftele de dovlecei, din 5 ingrediente

In Reţete de 3 feb 2016

Nu ştii ce să mai găteşti şi nici cu timpul liber nu stai prea bine? Încearcă o reţetă rapidă de chiftele de dovlecei din numai 5 ingrediente!

Timp: 25 min
Dificultate: Medie
Porţii: 3
Ingrediente:

4 căni de dovlecel ras, 2/3 cană de făină, 2 ouă bătute, 1/3 cană de praz ras, ulei de floarea-soarelui pentru prăjit, smântână pentru decorat (opţional)

Mod de preparare:

1. Pune dovlecelul ras într-o strecurătoare, adaugă sare şi apoi lasă-l să se scurgă timp de 10 minute. Foloseşte mâinile pentru a determina apa din dovlecel să iasă.

2. Într-un bol, amestecă dovlecelul scurs cu făina, ouăle, prazul ras, sare şi piper.

3. Încinge, într-o tigaie, ulei de floarea-soarelui. Formează apoi, cu ajutorul unei linguri, chiftele pe care le vei pune apoi în uleiul încins. Lasă chiftelele să se prăjească pe o parte preţ de 3 minute, apoi întoarce-le şi mai lasă-le 2 minute şi pe cealaltă parte.

4. Scoate chiftelele pe un şerveţel pentru a îndepărta uleiul în exces şi apoi aranjează-le pe farfurie, alături de o lingură de smântână pentru decor.

Poftă bună!

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 iul