Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci seminţe de in în fiecare zi

De în Sanatate 22 sep 2015

Chiar dacă s-au dus zilele de vară, cu temperaturi extrem de ridicate, asta nu înseamnă că după o zi lungă şi obositoare nu vrei să mănânci o friptură la grătar, alimente de tip junk food şi să consumi băuturi alcoolice. Dar toate acestea sunt, de fapt, precursorii unui nivel ridicat al colesterolului, ceea ce poate avea drept rezultat un atac de cord.

seminte de in

Însă ştii deja că atunci când te duci la spital pentru un consult, doctorii îţi vor prescrie, în mod automat, medicamente care scad nivelul colesterolului, cum ar fi statinele (n.r. - medicamente hipolipemiante care scad sinteza de colesterol).

Statinele sunt agenţi care scad colesterolul, dar care au efecte secundare printre care se numără dureri musculare, senzaţia de slăbiciune şi faptul că interferează cu nivelul producţiei de coenzima Q10.

Însă trebuie să reţii că ai alternative sănătoase şi mai sigure, trataamente eficiente şi naturale, cum ar fi seminţele de in.

Seminţele de in nu doar că ajută la scăderea nivelului de colesterol, dar ajută la prevenirea atacului de cord şi accidentului vascular cerebral. Seminţele de in sunt o sursă excelentă de fibre solubile, care acţionează asupra mecanismului natural de control al colesterolului, unde se leagă de acizii biliari în tractul intestinal şi interacţionează cu absorbţia colesterolului în sânge.

Seminţele dein, de asemenea, sunt cea mai bogată sursă vegetală de acizi graşi esenţiali Omega-3. Aceşti acizi graşi sunt componente vitale ale membranelor celulare şi îmbunătăţesc circulaţia sângelui, dar previn şi cheagurile de sânge care pot provoca atacuri de cord şi accidente vasculare cerebrale. S-a demonstrat că acizii graşi Omega-3 scad nivelul colesterolului din sânge şi nivelul trigliceridelor.

Încearcă să incluzi un sfert de cană de seminţe de in proaspăt măcinate în dieta ta, în fiecare zi. Aceste seminţe mici, maronii sau aurii, au o aromă bogată, ca de nuci, şi pot fi presărate peste iaurturi, salate sau alte alimente.

Deoarece uleiurile din seminţele de in măcinate pot să râncezească destul de repede, specialiştii NU îţi recomandă să foloseşti seminţe de in pre-mărunţite sau ulei de in. În loc de asta, cumpără seminţe de in întregi şi macină-le tu înainte de a le consuma.

Pentru a le măcina, pune seminţele întregi de in într-o râşniţă de cafea, procesor de alimente sau blender şi macină-le preţ de 5 secunde.

Cu siguranţă vei observa o diferenţă după 6 luni. Speciliştii îţi sugerează să vezi care este nivelul colesterolului tău înainte de terapia cu seminţe de in. Apoi măsoară-ţi din nou colesterolul după 6 luni, pentru a vedea diferenţa. Sursa.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 mar