ADEVĂRATUL motiv pentru care mâncarea de la McDonald's NU putrezeşte

De în Sanatate 18 feb 2016

După ce fotografia făcută de o americancă unui Happy Meal vechi de şase ani rămas intact, poveste pe care feminis.ro a detaliat-o aici, a luat cu asalt internetul, acum s-a aflat adevăratul motiv pentru care mâncarea de la McDonald's nu putrezeşte.

Clipuri şi poze cu mâncare fast-food care nu putrezeşte circulă pe reţele de socializare, fiind foarte populare. De pildă, un medic din Michigan a păstrat un sandviş Taco Bell cu pui şi un cheesburger de la McDonald's timp de doi ani de zile, iar un hotelier şi-a făcut un site unde poţi să vezi live "ultimul hamburger de la McDonald's din Islanda" putrezind sau nu.

McDonald's a abordat deja problema produselor proprii care nu intră în putrefacţie, în urma avalanşelor de întrebări legate de acest fapt, explicând că alimentelor le trebuie umiditate ca mucegaiul să se formeze.

"Realitatea este că hamburgerii, cartofii prăjiţi şi puiul de la McDonald's sunt la fel ca toate produsele alimentare şi vor putrezi, sub anumite condiţii. În esenţă, microbii care produc putrezirea seamănă cu noi, în sensul că au nevoie de apă, de nutrienţi, de căldură şi de timp ca să crească. Dacă retragem unul din aceste elemente, microbii nu se mai pot dezvolta sau strica mâncarea", a explicat doctorul Keith Warriner pentru The Independent.

"Dacă luăm ca exemplu hamburgerul McDonald's, amestecul de carne tocată pierde apă sub formă de vapori în timpul gătitului. Chifla, desigur, e făcută din pâine. Când e procesată termic se reduce şi mai mult cantitatea de umezeală. Asta înseamnă că, după preparare, hamburger-ul este foarte uscat. Când e lăsat afară, atunci pierde şi mai multă apă din cauză că în majoritatea clădirilor umiditatea este în jur de 40%. Aşadar, în absenţa umezelii şi a umidităţii crescute, hamburger-ul pur si simplu se usucă, în loc să putrezească", ne lămureşte expertul în nutriţie. 

Un blog culinar a făcut un experiment care a confirmat, în cele din urmă, că acest fenomen nu este singular şi nu se întâmplă doar cu produsele McDonald's. Galerie foto
Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 mai