chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Zambiti, va rog!

De în Sanatate 21 noi 2008
Iarna aceasta infrunta gerul intorcandu-i soarelui zambetul cu dinti! Noi te ajutam punandu-te in tema cu cele mai noi produse de ingrijire pentru o dantura sanatoasa.
Parodontax, pentru gingii sanatoase

Ai observat ca sangerezi cate putin de fiecare data cand te speli pe dinti sau cand musti dintr-un fruct? Nu este un semn de ranire a gingiilor, asa cum suntem tentati sa credem. Este primul semn al parodontitei - boala gingiilor care ne distruge dintii. Este primul semn care trebuie sa ne determine sa mergem la mediul dentist ca sa-i cerem ajutorul. Chiar daca nu doare, chiar daca dintii par sanatosi, inflamatia gingivala poate evolua rapid catre pierderea dintilor. Bacteriile nu sunt niciodata indepartate suficient daca nu exista o igiena riguroasa, iar ele se aduna zilnic in cavitate si ataca gingiile.

Afectiunile gingivale reprezinta problema cea mai es intalnita in igiena dentara si este totodata cauza principala a pierderii dintilor incepand cu varsta de 35 de ani. Studii realizate de compania GlaxoSmithKline Consumer HealthCare arata ca 41% din populatia tarilor din Europa Centrala si de Est sufera de gingivita si parodontoza. Studiul realizat de aceasta companie in Romania arata ca 39% din cei afectati nu considera sangerarile gingivale o problema alarmanta.

Din ce cauza ne sangereaza gingiile? "Cauza este persistenta microorganismelor in cavitatea bucala in numar foarte mare, din cauza igienei deficitare. Ele se depuns formand asa-zisa placa bacteriana si incep sa atace gingia", explica dr. Cinel Malita.

Pentru inflamatiile gingivale incipiente, exista un tratament care poate stopa evolutia bolii.

Cercetarile din domeniul farmaceutic au dus la realizarea celor mai bune combinatii de ingrediente active in pastele de dinti speciale care actioneaza ca un scut in fata bacteriilor. Spre deosebire de pastele de dinti standard, precum si de pastele de dinti speciale pentru gingii, Parodontax Fluorid si Parodontax Classic contin 70% ingrediente active pentru ingrijirea gingiilor inflamate: bicarbonat de sodiu si extracte din plante. Bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a restabili PH-ul de la nivelul cavitatii bucale, contribuind astfel la prevenirea leziunilor determinate de acizi. Extractul de salvie are efect astringnet, antibacterian, musetelul si echinacea previn inflamatiile, menta improspateaza respiratia, smirna si rathania fortifica gingiile si intaresc tesuturile, iar sarea minerala neutralizeaza acizii periculosi din placa dentara.

In aceeasi gama pentru ingrijirea gingiilor, a fost lansata recent apa de gura concentrata Parodontax. Aceasta contine in plus fata de pasta de dinti doua ingrediente care dezinfecteaza si stimuleaza circulatia la nivelul gingiilor. Folosita regulat, ea formeaza pe suprafata danturii si a mucoasei un strat antibacterian care se depune si persista multa vreme dupa periaj. In plus, apa de gura ajunge in spatii care nu pot fi curatate cu priuta de dinti, actionand atat chimic prin compusii ei, cat si fizic prin clatire.

Gama de dinti Parodontax contine si periuta de dinti Ultra Soft. Aceasta are perii rotunjiti pentru a ingrijicu blandete gingiile iritate.Blend-a-med si Oral B 3D White Luxe pentru un alb stralucitor

Noul Blend-a-med 3D White Luxe a fost conceput pentru a oferi un zambet alb stralucitor, prin indepartarea pana la 90% a petelor, in 14 zile, la periajul regulat cu periuta de dinti Oral-B 3D White Luxe. Totul datorita celor 3 noutati aduse in compozitia produsului: mai multe particule speciale de silice, pentru o indepartare mai eficienta a petelor de suprafata;
concentratie crescuta de pirofosfati care intervin in indepartarea si prevenirea formarii petelor; agenti de spumare si surfactanti combinati astfel incat sa ofere o curatare deosebita. Spuma este mai densa si adera mai puternic la suprafetele dentare.

Noua pasta de dinti este disponibila in 3 variante:

Glamour: formula care ofera un zambet fascinant, cu dinti mai albi si mai stralucitori in numai 14 zile, impiedicand aparitia depunerilor de tartru;

Anti-Tobacco: formula intensiva care inlatura petele exterioare si albeste dintii in numai 14 zile. Ofera, de asemenea, o senzatie extraordinara de prospetime pentru fumatori;

Sensitive: formula specializata care ofera un zambet stralucitor, calmand sensibilitatea dintilor. Acest produs contine, in plus, nitrat de potasiu, un ingredient testat clinic, care ajuta la prevenirea sensibilitatii dintilor.

Sensodyne iti face programare la dentist!

Dintii sensibili reprezinta o problema importanta de sanatate, foarte putin constentizata. Studiile de specialitate arata ca 38% din populatia Europei Centrale si de Est sufera de problema dintilor sensibili.

Pentru dintii sensibili periajul dentar corect si folosirea pastei de dinti speciale sunt obligatorii. Pastele de dinti abrazive si periutele de dinti cu peri duri pot fi extrem de nocive pentru ca pot zgaria smaltul dintilor si pot crea sau accentua problema dintilor sensibili.

Gama Sensodyne, pentru ameliorarea problemelor de sensibilitate a dintilor, contine patru paste de dinti - Sensodyne Fluoride, Sensodyne Total Care, Sensodyne Whitening si Sensodyne Classic alaturi de apa de gura, ata dentara si doua periute de dinti, cu peri moi si medii.

Pasta de dinti Sensodyne Classic contine clorura de strontiu care reduce hipersensibilitatea dentinara si creste remineralizarea osoasa. Sensodyne Fluoride contine clorura de potasiu ce reduce hipersensibilitatea dentinara si fluorura de sodiu care are efect anticarie. Sensodyne Whitening are ca ingrediente active azotat de potasiu ce reduce hipersensibilitatea dentinara si fluorura de sodiu cu efect anticarie, iar trifosfatul pentasodic previne si indeparteaza petele dentare precum cele de ceai, cafea sau nicotina.

Clorura de potasiu din Sensodyne Total Care reduce hipersensibilitatea dentinara, iar fluorura de sodiu are efect anticarie si de remineralizare osoasa. Citratul de zinc combate placa bacteriana si previne formarea tartrului, pe cand vitamina E si panthenolul (precursor al vitaminei B5) favorizeaza vindecarea, previne inflamatia gingiei si protejeaza tesutul dentar.

Periuta Sensodyne garanteaza curatarea eficienta a suprafetelor dentare greu accesibile si evita iritarea zonelor sensibile deoarece are capul mic si o forma speciala care urmareste forma gingiei. Perii sunt moi si rotunjiti pentru a nu irita dintii sensibili si gingiile. Manerul acestor periute este special conceput pentru un control perfect in timpul periajului.

Apa de gura Sensodyne este creata pentru protejarea dintilor sensibili si are clorura de potasiu, care, asa cum am vazut, amelioreaza sensibilitatea dintilor. Apa de gura nu contine alcool sau coloranti, iar sticla este prevazuta cu masura dozatoare. Ultimul, dar nu cel din urma aliat din aceasta gama pentru ingrijirea dintilor sensibili este ata dentara. Aceasta rola de 30 de metri fluorizata si mentolata intregeste ritualul zilnic de igienizare a dintilor.

Mi-am schimbat recent ritualul de ingrijire a dintilor, conform nu atat cu mesajele de incurajare din reclame, cat cu recomandarile medicilor, care mergeau cam in aceeasi directie: igiena constanta si completa (pasta de dinti de calitate, ata dentara, apa de gura zilnic). Un pret mic pentru un beneficiu mare, nu crezi?
Tag-uri: , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar