Vezi cât de mult te zăpăcește excesul de informație

De în Lifestyle 22 oct 2019

Trăim într-o lume care evoluează permanent și în care generațiile anterioare nu au avut aceleași posibilități ca și noi și încă din 1970, când a fost inventat de fapt Internetul, el a devenit sursa principală de informație pentru aproape toată lumea.

Odată cu dezvoltarea Internetului însă au apărut tot felul de fraude online și lumea a început să se reorienteze, chiar dacă acum este mult mai greu să îți organizezi viața în format analog. Această abundență de informații disponibilă online provoacă mult stres și lucrurile scapă de sub control multora.

Efectele excesului de informații asupra societății

La început, informația nu era o problemă, dar aceasta s-a manifestat când lumea a început să se bazeze prea mult pe online, ceea ce a dus la mai multe feluri de a primi informațiile, astfel pierzându-se pe drum anumite porțiuni din informație. În plus, din prea multe opțiuni, omul nu mai știe ce să aleagă, iar copiii nu pot fi întotdeauna protejați de ideile ce dăunează celor de vârsta lor.

Principala cauză a excesului de informație

Lumea este interconectată și când anumite sfere ale societății se întâlnesc apar și informațiile inutile sau perene, care ajung să suprasolicite mintea umană.

Măsuri de prevenție

Pentru a putea face față abundenței de informații și a le alege pe cele corecte, este nevoie de instruire specializată, pe domenii de activitate și tocmai de acele bucăți de informație esențiale. În primă fază se pot resticționa anumite site-uri, deoarece nu putem nega faptul că deși există oameni care preferă să fie înconjurați de variante, majoritatea se descurcă mai bine dacă li se oferă doar o bucată, cu cel mult o alternativă.

Pauzele sunt cheia succesului

Unii oameni încearcă să iasă în evidență doar pentru a demonstra ceva și pentru acest lucru trebuie să obțină tot timpul cât mai multe informații, ajungând astfel să se streseze pentru orice, dar pentru ca totul să funcționeze, este necesar să iei pauzele necesare la momentul potrivit, concentrându-te pe muncă doar atunci când ai de dus la bun sfârșit un proiect.

Calitate nu cantitate

Nu trebuie să te grăbești nicăieri, decât să faci treabă de mântuială mai bine lași pe altcineva să se ocupe cum trebuie de un anumit lucru. Același lucru este valabil și pentru informații, ca să reții ceva și să te poți folosi mai târziu de acestea, ai nevoie de timp, nu să câștigi un concurs. Dacă primești regulat capsule de informație vei avea mai multe beneficii decât dacă încerci să acaparezi totul o dată.

Concluzie

Deși este benefic să acumulezi informații, dacă te suprasoliciți riști să-ți faci singură mai mult rău decât bine. Trebuie să analizezi sursele de informație și să selectezi din ele ceea ce-ți trebuie, pentru a te putea folosi de cele necesare și a nu-ți umple mintea de lucruri inutile.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Lifestyle
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
15 noi