Greta Thunberg

Greta Thunberg, amendată pentru că a blocat intrarea în...

Citeste mai mult»
Kevin Spacey

Actorul american Kevin Spacey, vizat de un nou proces la...

Citeste mai mult»
Florin Piersic

Florin Piersic, ”într-o evaluare complexă legată de...

Citeste mai mult»
met

Gala Met, o întâlnire de neratat a vedetelor, la New York

Citeste mai mult»
Jamala

Câştigătoarea Eurovision Jamala spune că Ucraina "nu-şi...

Citeste mai mult»
Eden Golan

Eden Golan, concurenta israeliană la Eurovision, speră să...

Citeste mai mult»
Meryl streep 2

Meryl Streep va primi un Palme d'Or onorific la ceremonia...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish anunţă turneul mondial „Hit Me Hard and Soft”

Citeste mai mult»
Kevin Spacey

Kevin Spacey ripostează faţă de un documentar în care...

Citeste mai mult»
charlotte

Prinţul William şi Kate au dat publicităţii o fotografie...

Citeste mai mult»
Robert de Niro

Un videoclip viral cu Robert de Niro în care actorul...

Citeste mai mult»
Carli Lloyd

Carli Lloyd, fost star al naţionalei SUA, a anunţat că...

Citeste mai mult»
sport

Câte ore pe zi ar trebui să stai în picioare, să faci...

Citeste mai mult»
Paul Auster

Romancierul american Paul Auster, autorul ''Trilogiei New...

Citeste mai mult»
yumi

Japoneza Yumi Katsura, o renumită creatoare de rochii de...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Actorul Gérard Depardieu a fost eliberat după opt ore de...

Citeste mai mult»
Raluca Turcan

Raluca Turcan, despre cineaşti la gala Premiilor Gopo:...

Citeste mai mult»
Salma Hayek

Salma Hayek s-a alăturat Madonnei pe scena din Mexic,...

Citeste mai mult»
shakira

Blackstone oferă aproape 1,6 miliarde de dolari pentru...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Gérard Depardieu a fost reţinut de poliţie pentru...

Citeste mai mult»
Eminem

Eminem anunţă noul album "The Death of Slim Shady (Coup...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala, criticată pentru un musical produs împreună cu...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»

Un Martie revolutionar sau spiritual?

Convulsii si tensiuni la toate nivelurile. Spre ce ne indreptam?

Prognoza pentru luna martie se bazeaza pe fazele lunii, pe aspectele planetare, dar si pe pozitia stelelor fixe si relatiile pe care le stabilesc acestea cu planetele.

 

Stim cu toti ca in februarie accentul astrologic s-a pus pe agresivitatea lui Marte, ei bine, acum, in martie accentul va cadea pe schimbarile si provocarile la care ne supune Uranus, pe dorinta de libertate si de constientizare a acestei necesitati.

De la eclipsa din 21 decembrie 2010 Uranus este extrem de tensionat, odata de Careul in T cu Nodurile Lunare in care este prins, la care se adauga tensiunile cu Luna Neagra si, curand, cu Mercur. Ce inseamna asta? Framantari, revolutie, schimbare.

La sfarsitul lunii martie se va produce ultimul opozitie Jupiter – Saturn ceea ce va pune fata in fata limitarea si restrictionarea cu plinul si nelimitatul, cresterea si constrictia, speranta si frica. Cine va invinge?Pozitia si reactivitatea lui Uranus este foarte importanta inca de la inceputul acestei luni, lasand deoparte Careul in T cu Nodurile Lunare de care aminteam mai sus, ci si pentru ca, pe 3 martie va face un patrat perfect cu Scheat, stea fixa deosebit de violenta. Anul trecut in mai si august a mai avut loc aceasta intalnire astrala cu efecte catastrofale sa ne gandim numai la ploile si inundatiile care au afectat Romania, Franta, Germania, Pakistanul, China, Brazilia, Mexic. Sa ne amintim de ninsorile abundeten urmate de inundatii, nu mai departe de luna trecuta, in Europa!

Pe 4 martie va fi Luna Noua la 14 grade Pesti si face conjunctie cu o stea mica din constelatia Varsatorului care se afla in suvoiul de apa care curge din ulciorul acestuia, deci tot apa. Pe unde ne uitam numai apa. O alta influenta a lui Scheat in istorie au fost grevele generale, masele de oameni in miscare. Se intampla in timpul cojnunctiilor de anul trecut, se poate intampla si acum deoarece ne aflam in fata unei configuratii asemanatoarea.

Odata influenta eclipsei de Luna din decembrie anul trecut, Nodul Sud care trece peste steaua fixa Betelgeuse, toate avand ca back ground patratul dintre Uranus si Scheat. Parerea mea este ca acesta a fost si fondul si factorul decisiv care a determinat revoltele din Africa de Nord, care, mai apoi, s-au extins in Orientul Mijlociu. Pe de alta parte, acest fond este bombardat de patratul dintre Uranus si Pluto. Nodurile Lunare in patrat cu Uranus indeamna la nevoia de exprimare a libertatii in plan fizic, dar care declanseaza si dilema drumului pe care se va merge, ce cale sa ia libertatea odata obtinuta.

Un exemplu foarte bun, in acest sens este Irakul. Guvernul care este contesta vehement prin acuzatiile de inalta coruptie, a fost instalat in mai, anul trecut. Doua elemente atrageau atentia: patratul dintre Uranus si Scheat pe de o parte si cel dintre Venus si steaua fixa Betelgeuse, pe de alta parte. Luna martie poate insemna o provocare sangeroasa pentru Irak si, implicit, actualul guvern. Acum intra in joc si ultima opozitie, Saturn – Jupiter, pe fondul tensiunilor astrale cu Nodurile Lunare. Pentru Irak doua zile s-ar putea sa fie de foc, 7 martie, Uranus stresat de Nodurile Lunare si 9 martie, conjunctia Mercur – Uranus – Scheat.

Unde se petrec toate acestea pentru Romania? In Casa identitatii nationale, spiritele incep sa se agite, as spune ca avalansa de arestari si descinderi, convulsiile politice la care asistam, coalitii care se fac si se desfac,  nu este doar un expozeu a ceea ce poate face puterea, cat asistam la incheierea unui ciclul al Nodurilor Lunare, ciclu care are 19 ani. Nodul Nord in tranzit se apropie de conjunctia cu Nodul Nord din tema natala a Romaniei aflat in Sagetator.

Momentul declansator al acestor reglari de conturi a avut loc atunci cand Nodul Nord in tranzit a trecut peste Pluto in tranzit din semnul Capricornului, conjunctie care se petrecea in Casa parteneriatelor sociale si politice – convulsiile, nevoile si cautarile partidelor politice de a se aduna, de a se coagula si de a contura un cadru concret doctrinelor pe care se bazeaza. Aceasta conjunctie presupune o alegere, iar Romania bajbaie dupa o alegere transanta de mai bine de doi ani. Alegerea este reprezentata de ambele parti: poporul si conducatorul, intre care exita un culoar stapanit de Pluto si care nu poate fi traversat decat daca ne-am scuturat de indoieli si am luat o decizie clara in ceea ce ne priveste.

Ce fel de decizie vom lua, vom vedea si fiti siguri ca o vom simti pe pielea noastra cu varf si indesat. Si le-am simtit – scumpirea alimentelor, cresterea preturilor la carburant, ciuntirea pensiilor si veniturilor, un cod al muncii controversat, coruptia pana la cele mai inalte niveluri trebuia sa iasa la iveala, pentru ca intalnirea Pluto Nodul Nord presupune renuntarea la tot ceea ce este invechit, anacronic si abordarea unor metode si a unui nou drum daca vrem sa rezistam.

Dar toate acestea trebuiau sa se intample atunci cand Pluto a dat un ultimatum: Ori alegeti sa faceti schimbarea si sa mergeti mai departe ori dispareti! Cale de mijloc nu exista. Alegerile vor fi atat personale, cat si profesionale, economice si politice.  Acum Nodul Nord in tranzit a trecut in Casa a 10-a, Casa puterii – cad capetele unor politicieni, unul dupa altul, PDL a trebuit, mai mult de nevoie, sa-si recuze oamenii pe care  ii credea de baza si se apropie de conjunctia cu Nodul Nord natal, dar mai sunt cateva luni pana atunci.

Pe de alta parte trebuie sa privim influenta pe care o are Scheat asupra lui Uranus, din punct de vedere spiritual. Este o manifestare mai putin cunoscuta a acestei stele fixe si anume aceea de a adanci si de a obliga samanta uraniana sa constientizeze nevoia spirituala a omenirii. Pe 19 martie, Scheat este in semi-sextil cu Neptun astfel ca manifestarea spirituala poate fi legata de dorinta de schimbari politica si socialul. Am vazut recent acest lucru in revoltele din lumea musulmana, dar si in confruntarile politice de la noi, daca, insa, privim lucrurile dintr-o perspectiva spirituala, motivatia devine rapid evidenta.

Cine a condus aceste proteste? Oameni educati, constienti de pozitia lor si de nevoia unui alt sistem de valori si in spatele lor, implicarea unor organizatii religioase cum ar fi Fratia Musulmana din Egipt, lucru recunoscut chiar si de catre ayatolahul iranian, in momentul in care a amintit de miscarea de eliberare islamica.

Pe 19 martie tensiunile vor creste iar. Luna Plina, din 29 grade Fecioara, il va contra pe Uranus cu Scheat din nou. Este asemeni unei intalniri intempestive in agora urbei: Luna alaturi de Soare si Uranus in patrat cu Nodurile Lunare basca influxurile eclipsei lunare din 21 decembrie 2010, care a adus alaturi Nodul Sud cu steaua fixa Betelgeuse. Contrele vin din mai multe directii, o cruce cosmica ce revendica sacrificii mari de la opozanti, astfel incat beneficiile sa fie colective. Daca acest moment nu se fructifica, tensiunea creata va duce la conflict. O tara care ar putea fi afectata acum este Pakistanul, in care, de la asasinarea premierului Benzir Buttho, oricum nu mai este liniste. Bineinteles, totul cu o conotatie religioasa de rigoare.

Luna aflata la 2 grade de Pluto pe 26 martie ar putea intensifica lupta pentru putere. Pluto in patrat cu Soarele  nu pare sa sugereze un conflict de autoritate ... si totusi acest patrat dintre Soare si Pluto vine peste opozitia Jupiter – Saturn! Iata o cruce cosmica regala, una despre care, regretatul Robert Blaschke, vorbea intr-un articol de astrologie anul trecut. El sublinia ca din cauza acestei ultime opozitii, Jupiter – Saturn, omenirea ajunge la un punct de cotitura, din punct de vedere cultural, politic si economic. Daca privim lucrurile din aceasta perspectiva, vom vedea ca opozitia amintita suporta aceasta influenta provocatoare si covarsitoare, in acelasi timp, prin dinamizarea aspectului de catre patratul Soare – Pluto, adica conflicte de putere, cruzime, morti s.a. (exemplu: Libia)   

Jupiter are in grija credinta si religia ca doctrina, iar acestea au intrat in conflict cu Saturn, care este conservator, traditionalist, vrea stabilitate si reguli precise. Acestei nevoi se adauga influenta spirituala a gruparii Venus – Ceres – Neptun din Varsator si Chiron, aflat in primul grad din Pesti si conjunct cu steaua fixa Fomalhaut, stea care, in Persia antica, era considerata stea regala. Despre aceasta stea se spune ca aduce noroc si putere, totusi este extrem de provocatoare, are un caracter sublim, care face trecerea de la planul material la expresia spirituala, cea mai pura intr-o maniera transanta: in sens bun sau rau, depinde de cum intelege omenirea aceasta trecere, aceasta transformare.

Chiron este asociat Tamaduitorului Universal si cu profeti iluminati ca Iisus si Mohamed. Pericolul care deriva de aici este ca aspectele provocatoare vin dinspre extremistul Pluto (moarte si renastere). Mercur este conjunct cu steaua fixa Kurdach, din constelatia Cepheu si semnifica Regele, este deci asociata liderilor politici.

Daca punem toate acestea impreuna am putea vorbi despre aparitia unui lider extrem de popular, care promoveaza libertatea si schimbarea, vine cu un mesaj spiritual care suna atragator, dar care poate avea consecinte dintre cele mai neasteptate si periculoase.  

Spre ce ne indreptam, iata intrebarea de baraj?

 

 

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 9

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

A N (13.05.2012, 23:48)
Felicitari ptr articol. Acum cand il citesc este adevarat ce ati scris atunci.
Oare spre ce ne indreptam? Din tot ce traim nu se pare ca spre o viata mai buna desi ne-o dorim si tot speram sa o obtinem intr-o zi.
Răspunde-i
minerva (17.03.2011, 11:48)
Sunt datoare cu un raspuns doamnei Adriana Bratulescu. Nu, intuitia a functionat ceas, intr-adevar fiul dvs. are certe talente artistice. Intr-o buna zi cand timpul imi va permite va voi raspunde un pic mai pe larg. Ce pot sa va spun ca din 10 planete si asteroizi, doar Jupiter nu este conjunct cu nicio o stea fixa, in rest toate fac aceste conjunctii, inclusiv Luna Neagra si din fericire aproape toate ii sunt benefice si vorbesc despre inclinatiile artistice si prevad un viitor frumos. Totusi atentie la orgoliu si la impulsivitate.
Răspunde-i
(16.03.2011, 21:44)
buna ziua sunt nascuta in dimineata zilei de 4.08.1984 , nu stiu exact ora intre 7 si 8 localitatea Dorohoi,m-ar interesa despre casatorie ,copii si sanatate .................va multumesc anticipat...
Răspunde-i
angelap (16.03.2011, 19:39)
Buna seara!vad cu stupoare ca avetzi dreptate in cele previzionate...aproape ca nu-mi vine sa cred cat de bine descrietzi atat pentru plan intern cat si internatzional evenimentele ,cele care le vedem deja astazi...cu respect vin sa va rog sa imi spunetzi cum ma va afecta luna martie in jumatatea care a mai ramas si cand sunt plasate crucile regale de mare interes si influentza.Eu sunt nascuta la 5 iunie 1959,ora 4,40.Va multzumesc!
Răspunde-i
tamara nichita (16.03.2011, 15:26)
Buna ziua.
Parcurg niste etape dificile financiar ,profesional,relational.Am sansa totusi ,sa pornesc la un drum profesional nou,individual la care visez de mult. Insa financiar imi este teama sa nu ma afund mai mult decat sunt indatorata.Se spune ca a venit vremea schimbarii.....oare pot face asta ,fara riscuri majore avand un copil student la medicina si un sot al carui job este incert? Va ror frumos,dati-mi un sfat. MULTUMESC,MULTA SANATATE.
Data nasterii 22 08 1966,intre 14 -15.
Răspunde-i
ADRIANA MIHAELA BRATULESCU (15.03.2011, 11:25)
BUNA ZIUA. AM SI EU O RUGAMINTE: AM UN BAIAT NASCUT PE 16 IANUARIE 2000 , ORA 14, IN CONSTANTA. AM AJUNS LA UN MOMENT DE COTITURA. NE-AM INSCRIS LA SCOALA DE ARTE, SECTIA PICTURA, HOTARARE LUATA IN URMA UNUI CONCURS CASTIGAT CU LOCUL 1. INTREBAREA MEA PENTRU DVS. SI TOTDATA SI RUGAMINTEA MEA ESTE SA MA AJUTATI, SA IMI SPUNETI DACA ARE INCLINATII REALE SI DACA ASTA ESTE DIRECTIA PE CARE TREBUIE SA O URMAM. ESTE FOARTE GREU DIN PARTEA UNUI PARINTE SA IA O HOTARARE PENTRU DESTINUL UNUI COPIL LA O VARSTA ATAT DDE FRAGEDA... CU MII DE MULTUMIRI ANTICIPATE, ADRIANA BRATULESCU.
Răspunde-i
andreea (13.03.2011, 13:59)
Va multumesc din suflet!!! Ora nasterii nu o cunosc, din pacate...iar ca locatie, Braila. Stima pentru efortul depus!!
Răspunde-i
minerva (12.03.2011, 17:19)
M-ar interesa data nasterii completa, in sensul ca este nevoie si de ora nasterii. Uranus in Berbec este extrem de schimbator.
Pentru Scorpioni, Uranus în Casa a 5-a, Casa pl?cerilor carnale, a iubirii, a romantismului, a copiilor, a luxului, a creativit??ii, este o prezen?? electrizant?, surprinz?toare, plin? de surprize pl?cute, care le d? acestor nativi spontaneitate ?i o bucurie aparte în a împ?rt??i momentele intime cu persoana iubit?. Dar aten?ie, c? în aceea?i m?sur? poate aduce ?i haos ?i schimbare pe nepus? mas?. Copiii sunt o bucurie nem?surat? dar pot fi, în acela?i timp, ?i sursa unor drame. Iubirea poate veni la fel de u?or precum poate pleca în acela?i fel din varii motive care adesea par non sens. Concediile lor pot fi extraordinare sau un dezastru. Prietenii pot aduce bucurie în via?a lor ?i tot ei pot fi sursa dezam?girilor, ei pot fi împlinirea dar ?i lipitorile care profit? de ajutorul lor atât cât las? un Scorpion s? fie folosit. Muza creativit??ii se va afla al?turi de ei oricum s-ar mi?ca prin aceast? cas?.
Odat? cu mutarea lui Uranus în Berbec, Scorpionii par s? se mai lini?teasc? ?i aceast? pozi?ie chiar s? dea culoare vie?ii lor. Berbec înseamn? inova?ie, spirit întreprinz?tor, competi?ie ?i dragostea va fi prima care î?i va reclama pozi?ia ?i nevoia de pasiune, dar mai este ?i Casa rutinei cotidiene la locul de munc?, a colegilor de munc?, a s?n?t??ii fizice ?i a sentimentului c? sunt folosi?i. Prezen?a lui Uranus aici le poate aduce voie bun? ?i starea interioar? de bine. Dac? Scorpionii lucreaz? în domenii cum sunt telelcomunica?iile, tehnologiile computerizate, Internet, ?tiin?? sau afaceri on-line, se ocup? de componente electronice sau de telefonia mobil?, 2011 va fi o perioad? excelent? ?i dinamic?, munca nu va mai însemna rutin? ?i îi va motiva s? continue. Dac? profesia lor reclam? munc? de echip?, ac?iuni cu caracter social, activit??i de grup, întâlniri de afaceri sau asocieri profesionale, le va fi mult mai u?or s? se achide de sarcini ?i prin aceasta s? ating? performan?ele visate.
Se poate întâmpla îns? ca nivelul productivit??ii, colegii de munc?, sarcinile de serviciu sau s?n?tatea s? par? c? o ia razna sau s? par? incerte, dar ca orice lucrur care d? pe dinafar?, se datoreaz? faptului c? entuziasmul lor a fost fie prea mare ?i s-au plictisit repede, fie c? solu?iile g?site au p?rut mai u?oare decât erau în realitate ?i asta le-a adus dureri de cap. De asemenea, s-ar putea confrunta în aceast? periopad? cu dorin?a de a-?i schimba locul de munca ?i s? înceap? s? dea telefoane ?i s? întrebe pe la to?i prietenii dac? nu ?tiu de vreun loc de munc? vacant.
Uranus în sectorul rutinei cotidiene îi împinge s? caute profesia care li se potrive?te cel mai bine cu personalitatea lor. Un extravertit nu poate fi obligat s? lucreze în singur?tate. Un inventiv, un inovator sau un creator nu va putea niciodat? s? creeze într-un mediu st?pânit de birocra?ie. Ei au nevoie de spa?iu, de un mediu care s? le pun? în valoare talentul, ?i abia apoi de un loc în care s? î?i trag? sufletul. Dac? conduc un grup, o sec?ie, o echip?, sunt capabili s? îi conduc? spre performan?e de invidiat, nu prin for?? ?i nici prin exploatare brut? ci cu acea aplecare natural? de a g?si locul lucrurilor în schema universal?. Când va intra ?i Jupiter în Casa a 6-a, Scorpionii vor fi cu adev?rat motiva?i înnoiasc?, s? inventeze, s? creeze, s?-?i asume idei originale, s? pun? în aplicare proiecte de investi?ii care s? arate lumii c?, dac? î?i pun mintea la contribu?ie, pot fi leaderi în orice domeniu.
Acestea insa sunt generalitati, pentru a personaliza, repet este nevoie de ora nasterii si de locul nasterii.
Răspunde-i
andreea (12.03.2011, 15:39)
Buna ziua, sunt nascuta in dimineata zilei de 08.11.1985, imi puteti spune cum ma va afecta intrarea lui Uranus in Berbec?? Va multumesc!
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
08 mai