Jill Sobule

Jill Sobule, cunoscută pentru hiturile anilor '90 „I...

Citeste mai mult»
Max Verstappen

Max Verstappen a devenit tată. Partenera lui, Kelly...

Citeste mai mult»
David Beckham

David Beckham, „mai fericit ca niciodată” la 50 de ani....

Citeste mai mult»
Pedro Almodóvar

Pedro Almodóvar îl atacă pe Trump într-un discurs la...

Citeste mai mult»
sport

Un studiu solicită ca exercițiile fizice să fie prescrise...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

O primă acuzatoare a depus mărturie în procesul lui...

Citeste mai mult»
romina

Romina Gingașu, dezvăluiri despre căsătoria cu...

Citeste mai mult»
Nicole Kidman

Nicole Kidman, premiată cu "Women in Motion" la...

Citeste mai mult»
Kate si William Ziua Îndrăgostiților

Prințul William și prințesa Kate celebrează în Scoția cea...

Citeste mai mult»
fotografii

Tendințele de nuntă care cuceresc în 2025

Citeste mai mult»
Gordon Ramsay

De ce refuză Gordon Ramsay să mănânce în propriile...

Citeste mai mult»
Gigi Hadid

Gigi Hadid, zvonuri de nuntă cu Bradley Cooper. Ce...

Citeste mai mult»
gene

Rezultatele finale ale autopsiei lui Gene Hackman şi a...

Citeste mai mult»
 Kim Kardashian

Procesul ocazionat de jaful armat care a vizat-o pe Kim...

Citeste mai mult»
tort

Patiserii francezi au realizat un tort de căpşuni lung de...

Citeste mai mult»
catinca calina

Catinca Roman, după ce fiica sa a devastat un apartament...

Citeste mai mult»
Pedro Pascal

Actorul Pedro Pascal o numeşte pe JK Rowling „o ratată...

Citeste mai mult»
Wiz Khalifa

Rapperul Wiz Khalifa a fost condamnat în România pentru...

Citeste mai mult»
Hugh Grant

Hugh Grant critică dur școlile care alimentează...

Citeste mai mult»
William si Kate

William şi Kate au publicat o fotografie inedită cu...

Citeste mai mult»
 Carlos Santana

Chitaristul Carlos Santana își amână un concert după ce a...

Citeste mai mult»
George Clooney

George Clooney: "Nu-mi pasă" dacă Trump mă numeşte un...

Citeste mai mult»
Lady Gaga

Lady Gaga și-a păstrat cumpătul după ce i-a cedat...

Citeste mai mult»
Nicola Coughlan,

Nicola Coughlan, starul din „Bridgerton”, atacă seria...

Citeste mai mult»
pap

Martin Scorsese spune că moartea Papei Francisc este o...

Citeste mai mult»
 Michelle Trachtenberg

Actriţa americană Michelle Trachtenberg a murit din cauza...

Citeste mai mult»
a

The Who s-a despărţit de bateristul Zak Starkey din cauza...

Citeste mai mult»
George Clooney

George Clooney explică de ce i-a cerut lui Joe Biden să...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Harvey Weinstein, rejudecat la New York

Citeste mai mult»
Harry

Harry și Charles rămân 'distanți', conform unor surse

Citeste mai mult»
gene

Înainte de moartea sa, soția lui Hackman a căutat...

Citeste mai mult»
ceas

Un ceas de buzunar care a aparținut unui pasager de pe...

Citeste mai mult»
capsula

Capsula Blue Origin cu cele şase femei vedetă la bord,...

Citeste mai mult»
Johnny Depp

Johnny Depp şi Penelope Cruz, în thrillerul „Day Drinker”...

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Proprietatea lui Gene Hackman a fost infestată de...

Citeste mai mult»
ciocolata

Cât de sănătoasă este ciocolata neagră. Iată ce spun...

Citeste mai mult»
Katy Perry

Blue Origin a încheiat cu succes zborul spațial la care...

Citeste mai mult»
Sean „Diddy” Combs

Avocaţii lui Sean „Diddy” Combs vor să cunoască opiniile...

Citeste mai mult»
bebelus

O femeie a născut copilul unui alt cuplu după ce o...

Citeste mai mult»
eric

Eric Dane, actorul din "Euphoria" şi "Grey's Anatomy",...

Citeste mai mult»

Te îngrași dacă iei suplimente pentru creșterea fertilității?

În 31 mai 2021

Sarcina (graviditatea), supraponderabilitatea (sau obezitatea) și sindromul ovarelor polichistice (SOPC) alcătuiesc, printre multe altele, un “triunghi” hormonal în care, elementele componente pot alcătui un cerc vicios, în lipsa unor măsuri pro-active și cu impact asupra fertilității. Astfel de probleme se pot dezvolta pe fondul unui stil de viață dezordonat și din cauza lipsei de nutrienți esențiali.

suplimente

Sarcina este o perioadă în care obezitatea pre-existentă își poate spune cuvântul asupra biologicului mamei și fătului sau poate fi o perioadă care favorizează obezitatea. Tot obezitatea, în perioada pre-sarcină, poate afecta în mod negativ balanța hormonală si fertilitatea, fiind necesară susținerea organismului cu vitamine si minerale. Însă și această acțiune se izbește de o serie de preconcepții, precum riscul îngrășării pre-natale.

Mamele sunt, astfel, prinse la mijloc între diferitele  opinii și sfaturi nutriționale și, deseori, ajung să se gândească la ce să sacrifice (siluetă vs. obezitate prin vitaminizare) și ce să facă (suplimentare, nutriție – vitaminizare), pentru a găsi balanța perfectă, necesară unei fertilității normale.

Pot avea vitaminele prenatale efecte secundare? Care este rolul lor?

Uneori, bagajul genetic, stilul de viață și obiceiurile alimentare pot alcătui o configurație „norocoasă” în raport cu fertilitatea și atunci procesul de concepție vine natural. Însă, de multe ori, obținerea unei sarcini nu este atât de ușor de realizat si viitoarea mămica trebuie sa găsească soluții pentru a contracara efectele negative ale lumii moderne în care trăim – marcată de stres, poluare sau chiar de un fond genetic mai puțin favorabil.

De exemplu, sindromul ovarului polichistic – manifestat și prin obezitate – face ca potențialele mame să își restricționeze aportul de vitamine din frica de a nu se îngrășa suplimentar, când, de fapt, frecvent, tocmai vitaminele pot avea o contribuție pozitivă asupra siluetei și fertilității, așa cum este acidul folic (vitamina B9). Importante sunt, în acest context, și soluțiile naturale, cu rol benefic în creșterea fertilității, precum Mio-inozitolul și Fructul-castității (Vitex agnus-castus). 

Un alt punct important îl reprezintă depășirea barierei dată de mitul „B-urilor (în special acidul folic dacă vorbim de sarcină) care îngrașă”, deși are efecte benefice pentru fertilitate. Cele mai frecvente cauze ale îngrășării sunt dezechibrele hormonale, emoționale, insulinice etc. și nu așa-zisa „poftă de mâncare dată de vitamine”.

Acidul folic (vitamina B9) acționează împotriva rezistenței la insulină, tocmai rezistența la insulină fiind un factor al infertilității din sindromul de ovar polichistic. Tot acidul folic (vitamina B9) – în dozele zilnice cu valoare nutrițională – este un factor adjuvant și reglator al enzimelor implicate în metabolism și energie și, deci, un plus al intervențiilor de scădere în greutate.

Conștientizarea acestor aspecte devine, astfel, un factor important și un prim pas către o soluție a îmbunătățirii fertilității.

Un alt lucru care trebuie știut este că sindromul ovarului polichistic (SOPC) este într-o relație bidirecțională cu obezitatea și că are o importantă componentă genetică moștenită, care se poate manifesta de la un nivel crescut de hormoni androgeni, până la prezența marcată a chisturilor ovariene (întâlnite la aproximativ 15% dintre femeile cu această suferință). De asemenea, țesutul adipos este o sursă hormonală care întreține simptomatologia SOPC, formându-se un cerc vicios.

Chiar și așa, componenta genetică nu trebuie să fie un factor al fatalismului, ci trebuie văzută ca o situație ce poate fi îmbunătățită prin metode proactive, care să ducă la:

-          scăderea nivelului de rezistență la insulină, prin acțiunea Mio-inozitolului și prin intervenții nutriționale; în anumite cazuri, țintit, medicul poate administra medicamente antidiabetice;

-          creșterea fertilității, prin Mio-inozitol, Fructul-castității (Vitex agnus-castus), acid folic (folații, vitamina B9);

-          reglarea menstruației, ca rezultat al îmbunătățirii stilului de alimentație si de viață și ca urmare a utilizării a Mio-inozitolului și a Vitex-ului;

-          îmbunătățirea tonusului fizic și psihic, ca rezultat al reechilibrării balanței hormonale.

Dieta corectă pentru creșterea fertilității

Ca stil de viață, obezitatea și supraponderabilitatea prenatală pot fi combătute chiar și instinctual, deoarece în perioada de preconcepție, femeile tind să aibă o deschidere către o dietă echilibrată. Aceasta poate fi completată de o suplimentare inteligentă, precum și de exercițiile fizice, care vor aduce inclusiv beneficii ulterioare, pentru sănătatea fetală.

De altfel, controlul greutății corporale, în această perioadă preconcepțională și sarcină, este de importanță capitală pentru rezultatul nașterii, precum și pentru sănătatea maternă și neonatală. De asemenea, recuperarea postnatală va fi mai dificilă pentru femeile supraponderale. Conștientizarea faptului că femeile supraponderale au o fertilitate redusă în comparație cu femeile cu greutate corporală normală, trebuie să ne dea de gândit.

Subfertilitatea observată la femeile obeze este cel puțin corelată cu scăderea ovulației. Cauza predominantă a anovulației este sindromul ovarului polichistic (SOPC), care se caracterizează prin obezitate abdominală, în 40% din cazuri. Dezechilibrele produse pe acest fond pot cauza anovulația, deseori vizibilă prin simptome precum hirsutism, obezitate, acnee, seboree, creșterea rezistenței la insulină și căderea părului

Prevalența, în lume, variază de la o zonă la alta – în unele locuri este de 2%,  în altele de 23% și chiar de peste 40%, așa cum era într-o perioadă în sudul Statelor Unite. Ce este și mai îngrijorător însă este că peste 50% dintre femeile între 20 și 40 de ani, aflate într-o astfel de situație, nu-și conștientizează afecțiunea și, poate și mai rău, peste 75% dintre cele care vizitează un medic  nu sunt nici investigate nici diagnosticate în această direcție.

Ce pot face femeile care suferă de sindromul ovarelor polichistice?

În ansamblul de măsuri necesare pentru creșterea fertilității prin reechilibrare hormonală, nutrițională și a stilului de viață, ProFecund Ino  luptă pe cale naturală, cu mult succes, contra acestui sindrom, fără să crească riscul de îngrășare. Cu o compoziție structurată inclusiv în baza ideilor discutate mai sus și  bazate pe studii ale diferitelor ramuri medicale privind fertilitatea, obezitatea și SOPC - ProFecund Ino conține: Mio-inozitol, Extract standardizat din fructe de Fructul-castității (Vitex agnus-castus) 10:1, Acid folic (B9) biologic activ (din Quatrefolic®), Riboflavina (B2). 

Mio-inozitolul ajută în lupta cu SOPC. Mai multe studii medicale i-au dovedit eficiența în reglarea ovulației și stimularea fertilității la femeile ce suferă de SOPC. Alături de Vitex agnus-castus, mio-inozitolul contribuie la funcționarea normală a sistemului hormonal și ajută la îmbunătățirea calității ovulelor.

Administrate in conditii de siguranșă, pe termen lung, fără efecte secundare:

  • Mio-inozitolul poate duce la reechilibrarea statusului testosteronului în SOPC;
  • Vitex echilibrează nivelul de estrogen și progesteron;
  • Folații (esențiali vieții mamei și a fătului), intervin într-un complex de procese metabolice, necesare scăderii în greutate și, implicit, îmbunătățirii fertilității.

Curele cu ProFecund Ino se recomandă pe o perioadă de minim 3 luni.

Galerie foto
Tag-uri: ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
03 mai