Surprize în topul celor mai bogați oameni din Marea Britanie

De în Bani 1 iun 2020

Conform listei publicate în ziarul Sunday Times, Andrew Lloyd Webber împarte primul loc din topul celor mai bogați oameni din Marea Britanie cu Sir Paul McCartney.

Se presupune că averea compozitorului va scădea cu cel puțin 20 milioane lire sterline în urma închiderii teatrelor sale de pe West End și Broadway, închidere datorată crizei de Coronavirus. În sezonul 2018-2019, aceste teatre au înregistrat încasări de 63 milioane lire sterline, iar grupul Really Useful Group Investments a făcut un profit de 7 milioane. În plus, el a trebui să amâne premiera din Londra a musicalului „Cenușăreașa”, a cărui scenariu a fost adaptat de către actrița, autoarea, scenarista și regizoarea britanică Emerald Lilly Fennell.

Cu toate acestea, la cei 72 de ani, este încă în topul listei celor mai bogați oameni din Marea Britanie, acolo unde a ajuns în anul 2019, având atunci o avere de peste 820 milioane lire sterline, loc pe care acum îl ocupă alături de Sir Paul McCartney, care la 77 ani a strâns o avere de peste 800 milioane lire sterline. Acest lucru a fost posibil deoarece veniturile Beatle's au crescut în fiecare an, la ultimele 29 concerte aniversare înregistrând vânzări din bilete de 92.4 milioane lire sterline, respectiv 100 milioane de dolari.

De asemenea, Sir Paul McCartney a lansat relativ recent un album solo, „Egypt Station”, și prima sa carte pentru copii, „Hey Grandude!”, care a devenit rapid bestseller.

În mod surprinzător, pe locul trei în acest top a intrat Rihanna, care acum locuiește în Londra și are o avere de 468 milioane lire sterline, datorită succesului companiei sale de modă și cosmetice, Fenty, prin intermediul căreia a realizat un parteneriat cu firma de lux LWMH și alte părți interesate. Brandul cântăreței în vârstă de 32 ani a fost lansat în anul 2017, și în primele 15 luni a generat în total 570 milioane de dolari americani, fiind evaluat la 3 miliarde de dolari. Astfel, ea a intrat în top înaintea lui Sir Elton John, a cărui turneu de retragere l-a îmbogățit cu alte 40 milioane lire sterline, ajungând astfel pe locul patru în listă, cu 360 milioane.

Robert Watts, jurnalistul care a alcătuit lista, a declarat: „Rihanna simbolizează schimbarea dramatică pe care am putut-o observa în ultimii ani în topul celor mai bogați britanici. Acest top era cândva dominat de oameni cu averi moștenite, dar acum, cu cele 1000 de intrări noi, predomină persoanele de origine modestă, care s-au realizat prin mijloace proprii. Rihanna, la doar 32 de ani, a ales să se stabilească în Londra și dacă continuă tot așa, ar putea să-i depășească pe Sir Paul McCartney și Lord Lloyd-Webber în topul celor mai bogați oameni din industria muzicală... Cu toate că turneele cu concerte pe stadioane rămân principala sursă de venit pentru muzicieni, COVID le-a stricat acestora planurile, de aceea ne așteptăm ca averile multora dintre ei să scadă considerabil anul acesta și anul viitor. Deja nu mai există nici un dubiu că cel puțin în 2020, industria muzicală are de suferit.

Sir Mick Jagger, fost component al trupei Rolling Stone, se clasează pe locul 5 în acest top, cu o avere ce atinge 285 milioane lire sterline, în timp ce Olivia și Dhani Harrison, văduva și fiul decedatului Beatle's George Harrison, împart locul al șaselea cu Keith Richards, care are o avere de 270 milioane.

Alte nume notabile, mai sunt Ed Sheeran, care cu încasările de 40 milioane ale turului său mondial a ajuns la o avere de 200 milioane lire sterline și împarte acum locul 10 cu Sir Rod Stewart și Sting. La cei 29 de ani, Ed Sheeran este cea mai tânără persoană din acest top și ocupă, de asemenea, locul 1 în lista celor mai bogați tineri muzicieni.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Bani
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
27 oct