Superstiţii despre sarcină şi gravide de pe tot globul

Femeia însărcinată să nu mănânce poame îngemănate, dacă nu vrea să facă gemeni, să nu lovească cu piciorul un câine, că va fi copilul câinos la inimă, să nu fure nimic, căci umbra obiectului va păta pe vecie trupul copilului, şi alte câte şi mai câte superstiţii populare româneşti despre sarcină şi gravide există pe meleagurile natale. Hai să vedem ce superstiţii au gravidele în diferite culturi ale globului:

În India, multe gravide cred că eclipsa poate afecta sănătatea bebeluşului nenăscut. Femeile se adăpostesc în casă, cu uşile şi draperiile închise, pentru a se asigura că razele soarelui nu le ating burtica. Superstiţioşii socotesc că eclipsa poate provoca deformaţii.

Bulgăroaicele păstrează secret sarcina timp de trei luni înainte să livreze vestea cea mare. Divulgă secretul doar partenerului şi ţin totul în taină pentru ca spiritele rele să stea departe de bebe.

În unele părţi din SUA şi în Australia, una dintre superstiţii sună aşa: dacă o femeie are arsuri la stomac în timpul sarcinii, copilul se va naşte cu mult păr.

Rusoaicelor însărcinate nu le place să li se spună că strălucesc. Cred că astfel de complimente sunt nesincere şi că transmit necaz. Pentru a alunga răufăcătorii, mamele leagă un şnur roşu sau prind un ac de siguranţă de căruciorul copilului pentru ca acesta să nu se îmbolnăvească. Femeile care aşteaptă un copil fac ceva similar. Superstiţia e aceeaşi cu a noastră din popor, ca să nu se deoache, copiilor li se leagă câte un fir roşu la gât.

În Hawaii, viitoarele mămici evită să poarte cununa tradiţională de flori în jurul gâtului, poartă în schimb împletituri din flori şi fruze deschise. Cununa închisă specifică ţinutului Hawaii semnifică sufocarea bebeluşului cu cordonul ombilical.

În Liberia, femeile însărcinate nu suportă să fie atinse pe burtă întrucât sunt foarte superstiţioase, crezând că spiritele rele le vor răpi bebeluşul din pântece. Aşadar, se feresc în timpul sarcinii să fie atinse pe burtă de străini, cu excepţia familiei şi celor apropiaţi.

În cultura evreiască, femeile care aşteaptă un copil nu organizează petreceri în cinstea lor pentru că ar aduce ghinion. Nu cumpără nimic pentru bebeluş înainte de naştere datorită acestei superstiţii.

Femeile din China nu se duc la înmormântări în timpul sarcinii, iar dacă trebuie neapărat să fie prezente, îşi leagă o panglică roşie în jurul burţii pentru protecţie. De asemenea, chinezoaicele nu se duc la nuntă când poartă un copil în pântece pentru că se spune că bucuria pentru bebeluş eclipsează bucuria pentru mireasă. Dacă se duc totuşi, stau cât mai departe de mireasă.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Astrologie & Numerologie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 noi