Sagetatorul si sanatatea

De în Monden 16 dec 2012
Sagetatorul este cel mai sanatos semn zodiacal. Cu toate acestea, nici macar el nu este ferit in totalitate de problemele de sanatate. Aflam acum ce boli il vaneaza.

Categorie elementara: foc

Mod de exprimare: cald, uscat

Mod vibratoriu: mutabil

Temperament: coleric, subcoleric

Gen: masculin

Tip: diurn

Anatomic: coapse, femur, solduri, fese, nervul sciatic, arterele impreuna cu Jupiter, sistemul nervos central, voluntarismul nervilor periferici prin opozitie cu semnul Gemenilor, imparte cu Fecioara sistemul nervos simpatic.

Muschi: iliac, iliopoas, pectines, sartorius, rectali, quadripces extensor, glutens.

Artere: iliaca exterioara, femurala si sacrala.

Vene: sacarla, iliaca si marea savena.

Oase: iliac, femur, coccigian si sacral.

Boli: reumatism, gura, accidente la nivelul coapselor, accidente la nivelul soldurilor, sciatica, ciroza hepatica, obezitate, hepatita.

Erotismul Sagetatorului

Endocrin: pancreas

Sare: Silica

Sagetatorul este guvernat de Jupiter si este poate cel mai sanatos semn zodiacal. Rareori il vei auzi plangandu-se de probleme de sanatate si chiar daca raceste, va zace 24 de ore dar apoi va fi in picioare gata de treaba. Jupiter, planeta guvernator, le da vigoare si ii favorizeaza in ceea ce priveste sanatatea.

Face parte din categoria semnelor mutabile si de aceea este expansiv, recunoscut pentru bonomia, entuziasmul si energia pe care o imprastie cu dezinvoltura in stanga si in dreapta. Spiritual este insetat de cunoastere si cauta noi orizonturi. Iubeste calatoriile, provocarile si sportul.

Din punct de vedere anatomic, Sagetatorul corespunde coapselor si soldurilor, avand astfel in guvernarea sa: osul iliac, femurul, osul sacru, nervul sciatic, vena safena. Din punct de vedere fiziologic are in grija procesul expiratiei pulmonare, respiratia sacadata si superficiala este sindromul caracteristic Sagetatorului si Gemenilor, zodia polara. Deci, daca nu invatati sa respirati adanc veti avea serioase probleme de sanatate. Frecvent, nativele Sagetator vor avea coapsele mari si solduri proeminente.

Pentru ca sunt guvernati de Jupiter prin functia de stocare a grasimilor la nivelul ficatului, Sagetatorii pot fi extrem de indulgenti cu ei insusi cand este vorba despre mancare si bautura. Urmarile festinelor se regasesc in durerile artritice care afecteaza soldurile dar si in problemele ficatului – colesterol,  steatoza, ciroza si chiar cancerul hepatic.

Asemenea celorlalte semne de Foc, Berbec si Leu, si Sagetatorul este asociat frecvent cu febra.

Greutatea le va da de furca odata cu inaintarea in varsta si nu vor putea face nimic sa opreasca aceasta degenerare. Un singur lucru trebuie specificat, predispozitia spre ranire a feselor, fracturi de bazin sau de femur, etc.

In mod normal, bolile tipice acestui semn ating coapsele si soldurile, cele mai multe lovituri sau accidentari le au in aceasta regiune. Ranirea este asociata frecvent cu sporturile in care se implica cum ar fi, de exemplu, calaria, cursa cu obstacole, etc. Durerea de sciatica este pusa in legatura cu acest semn de foc de foarte multa vreme, orice inflamatie a acestui nerv care inerveaza zona spinala dorsala va poate da dureri la propriu, pentru ca aceasta se reflecta in regiunea pelviana dorsala si de-a lungul piciorului pana in calcai. Pentru Sagetatori sciatica este o problema serioasa, deoarece periodic se vor confrunta cu ea.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
27 oct