Să vezi și să nu crezi - 10 fapte uimitoare

De în Lifestyle 24 sep 2018

Pregătește-te pentru câteva surprize.

Iată câteva dintre cele mai uimitoare fapte din toată lumea.

1. Cel mai tare țipăt a fost cuvântul „quiet” (liniște)

Acest record neobișnuit a fost stabilit de către o profesoară din Belfast (Nordul Irlandei), care în 1994 strigat cu 121.7 decibeli (mai tare decât orice poți auzi la un concert rock). Din fericire, elevii doamnei Flanagan nu au fost martori în momentul respectiv, care a fost de altfel imortalizat pentru a putea dovedi puterea plămânilor săi.

2. Izvoarele Termale Takhini, din Canada, au un festival de păr înghețat

În fiecare iarnă, vizitatorii Takhini Hot Springs sar în apa care atinge până la 38 grade Celsius și lasă mediul înconjurător să le înghețe părul, unde de multe ori temperatura este în jur de -30 grade Celsius. Drept urmare, oamenii fac poze cu cele mai hazlii coafuri.

3. Unele mașini Mercedes-Benz produc un sunet ciudat înainte de un accident

Aceste mașini sunt echipate cu sistemul Pre-Safe și când senzorii identifică o posibilă coliziune sistemul produce un „sunet roz”, care aproape că nu se aude, dar face, totuși, mușchii urechii să se contracte. Acest sistem menține intact auzul pasagerilor, care altfel, în cazul unui accident auto, ar fi avariat.

4. Conform marelui bucătar Gordon Ramsay, există doar 5 feluri pe care oricine ar trebui să știe să le prepare

1) Un mare burger - deoarece oricui îi place un burger bun.
2) Un mic dejun sănătos - micul dejun este cu adevărat important la începutul unei zile bune, de aceea ar trebui să fie gustos și sănătos.
3) O tocană - este ceva ce poți găti oricând.
4) Un preparat cu pui - Există foarte multe feluri în care poți găti puiul și acesta merge bine cu orice garnitură.
5) Un desert bun - Este mult mai plăcut să mănânci un tort făcut de tine decât unul cumpărat. În plus, îl poți lua oricând cu tine când mergi în vizită la cineva.

5. În timpul Primului Război Mondial, nemții, francezii și britanicii își spionau inamicii din interiorul scorburilor de copaci

Prima oară, un sculptor trebuia să schițeze și să măsoare un copac de pe teritoriul inamic, apoi să facă o copie exactă. În cele din urmă, în timpul nopții, o echipă de ingineri înlocuia copacul cu falsul, pentru ca un soldat să poată intra fix în el și să observe atent mișcările inamicilor.

6. „100 de ani” va fi lansat în noiembrie 2115

Filmul pe care foartă puțină lume din ziua de azi va apuca să-l vadă este filmat de Robert Rodriguez și John Malkovich cu ajutorul echipei de la cogniacul de elită Louise XIII. Personajul principal găsește această sticlă de cogniac la începutul filmului, dar la finalul filmărilor, producția a fost închisă într-o cutie ce se va deschide automat în ziua lansării (așa cum se desfășoară de altfel și acțiunea filmului), deoarece 100 de ani îi ia unui cognac să ajungă la maturitate. Invitațiile la premieră, făcute din metal, au fost trimise către 1000 dintre cele mai influente persoane din lume, în ideea de a fi date urmașilor acestora.

7. Prima stație spațială, Asgardia, acceptă deja cereri de cetățenie pentru viitorii locuitori

Aceasta va reprezenta primul stat ce se va afla de fapt în orbita Pământului, care va avea propriul steag, propria constituție și un președinte. Primul președinte de acolo a fost deja ales în persoana omului de afaceri și cercetător rus Igor Ashurbeyli. Proiectul are toate resursele alocate și a început producția stației orbitale, care acceptă cereri de cetățenie.

8. Există un motiv pentru care sub duș îți vin toate ideile bune

Conform psihologului Shelley H. Carson, să faci o baie cu spumă sau măcar un duș fierbinte este o idee foarte bună dacă ai nevoie de idei creative, deoarece atunci când o persoană se relaxează creierul trece într-o stare de incubare în care se gândește la mai multe lucruri, ia decizii importante și ajunge la concluzii interesante.

9. Cel mai rar sânge este „sângele de aur”

Acesta poartă respectiva denumire deoarece este extrem de rar. În ciuda Rh-ului 0, el poate fi folosit la orice transfuzie și până la ora actuală se cunosc doar 43 de oameni în lume care trăiesc cu grupa de sânge AB și Rh 0.

10. În Anglia există o grădină botanică cu plante extrem de periculoase

În jurul castelului Alnwick există de peste 300 de ani o grădină botanică imensă, cu foarte multe plante, la care în 2005, Ducesa de Northumberland, Jane Percy, a adăugat o porțiune periculoasă, unde se găsesc peste 100 de droguri, plante ilegale și otrăvitoare din jurul lumii și în ziua de astăzi este unul dintre obiectivele turistice cele mai vizitate, dar în care ai acces numai într-un tur ghidat.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Lifestyle
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 iun