Eminem

Eminem anunţă noul album "The Death of Slim Shady (Coup...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala, criticată pentru un musical produs împreună cu...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»

Romancele isi refuza dreptul la frumusete

De în Frumusete 12 iul 2010
Gusta romancele din plin tratamentele de salon? Aleg oare in cele mai multe cazuri ieftin nu neaparat bun, produse aparent profesionale? Cumpara ce i se vinde a fi produs de calitate si ieftin?

De cate ori ti-ai spus “Nu iau crema aceea, apelez la o varianta mai ieftina.”, sau “Nu am timp de un masaj de relaxare desi corpul meu chiar ar avea nevoie?”, “SPA? Nu am fost niciodata”? Treci cu privirea o serie de lucruri care te-ar ajuta sa te simti mai bine. Nu numai masajul te ajuta sa elimini stresul ci si o imagine buna pe care ti-o conturezi prin aceste lucruri pe care le stergi mereu din lista ta. Crezi ca sacrificiul merita?

Mie imi spunea mama la un moment dat “Nicoleta, ai o singura viata si daca vei alege sa te sacrifici mereu atunci nu traiesti, ci doar asisti. Profita de lucrurile care iti stau la indemana pentru a te simti vie.” Sunt cuvinte care ma ghideaza de multe ori cand am tendinta sa spun NU la acele simple lucruri care imi aduc bucurie.

In Romania s-au creat cateva idei preconcepute in privinta a ceea ce insemna infrumusetare. Manichiura si pedichiura s-au mutat de cele mai multe ori acasa si mai rar la salon, tunsoarea care personal mi se pare piesa de rezistenta a unei femei se face la un salon ieftin si probabil iti spui “Care e diferenta”. Chiar e! Am trecut prin multe saloane atat in Bucuresti, cat si in provincie si pot spune ca desi iti aerisesti putin portofelul la un salon scump, tunsoarea ta nu va fi mirobolanta doar atunci cand iese din mainile hairstylistului si dupa prima spalare iti vine sa-ti pui mainile in cap asa cum patesti de la saloanele de cartier. Vei avea o tunsoare care sa se coafeze usor si sa arate bine dupa fiecare splare si coafare la domiciliu. Spa-ul e o necunoscuta pentru multe romance si nu ar trebui. In strainatate, de exemplu in Germania vei intalni femei de toate varstele, care merg cu partenerii la spa si profita de sauna si servicii complete de infrumusetare. Tu de ce nu? Cand ai facut ultima data un tratament facial?

Pielea, coafura si starea ta de spirit sunt lucruri care iti stau in mana – tu decizi sa fii frumoasa sau sa te multumesti cu putin. Cremele de la supermarket sunt mai ieftine decat cele de la salon sau cele organice, dar gandeste-te la faptul ca si costurile de productie sunt si mai mici decat dai tu pe produs – crezi ca va face mainuni? Documenteaza-te in privinta produselor inainte sa le cumperi si chiar daca vei da mai multi bani, pielea ta va simti, nu va fi in zadar. Pana la urma daca nu au niciun efect, de fapt nu arunci banii pe fereastra?

Am discutat cu cativa specialisti si manageri de saloane din Romania si iata ce raspund la doua intrebari-cheie pentru acest subiect:

Sunt deschise romancele la serviciile saloanelor/spa-urilor, asa cum sunt femeile din Franta sau Germania?  Cand credeti ca o sa ajungem la nivelul lor?

“Romancele sunt mari consumatoare de servicii de beauty, chiar si in aceste vremuri de criza. Folosesc frecvent serviciile de coafor, manichiura, tratamentente faciale si pe alocuri cele de tratamente corporale”. - Iulia Tataru - Initiator proiect La Bibliotheque

Daca in Franta sau Germania tratamentele de rasfat Spa sunt un adevarat trend, romancele prefera … altceva.  Cu o atitudine total diferita, femeile din Romania opteaza mai curand pentru un tratament de slabire, remodelare, decat un rasfat SPA. Chiar daca petrec relativ acelasi timp intr-un centru beauty, accentul in Franta sau Germania cade pe terapiile de relaxare, rasfat, revigorare psihica. In Romania in schimb sunt in voga terapiile de slabit, metodele de micsorat talia, subtiat pulpele sau tonifiat pielea.

In Romania se apeleaza frecvent la liposuctia virtuala prin cavitatie sau la dermoporatie – care este o forma de mezoterapie virtuala, comparativ cu femeile din Vest care mai degraba aleg Spa-ul pentru relaxare si bisturiul pentru infrumusetare. “
- Sorina Bratu – Manager – Keiko Slim Spa

Da. Acum spa-ul e privit ca un luxury in mod gresit, s-au prezentat astfel incit sa para de neatins. Exista Spa uri pentru toate bugetele...” - Luciana Stanciu – cosmetician Eden Spa

Romancele isi refuza dreptul la frumusete

In continuare: Diferenta dintre femeile din Romania si cele din strainatate

 

Femeile din Romania procedeaza ca cele din strainatate?  Merg la salon/spa pentru o zi intreaga de rasfat? – facial, corporal (masaj si tratament), manichiura si pedichiura spa.

“Nu inca. Foarte putine isi pot permite acest lux si nu neaparat din motive financiare, ci din lipsa de timp. Si cred ca e si o chestiune de mentalitate, nu suntem inca pregatite sa ne spunem “merit tot ce e mai bun, merit o zi de rasfat”. Cele mai multe punem jobul, copiii, sotii, prietenii inaintea propriei persoane.” - Iulia Tataru - Initiator proiect La Bibliotheque

“Zilele de rasfat sunt mai putin populare, insa in special femeile de peste 35 de ani vin constant la tratamente atat faciale cat si corporale complexe. O tendinta evidenta sunt tratamentele de reintinerire faciala, cu dermoporatie  - mezoterapie virtuala cu acid hialuronic, vitamine si multe alte ingrediente active pentru eliminare riduri, tonifiere faciala, luminozitate; sau liftingurile faciale non-chirurgicale,  radiofrecventa pentru tonifiere acolo unde sportul nu ajuta, cavitatia UltraLipo pentru reducerea rapida a centimetrilor in plus de pe pulpe sau talie, dermoporatia corporal pentru a scapa de aspectul inestetic al capilarelor sparte sau vergeturi. Romania se aliniaza insa tendintele vestului cand vine vorba de … bronzat. Tot mai multe femei aleg Bronzul Organic in defavoarea cancerigenului solar ale carui efecte negative sunt binecunoscute.  

Voucherele SPA sunt un trend relativ nou si ezitant in Romania, fiind utilizate cel mai mult doar in formula de cadou. Fie intre prietene, fie oferit chiar de sot/prieten, voucherul SPA ofera o zi de rasfat, relaxare si revigorare, dar este mai curand un capriciu decat o practica uzuala in viata femeii din Romania. Ritualurile de rasfat cu ciocolata sau ritualuri cu fructe exotice raman in continuare in topul cadourilor oferite de soti/prieteni.”
- Sorina Bratu – Manager – Keiko Slim Spa

Cam 25 % din cliente isi petrec intre 2 si 5 ore la Spa. Dar nu din cauza ca nu si-ar dori. Ci din lipsa de timp si evident de bani.” - Luciana Stanciu – cosmetician Eden Spa

Romancele isi refuza dreptul la frumusete

 

In continuare: Ce spun consumatoarele de frumusete

In concluzie trecem pragul unor saloane de infrumusetare sau spa-uri, nu foarte des pentru ca timpul a devenit un inconvenient pentru acest lucru iar criza ne-a adus aminte sa fim si mai chibzuite. Am interogat patru femei, cu varste diferite, ca sa putem observa cum se percep aceste mici “capricii” sau “nevoi” din punctul lor de vedere.

Intrebarea-cheie:
Se multumesc romancele cu mai putin cand vine vorba de produse/tratamente de infrumusetare? De ce?

“Categoric! Asa cum am citit si de curand Romania este a doua tara, cea mai saraca din Europa. Conjunctura ne face sa nu fim la nivelul celorlalte tari europene si din acest punct de vedere. Serviciile nu sunt la fel, dar preturile egaleaza oferta din strainatate desi bugetele de care dispunem nu sunt pe masura. Cu alte cuvinte banii devin o prima problema. Apoi urmeaza timpul si aici vorbim deja de acele femei care dispun de bani dar nu dispun de timp. De ce? Pentru ca la noi in tara s-a creat ideea ca pentru a avea bani trebuie sa muncesti mult pentru ei si asta inseamna sacrificiu, iar vizitele tale regulate la salon/spa devin inevitabil taiate din lista priroitatilor si inveti sa te multumesti cu mai putin.”Iulia (28 de ani)

In Romania ideea de a merge la salon pentru a primi sfaturi si a fi ingrijita de profesionisti e privita ca un rasfat pentru femeile care au conturile cu multe zerouri. Inca se practica intrebarea ‘De ce sa merg la salonul X din centru, ca e scump, las’ ca e bun si asta de la coltul blocului’, parere complet gresita. Daca se merge la spa, salon ‘scump’, e motiv de lauda. Personal nu imi permit sa ma duc saptamanl la un salonl scump dar decat sa arunc banii pe fereastra mergand la cele care nu ofera calitate, prefer sa astept si sa merg mai rar dar sa ma simt bine. “Claudia (33 de ani)

“La varsta mea intervin alte prioritati, cum ar fi copiii, cariera, casa. Poate e si un defect al romancei, crescute in ideea de sacrificiu. Nu am cum sa-mi impart timpul incat sa ma bucur de toate. Daca ziua ar avea 26 de ore, probabil mi-as aloca macar o ora pe zi pentru sala sau masaj la care visez mereu cand sunt la birou. Insa aceste lucruri vin din cand in cand in weekend sau in concediu.”Andrada (42 de ani)

 “Merg la ele cat de des pot si acum mai mult ca niciodata pentru ca am nevoie mai mult. Nu mai pot spune ca ma salveaza o crema pe care o cumpar din strainatate sau nu stiu ce tratament pe care sa-l fac o data pe luna. Acum trebuie sa recuperez acele momente in care am spus ca nu am timp si am lasat anii si ceilalti factori sa-si puna amprenta pe aspectul meu. Nu astept miracole de la gerontologi sau dermatologi, astept doar o imbunatatire. Vreau sa arat bine pentru varsta mea. E o prostie sa ma conving ca vreau sa arat cu 10 ani mai tanara. Timpul imi permite sa ma simt bine si pana la urma chiar merit dupa atatia ani sa fiu importanta pentru mine.” Eleonora (51 de ani)

Tu ce parere ai despre acest lucru?

Romancele isi refuza dreptul la frumusete

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 2

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Nicoleta Bujor (13.07.2010, 16:35)
Trebuie sa nu mai credem ca trebuie sa sacrificam tot :). Nu iti spun sa te duci la cel mai scump salon, dar simte-te bine facandu-ti macar o manichiura, care nu-ti goleste portofelul deloc sau alege sa fii capricioasa cand vine vorba de banii tai si alege ce-i mai bun, nu neaparat ce-i mai ieftin. Tu meriti ce-i mai bun!
Răspunde-i
cristina gabriela ionescu (13.07.2010, 14:04)
nu isi refuza dreptul la frumusete, nu au banii necesari sa-si rezerve macar acest drept!
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Frumusete
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
27 apr