Punctele importante ale unei teme astrale

De în Monden 10 dec 2012
Cele 4 puncte sunt Ascendent - Asc, Mijlocul Cerului sau Medium Coeli sau zenitul- Mc, Descendent - Dsc si Imum Coeli sau Nadir sau Fundul Cerului - FC.

Ascendentul - Asc

Ascendentul este gradul zodiacal care rasare sau se ridica la orizont orizont la ora nasterii nativului. Cum Pamantul se roteste, acest punct in mod constant se schimba, la fiecare 4 minute, modificandu-se si Ascendentul, iar la 1 ora si 40 de minute se schimba semnul. De la Asc incepe numerotarea caselor strologice.

Ascendentul si semnul Soarelui sunt considerate la fel de importante. Asc influenteaza aspectul si trasaturile exterioare ale fiintei, trasaturi care persoana se straduieste sa le puna in valoare atunci cand doreste sa obtina ceva, astfel ca Asc este partea cea mai personala din horoscop. Planetele din apropiere sau in conjunctie cu Asc definesc caracteristicile legate de personalitate. Dupa 28 – 30 de ani, nativul preia caracteristicile de baza ale zodiei Asc, fiind mai mult ascendent decat zodia in care s-a nascut.  

Axa orizontului sau Axa Ascendent - Descendent

Mijlocul Cerului sau Mediu Coeli sau Zenitul- Mc

Mijlocul Cerului este in partea de sus a hartii astrale, este punctul cel mai sudic din si pragul Casei a 10-a. Mc reprezinta pozitia sociala, statutul public si imaginea sociala a unei persoane si poate de aceea pozitia este asociata cu cariera.

Descendentul - Dsc

Este opusul Ascendentului, este gradul cel mai vestic al zodiacului in momentul nasterii. In harta astrala acest punct marcheaza pragul Casei a 7-a si reprezinta expresia exterioara a Casei 1. Daca pana la Casa a 6-a tema natala a avut un ton personal, de la Casa a 7-a ea va incepe sa se refere la interactiunea noastra cu altii. Casa a 7-a este Casa parteneriatelor de orice fel, inclusiv a casatoriei. De exemplu, atunci cand unul din parteneri are Ascendentul in acelasi semn cu Descendentul celuilalt, este foarte bine, deoarece aceasta imagine in oglinda duce la o relatie conjugala mai constructiva.

Fundul Cerului, Imum Coeli sau Nadirul - Ic

Fundul Cerului este opusul Mijlocului Cerului si este cel mai jos punct din horoscop sau cel mai nordic. Fc este pragul Casei a 4-a si reprezinta aria sau zona de girja pentru ssiguranta si caminul nativului. Aic se regasesc copilaria, traditiile, stabilitatea si educatia din primii ani de viata, mostenirea patrimoniala dar si cea ereditara. Activitatile de aici vor fi private si ascunse. Atunci cand mai multe planete se afla aproape Fc, nativul nu poate avea realizari care sa-i aduca notorietatea pe care o merita.

Cu alte cuvinte, Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerul si Fundul Cerului  constituie cele patru puncte cardinale ale tuturor sistemelor de case din  astrologie. 

Se poate spune ca aceste patru puncte sunt definite in acelasi mod in fiecare sistem de case, indiferent daca acestea sunt folosite sau nu: ele sunt puncte de intersectie intre cercurile mari ale orizontului si ale meridianulului ecliptic.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 noi