Planetele in emisfere

De în Monden 22 dec 2012
Divizarea cercului zodiacal printr-o perpendiculara il imparte in doua emisfere, estica si vestica. Diviziunea pe orizontala da emisfera sudica si emisfera nordica.

Emisfera din partea stanga a diagramei este emisfera estica cu punctul extrem la care este Ascendentul. Partea opusa a diagramei este Descendentul sau emisfera vestica. Emisfera unde se afla Mijlocul Cerului este emisfera sudica, iar jumatatea inferioara hartii astrale unde este Fundul Cerului, este emisfera nordica.

Pozitia planetelor de multe apare ca o grupare intr-o parte sau alta a temei natale. Atunci cand se intampla acest lucru, avem un dezechilibru sever, care poate duce la extremism sau obsesii compulsive in zona de viata reprezentata.

Daca cele zece planete sunt grupate in emisfera nordica ele sugereaza inhibitii si dificultati legate de lumea exterioara. Planetele grupate aici vorbesc despre o persoana subiectiv cu o viata privata la fel de importanta. Le place sa lucreze singuri pentru ca sunt un pic introspectivi, poate chiar introvertiti. Deci realizarile lor pot duce, de multe ori, la lipsa de recunoastere. Acest punct de vedere mai subiectiv al problemei poate produce focalizari semnificative si determina actiunea.

Daca cele zece planete grupate in emisfera sudica avem deja un exces de incredere si lipsa de perspectiva personala. Planetele aici sugereaza o persoana ambitioasa care isi va construi o cariera, orientata, in general, si care doreste faima si recunoastere. Au o viziune obiectiva a lumii, ceea ce le permite sa se bucure de lucruri cu altii. Sunt foarte activi in lumea exterioara, avand valori si obiective generale materiale, care intr-un fel sau altul scapa vizorului public.  

Planete dominante

Daca cele zece planete sunt grupate in emisfera estica, pozitia acestora incurajeaza detasarea si o incapacitate de a urma indicatiile altora. Planetele grupate in aceasta emisfera sugereaza independenta, o vointa puternica si individualista. Aceste pozitii denota capacitatea de conducere, o persoana motivata sa actioneze si care de multe ori desfasoara o activitate independenta si isi asuma riscuri. Este fauritorul propriului destin si va avea mai multe optiuni in viata.

Daca cele zece planete sunt grupate in emisfera vestica, indica o persoana care are randamentul pe care il cer ceilalti. Planetele grupate in aceasta emisfera arata ca nativul este extrem de adaptabil la oportunitati dar este, de asemenea, oarecum dependent de ceilalti in multe feluri. Sunt pasivi sau subtili in actiunile lor si de multe ori permite altora sa preia conducerea. Se simt cel mai bine intr-un parteneriat sau intr-un birou de ocupare a fortei de munca, avand mereu in jur oameni care se implica in destinul lor. Stiu cum sa profite de oportunitatile care le reprezinta nativul.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 noi