Placintă cu şuncă şi caşcaval

In Reţete de 23 iun 2017

O plăcintă de te lingi pe degete, la care nimeni nu poate rezista și care poate fi servită în orice moment al zilei sau ca aperitiv cald la o masă festivă.

Timp: 50 minute
Dificultate: uşoară
Porţii: 5
Ingrediente:

1 ou, 1 linguriță praf de copt, 1 linguriță sare fină de masă, 30 g parmezan, 200 g șuncă de Praga, 250 g făină de calitate superioară, 300 g cașcaval Dalia, 600 g cartofi noi

Mod de preparare:

1. Se fierb cartofii cu un vârf de sare și se rad pe răzătoarea fină, apoi se amestecă bine cu oul, parmezanul, făina, praful de copt și restul de sare.

2. Se frământă amestecul până se obține un aluat moale, dar nelipicios, apoi se împarte în două și se întinde jumătate într-o tavă.

3. Se pun feliile de șuncă peste prima parte de aluat, după care se acoperă cu cașcavalul ras în prealabil și se face un capac din a doua bucată de aluat.

4. Se încălzește cuptorul la 180 grade Celsius și se coace plăcinta timp de 40 de minute sau până devine maronie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 aug