Brânză vegetală din fistic

In Reţete de 22 iun 2017

Această rețetă fără lactate este bună atât în perioada de post cât și pentru vegetarieni. Singura parte dificilă este să nu mănânci fisticul înainte de a-l pregăti.

Timp: 3 ore și 15 minute
Dificultate: uşoară
Porţii: 10
Kilocalorii: 970
Ingrediente:

1 lingură sirop de arțar, 1 lingură pudră de agar-agar (geloză), 1 lingură oțet de mere, 2 căței de usturoi, 2 vârfuri de sare, 40 g drojdie, 150 g fistic, 350 ml apă, zeama de la jumătate de lămâie stoarsă

Mod de preparare:

1. Se lasă fisticul la înmuiat cu un vârf de sare pentru cel puțin o oră.

2. Se pune într-un blender jumătate din apă și restul ingredientelor, în afară de pudra de agar și se amestecă bine până se omogenizează.

3. Se pune restul de apă într-o oală să fiarbă la foc mediu împreună cu pudra de agar și se amestecă constant timp de 5 minute pentru a nu se forma bule individuale care să rămână la fundul vasului.

4. Se ia oala cu agar de pe foc și se încorporează amestecul de fistic apoi se tornă totul într-o formă rotundă, o cratiță sau eventual o formă de tort, și se lasă la răcit pentru două ore. Se poate consuma în decurs de trei zile de la preparare. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 oct