Plăcintă cu cremă de brânză şi spanac

In Reţete de 24 mai 2017

O plăcintă care este delicioasă atât simplă, cât şi cu o lingură de smântână alături. Poate fi consumată ca aperitiv cald sau ca gustare între mese, asta dacă mai rămâne ceva din ea.

Timp: 50 minute
Dificultate: ușoară
Porţii: 4-6
Ingrediente:

1 vârf linguriţă praf de usturoi, 1 ceapă galbenă, 250 g cremă de brânză, 250 g caşcaval, 250 g spanac, 400 g aluat foietaj

Mod de preparare:

1. Se rade caşcavalul şi se amestecă bine cu crema de brânză, ceapa tăiată mărunt, praful de usturoi şi spanacul opărit, până ce toate acestea formează o pastă omogenă.

2. După ce s-a dezgheţat bine aluatul foietaj, se desfăşoară fără a se rupe şi se întinde compoziţia uniform.

3. Se rulează foaia şi se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi se bagă pentru aproximativ 20 de minute în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200 grade Celsius.

4. Se scoate din cuptor când aluatul se umflă şi devine maroniu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 aug