Nu rata la Noaptea Muzeelor 2015: Noapte Albă la Pensionatul Domnesc de Fete

De în Monden 7 mai 2015

Cu ocazia celei de-a unsprezecea ediţii a Nopţii Europene a Muzeelor, în data de 16 mai, la iniţiativa ARCEN (Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate), Şcoala Centrală din Bucureşti îşi deschide porţile publicului larg, printr-o serie de evenimente inedite.

noaptea_alba

ARCEN dă startul "Nopţii Albe de la Pensionatul Domnesc de Fete" la ora 19:30. Vizitatorii vor avea parte de tururi ghidate speciale ale Şcolii Centrale (în galeria principală), care vor cuprinde istoria pensionatului de fete, poveşti despre elevele pensionului, despre femeile din perioada interbelică, educate la Şcoala Centrală şi explicaţii privind arhitectura neo-românească, inaugurată de arhitectul Ion Mincu.

În acest an, vizitatorii se vor bucura de Grădina interioară a Şcolii Centrale, deschisă pentru prima dată publicului, loc unde vor exista o serie de instalaţii de lumină, muzică şi un maraton de lectură din "Jurnalul unei fete greu de mulţumit", de Jeni Acterian.

ARCEN pregăteşte publicului şi o serie de expoziţii: "Desen şi caricatură în presa bucureşteană de la începutul secolului XX", dar şi expoziţia-manifest "Proiect pentru Muzeul Literaturii Române".

Pentru prima dată la un eveniment ARCEN, 5 artişti contemporani vor expune o serie de lucrări şi instalaţii, în cadrul expoziţiei "Şcoala: memoria experienţelor".

În parteneriat cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu", va putea fi vizitată şi o expoziţie de proiecte - "Bucureştii lui Mircea Eliade", tema celui mai recent traseu-cultural ARCEN.

La ora 24:00, va avea loc şi "Povestea de la miezul nopţii", o conferinţă dedicată iubitorilor oraşului Bucureşti, tema fiind "Mahalalele, mahalagii şi mahalagisme".

În plus, oaspeţii se vor putea bucura, în grădina interioară, de Limonada lui Iulian şi de degustarea unei prăjituri speciale cu lămâie, pregătită după reţeta originală a Şcolii Centrale, aparţinând Elenei Malaxa.

Evenimentul ARCEN se va încheia la ora 02:00.

Tag-uri: , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 sep