Neptun - Fisa

De în Monden 25 feb 2012
In acest material ti-am pregatit o analiza ampla a lui Neptun. Afla acum care sunt caracteristicile fizice si astrologice, afla informatii despre temperament si culoare, ce reprezinta in mitologie si multe alte aspecte importante.

Simbolizeaza haosul, starea materiei existente, dincolo de orice imaginatie conventionala si care ascunde o amenintare permanenta la insasi existenta lumii asa cum o stim, si astfel este insondabil. 

Semnifica: ceata, dispersie, reverie, dilutie, psihic, profunzime, sensibilitate, dependenta, pe de alta parte semnifica cautarea idealului, accesul la “lumea de dincolo”, iubirea aproapelui.

Ziua: luni.

Neptun in semne de Foc

Caracteristici fizice:

este cea de-a opta planeta a Sistemului Solar, pornind de la Soare

a fost descoperit in 1846

are o masa de 17, 1 ori mai grea decat a Pamantului

are 4 inele inguste si foarte putin luminoase

are 8 sateliti dintre care cel mai mare este Triton

ziua neptuniana are 0,67 zile terestre iar anul este de 163,7 ani terestri

Caracteristici astrologice:

parcurge zodiacul in aproximativ 164 ani

are si mers direct si retrograd

retrogradarea dureaza 169 de zile adica aproape 5,2 luni

sta intr-un semn aproximativ 14 ani

Natura elementara: rece si umed, feminin

Neptun in semne de Pamant

Temperament: flegmatic

Caracter: emotiv, non-activ, primar sau secundar

Guverneaza: zodia Pesti si Casa a 12-a

Demnitati:

Domiciliu: Pesti

Exil: Fecioara

Exaltat: Leu, Sagetator

Cadere: Varsator

Culoarea: bleu marin, metal

Metal: neptuniu

Plante: alga

Copac: salcia

Anatomic: sistemul imunitar, sistemul limfatic, lichidul cefalo - rahidian, glandele salivare.

Fiziologic: sistemul vegetativ, implicat in calitatea starilor de constienta, de vigilenta, in echilibrul somn/veghe, starile comatoase si de confuzie, tulburarile de personalitate.

Psihologic: nu exista nicio diferentiere intre minte si suflet, dar se configureaza premizele dezvoltarii mecanismelor defensive ale psihicului menite sa ajute la supravietuire.

Aspectele cu Soarele

Mitologic: imaginea Marii Mame; tot ceea ce a aparut din haosul primar va reveni la ea, asa ca oceanul este asociat nu numai cu furtunile si cutremurele, ci si cu schimbarea ritmurilor cosmice, deci cu amenintarea la adresa existentei insasi. Exemplu: accadiana Tiamat - Marea Mama invinsa de urmasul ei Marduk, care a creat lumea din bucatile trupului ei. La greci, este zeul marii Poseidon, iar la romani Neptun.

Calitati: imaginatie controlata, iluminare, compasiune, idealism, clarviziune.

Defecte: naivitate, tradare, boli psihice, hiperreceptivitate, deziluzii, fantasme.

In tema natala, Neptun este locul de cautare maxima a unui ideal cu tot ceea ce comporta acesta ca iluzii. Pozitia in semne a lui Neptun indica felul manifestarilor culturale generate de facultatile creatoare si imaginative ale umanitatii intr-o perioada de 14 ani (timp in care parcurge un semn). Generatia care are Neptun in acelasi semn impartaseste un destin spiritual comun. Intr-o tema astrologica, un Neptun puternic aspectat da o imaginatie foarte vie, o fire artistica atrasa de muzica si literatura. Influenta neptuniana benefica confera fiintei puterea de a constientiza profund si armonios viata la toate nivelele ei, precum si o mare acuratete a perceptiilor sale spirituale. Cand Neptun este rau aspectat, persoana poate cadea in transa mai ales daca Neptun este intr-un semn de Apa. La acest nivel apare si mediumitatea, hiperreceptivitatea, perceptia subtila.

In fiinta umana, Neptun este in stransa legatura cu aspiratiile spirituale profunde si cu initierea. Este in legatura cu cercetarea idealului, cu gasirea sensului vietii. Este insarcinat sa rascoleasca in fiinta umana, pentru a-l invata lectia totala a compasiunii. El ii face pe oameni meditativi, compasivi, si ii elibereaza de limitarea rationalului si intelectualului stimuland perceptiile extarsenzoriale. Pot aparea insa confuzii, halucinatii, iluzii. Intrand in rezonanta cu energia lui Neptun ne putem bransa la sfera de manifestare a iubirii cristice. De asemena, Neptun este cel care pregateste fiinta pentru o initiere spirituala majora. Neptun simbolizeaza Dharma sau datoria spirituala.

Aspectele cu Marte

Cu Neptun totul este incetinit, neclar, nebulos si invaluit in mister. El reprezinta toate lucrurile ireale si de neinteles, precum si inspiratia, imaginatia, credinta, religia si misticismul. Oamenii cu un puternic marcaj neptunian sunt blanzi, visatori, mistici si demonstreaza altruism si generozitate. Ei sunt cei mai sensibili nativi si apreciaza mai ales muzica. Au un mental penetrant care le permite sa surprinda subtilitatile atmosferei inconjuratoare. Cu toate acestea, pot fi extrem de schimbatori, labili, impresionabili, naivi si usor de pacalit. Ei nu au nici un sens al realitatii imediate. Marcajul neptunian da o tendinta spre dependenta de alcool si de droguri, spre paradisuri artificiale si suicid. Provoaca depresie, boli nervoase si angoasa. 

In plan mundan el este asociat cu schimbari lente si ireversibile, ciudate, doar observabile, cel mai adesea religioase sau spirituale. Titeiul si produsele petroliere sunt apanajul sau.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 oct