armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

Muschiuleț de porc la cuptor, rețeta lui Chef Scărlătescu. Cum îl gătești rapid

În Monden 20 aug 2021

Dacă adori mușchiulețul de porc la cuptor îți propunem să încerci rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu.

muschiulet

Unul dintre secretele destăinuite de către chef Scărălătescu este acela că muschiulețul de porc la cuptor trebuie să fie rumen la exterior și moale, fraged și suculent la interior.

Foarte improtant pentru ca rezultatul final să fie extraordinar este alegerea cărnii care va fi gătită. Chef Scărlătescu este de părere că foarte multă lume nu știe exact ce înseamnă „mușchi“, fiind introdusă în această categorie orice bucată de carne fără os, fie că este vorba despre pulpă sau spată, potrivit bzi.ro.

Muschiulețul „adevărat“, care se folsoește pentru rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu este cel paravertebral, adică acel mușchi care se află de-o parte ș ide alta a coloanei vertebrale. Mușchiulețul de porc este mai subțire decât cel vita, iar în termeni populari li se mai spune „peștișori”, datorită formei pe care aceștia o au.

Un alt secret al lui chef Cătălin Scărlătescu în alegerea mușchiulețului pe care îl va găti este ca acesta să aibă un strat subțire de grăsime atașat de membrane. În plus, chef Scărlătescu alege, spre deosebire de alți bucătari, să nu condimenteze mușchiulețul de porc înainte de gătire. Astfel, carnea va fi proaspătă, fragedă și suculentă.

De obicei, chef Scălrlătescu folsoește un singur mușchiuleț de proc, ce cântărește aproximativ 500-600 g, adică suficient pentru o masă pentru 3 persoane.

Așadar, pentru această rețetă, chef Scărlătescu folsoește un mușchiuleț de porc întreg, ce are aproxiamtiv 500-600 g, o lingură de ulei de măsline, sare grunjoasă, piper negru proaspăt măcinat, 40 g unt, cimbru proaspat, o linguriță de muștar de Dijon și 2 căței de usturoi feliat subțire.

Înainte de preparare, mușchiulețul de porc se șterge bine cu servețele de hârtie. Cuptorul se încinge la 180 de grade, iar mușchiulețul de porc se îndoaie la capătul mai subțire și se fixează legând-o cu o sfoară. Așa se obține un cilindru cu grosime oarecum constantă. Pe urmă se stropește cu ulei de măsline, „se masează“ bine, după care se lasă să se odihnească preț de câteva minute.

Între timp, se pune la încins o tigaie mare, cu fundul gros, fără ulei. În tigaia bine încinsă se pune mușchiulețul de porc și se prăjește la foc iute timp de 2 minute pe fiecare parte. Pe urmă, chef Scărlătescu lasp fix 30 de secunde la prăjit fiecare laterală rămasă neprăjită. Mușchiulețul poate fi flambat acum cu cognac pentru un plus de aromă.

Pe urmă, se mută repede mușchiulețul într-o altă tigaie și se aduagă și sucurile din tigaia în care a fost prăjit, se condimentează pe toate părțile și se unge cu muștar, se presară chimenul și se adaugă feliile de căței de usturoi.

Deasupra se pun câteva bucățele de unt și se bagă în cuptorul încins la 180 de garde.

Se lasă la cuptor aproximativ 10 minute, cel mult 13 dacă vreți să fie un pic mai bine făcut.

Când este gata, se scoate din cuptor și se presară frunzulițe proaspete de cimbru și se acoperă lejer cu o folie de aluminiu. După ce l-a lăsat să-și tragă sufletul 10 minute, mușchiulețul de porc se taie și se poate servi.

Tag-uri: ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 apr