horoscop

Horoscop 25 iunie 2022: Berbecii au parte de schimbări,...

Citeste mai mult»
castraveti

Mihaela Bilic, adevărul despre beneficiile pentru...

Citeste mai mult»
william

Kate şi William au prezentat primul lor portret oficial

Citeste mai mult»
Leluţ Vasilescu

Leluţ Vasilescu, toboşar al formaţiei Compact, a murit

Citeste mai mult»
Rupert Murdoch

Magnatul presei Rupert Murdoch şi actriţa Jerry Hall...

Citeste mai mult»
Johnny Depp

Johnny Depp va începe vara viitoare un turneu cu The...

Citeste mai mult»
bill cosby

Bill Cosby va face apel după condamnarea sa pentru...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 23 iunie 2022: Taurii trebuie să evite...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Fiica transgen a miliardarului Elon Musk vrea să-şi...

Citeste mai mult»
Ed Sheeran

Ed Sheeran obţine daune de un milion de euro după ce a...

Citeste mai mult»
Chris Rock

Chris Rock şi Dwayne Johnson au refuzat să prezinte gala...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Fiica transgen a miliardarului Elon Musk vrea să-şi...

Citeste mai mult»

Beyoncé a lansat "Break My Soul", primul single de pe...

Citeste mai mult»
Ben Stiller

Ben Stiller s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski: "Sunteţi...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 21 iunie 2022: Fecioarele trebuie să evite...

Citeste mai mult»
diabet

O nouă tehnologie i-ar putea ajuta pe pacienţii cu diabet...

Citeste mai mult»
deces

Doi actori dintr-un viitor serial Netflix au murit...

Citeste mai mult»
william

Prințul William, gest emoționant în memoria prințesei...

Citeste mai mult»
geluri

Cele mai bune geluri UV

Citeste mai mult»
justin bieber

Justin Bieber îşi amână toate concertele programate în...

Citeste mai mult»

EBU poartă discuţii cu BBC pentru a organiza ediţia din...

Citeste mai mult»

Beyonce anunţă lansarea unui nou album în iulie. Artista...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 17 iunie 2022: Săgetătorii vor lua o decizie...

Citeste mai mult»
Kim Kardashian

Kim Kardashian, acuzată că a deteriorat o rochie a...

Citeste mai mult»
Ryan Gosling

Prima fotografie cu Ryan Gosling în rolul Ken din filmul...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 16 iunie 2022: Berbecii fac schimbări în viața...

Citeste mai mult»
Mick Jagger

Mick Jagger, în carantină pentru Covid-19, amână şi al...

Citeste mai mult»
Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne se simte bine după o operaţia majoră, a...

Citeste mai mult»
nadal

Rafael Nadal va deveni tată

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 15 iunie 2022. Capricornii îşi urmează visurile...

Citeste mai mult»
amber heard

Amber Heard afirmă că îşi menţine ''fiecare cuvânt'' din...

Citeste mai mult»
gaga

Lady Gaga ar putea fi Harley Quinn în viitorul film...

Citeste mai mult»
Kevin Spacey

Kevin Spacey, acuzat de agresiuni sexuale, va apărea joi...

Citeste mai mult»
Britney Spears

Britney Spears obţine un ordin de restricţie contra...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 14 iunie 2022: Berbecii își duc la final...

Citeste mai mult»
justin bieber

Justin Bieber suferă de paralizie facială cauzată de...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish şi-a întrerupt concertul de la Londra...

Citeste mai mult»
Harry Styles

Un fan al cântăreţului britanic Harry Styles a căzut de...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 11 iunie 2022: Nativii Fecioară câștigă banii,...

Citeste mai mult»
Matthew McConaughey

Matthew McConaughey a susţinut o pledoarie emoţionantă la...

Citeste mai mult»

Muschiuleț de porc la cuptor, rețeta lui Chef Scărlătescu. Cum îl gătești rapid

În Monden 20 aug 2021

Dacă adori mușchiulețul de porc la cuptor îți propunem să încerci rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu.

muschiulet

Unul dintre secretele destăinuite de către chef Scărălătescu este acela că muschiulețul de porc la cuptor trebuie să fie rumen la exterior și moale, fraged și suculent la interior.

Foarte improtant pentru ca rezultatul final să fie extraordinar este alegerea cărnii care va fi gătită. Chef Scărlătescu este de părere că foarte multă lume nu știe exact ce înseamnă „mușchi“, fiind introdusă în această categorie orice bucată de carne fără os, fie că este vorba despre pulpă sau spată, potrivit bzi.ro.

Muschiulețul „adevărat“, care se folsoește pentru rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu este cel paravertebral, adică acel mușchi care se află de-o parte ș ide alta a coloanei vertebrale. Mușchiulețul de porc este mai subțire decât cel vita, iar în termeni populari li se mai spune „peștișori”, datorită formei pe care aceștia o au.

Un alt secret al lui chef Cătălin Scărlătescu în alegerea mușchiulețului pe care îl va găti este ca acesta să aibă un strat subțire de grăsime atașat de membrane. În plus, chef Scărlătescu alege, spre deosebire de alți bucătari, să nu condimenteze mușchiulețul de porc înainte de gătire. Astfel, carnea va fi proaspătă, fragedă și suculentă.

De obicei, chef Scălrlătescu folsoește un singur mușchiuleț de proc, ce cântărește aproximativ 500-600 g, adică suficient pentru o masă pentru 3 persoane.

Așadar, pentru această rețetă, chef Scărlătescu folsoește un mușchiuleț de porc întreg, ce are aproxiamtiv 500-600 g, o lingură de ulei de măsline, sare grunjoasă, piper negru proaspăt măcinat, 40 g unt, cimbru proaspat, o linguriță de muștar de Dijon și 2 căței de usturoi feliat subțire.

Înainte de preparare, mușchiulețul de porc se șterge bine cu servețele de hârtie. Cuptorul se încinge la 180 de grade, iar mușchiulețul de porc se îndoaie la capătul mai subțire și se fixează legând-o cu o sfoară. Așa se obține un cilindru cu grosime oarecum constantă. Pe urmă se stropește cu ulei de măsline, „se masează“ bine, după care se lasă să se odihnească preț de câteva minute.

Între timp, se pune la încins o tigaie mare, cu fundul gros, fără ulei. În tigaia bine încinsă se pune mușchiulețul de porc și se prăjește la foc iute timp de 2 minute pe fiecare parte. Pe urmă, chef Scărlătescu lasp fix 30 de secunde la prăjit fiecare laterală rămasă neprăjită. Mușchiulețul poate fi flambat acum cu cognac pentru un plus de aromă.

Pe urmă, se mută repede mușchiulețul într-o altă tigaie și se aduagă și sucurile din tigaia în care a fost prăjit, se condimentează pe toate părțile și se unge cu muștar, se presară chimenul și se adaugă feliile de căței de usturoi.

Deasupra se pun câteva bucățele de unt și se bagă în cuptorul încins la 180 de garde.

Se lasă la cuptor aproximativ 10 minute, cel mult 13 dacă vreți să fie un pic mai bine făcut.

Când este gata, se scoate din cuptor și se presară frunzulițe proaspete de cimbru și se acoperă lejer cu o folie de aluminiu. După ce l-a lăsat să-și tragă sufletul 10 minute, mușchiulețul de porc se taie și se poate servi.

Tag-uri: ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 iun