prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»
Dan Bittman

De ce preferă Dan Bittman transportul în comun față de...

Citeste mai mult»
ibacka

Andreea Ibacka, adevărul despre silueta ei. Cum se...

Citeste mai mult»
fasting

Legătura dintre „fasting“ și anxietate. Ce au descoperit...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Problemele de sănătate, scandalurile şi neînţelegerile...

Citeste mai mult»
alla

Alla Pugaciova, 'regina muzicii pop sovietice', ar putea...

Citeste mai mult»
Alessandro Michele

Designerul Alessandro Michele, ex-Gucci, va crea...

Citeste mai mult»
nolan

Regizorul Christopher Nolan va fi făcut cavaler de regele...

Citeste mai mult»

Leu (23 Iulie - 22 August)

De în Monden 23 ian 2010
Prin natura sa autoritara si impunatoare, este cunoscut si ca "semnul conducatorului".

Calitate: fix
Element: foc
Guvernator: Soarele
Anotimp: vara
Metal: aur
Pietre: rubin
Culoare: portocaliu, auriu
Anatomie: inima

Caracteristici generale ale zodiei

Este un semn pozitiv care se caracterizeaza prin initiativa, dinamism si comunicativitate. Ca si celelalte semne pozitive (Berbecul, Gemenii, Balanta, Sagetatorul si Varsatorul), nativii din Leu au tendinta de a se exterioriza, de a cauta compania celorlalti. Leul este totodata un semn de foc masculin orientat spre lumina. Leul guverneaza casa a V a zodiacului, "Casa placerii",  directie in care va trebui sa-si canalizeze toate energiile creatoare. Casa a V-a este dedicata prieteniilor si copiilor, pasiunilor, bucuriei de a trai, entuziasmului creator cat si legaturilor de orice fel (sentimentale, de prietenie, de afaceri). Influentele pozitive ale acestei case se reflecta in modul in care nativul reuseste sa se cunosca pe sine si pe ceilalti, in relatiile interpersonale pe care le dezvolta cu ceilalti in timp ce influentele negative se reflecta in pofta de placeri.

Puncte forte: creativ, demn, entuziast, energic, spiritual, ospitalier, marinimos, onest, autoritar. Iubeste: opulenta, puterea, mancarea, copiii, lucrurile grandioase

Puncte slabe: avid de putere, temperamental, orgolios, intolerant, uneori brutal si plin de sine. Uraste: monotonia, personalitatile sterse care nu au nimic de spus sau de demonstrat, sa fie incorsetat de norme pe care nu le intelege, sa faca economii. Hobby-urile sale au tendinta de a-l apropia si mai mult de oameni. Iubeste distractia, spectacolele, jocurile in general.

Copilul Leu

Inca de mic are tendinta de a-si organiza singur spatiul de joaca si simte nevoia sa fie lasat sa hotarasca singur, trasatura care, daca nu este educata, il va transforma mai tarziu intr-un adolescent rebel. Este mai mereu vesel si entuziast atunci cand invata ceva nou sau cand primeste o sarcina noua. Este deschis catre ceilalti, afectuos si comunicativ. In cercul lui de prieteni are tendinta de a fi autoritar, cu atat mai mult cu cat nu-i place "sa fie pus la punct" de cei mai tineri sau mai fara experienta decat el.

Este increzator in sine si in fortele sale insa acest lucru vine de multe ori prin exercitiu, deoarece in realitate copilul Leu este destul de vulnerabil si poate fi ranit sau dezamagit destul de usor. Parintii trebuie sa-l educe in sensul de a asculta si opiniile celorlati, iar daca il critica trebuie sa o faca fara resentimente, cu blandete si explicandu-i de fiecare data unde a gresit.

Copilaria este varsta de gratie a acetui nativ, care indrageste atat de mult jocurile si distractiile. Inca de mic copil isi va delimita hobby-urile pe care si le va pastra cu strictete pana la o varsta inaintata. Fixist si perfectionist va incerca sa faca totul ca la carte si va accepta parerea celorlalti doar daca este suficient de bine argumentata.

In general debordeaza de energie, asa ca trebuie invatat inca de mic cu un program regulat de alimentatie, joaca si somn. Trebuie deasemenea orientat spre activitati sportive specifice varstei lui: dans sportiv, aerobic, gimnastica, patinaj - orice presupune si un anumit simt artistic.

Nu toti copiii Leu sunt artisti, insa majoritatea au o energie creativa care, daca este corect educata, ii poate ajuta sa obtine rezultate remarcabile in domneiul picturii, sculpturii, graficii, al designului, gradinaritului sau olaritului.

Inteligenta si vitalitatea lui il pot ajuta sa desfasoare doua sau mai multe activitati simultan. Mereu in alerta, risca sa se plictiseasca destul de repede de jocurile si de jucariile vechi, prin urmare activitatile ce i se propun trebuie sa fie cat mai variate. Dornic sa se afirme si sa-si impuna punctul de vedere, va incerca sa le demonstreze adultilor ca si el are dreptate, prin urmare are nevoie de cineva cu autoritate care sa-i ofere o educatie solida, care sa-l inteleaga si care sa-l invete totodata cum sa-si tina aceste "izbucniri" de personalitate sub control.

Are capacitatea de a-si insusi foarte repede informatiile, motiv pentru care in loc sa petreaca ore intregi studiind va prefera sa speculeze situatiile si sa-si cladeasca sucesul pe realizari spectaculoase si de moment. La maturitate se va orienta spre meserii care sa-l aduca in lumina reflectoarelor si care sa-i puna in valoare spontaneitatea si abilitatea de a se face placut de catre partenerii sai de discutie. Va avea o cariera de succes in avocatura, teatru, ca purtator de cuvant al unei institutii, in domeniul afacerilor sau al comertului. 

Barbatul Leu

Cine nu ajunge sa-l cunoasca indeaproape va tinde sa creada ca este un barbat nepasator si chiar aerian: reuseste sa-si surprinda partenera cu un gest frumos intr-o zi oarecare, ca peste un timp sa uite complet cand e ziua ei. Nu-i poti reprosa insa aceste mici "scapari" pentru ca, in primul rand nu sunt intentioante, iar in al doilea rand stie intotdeauna cum sa-si ceara ieratre si o va face in cel mai surprinzator mod posibil.

Asemeni animalului pe care il intruchipeaza, ii place sa-si ia prada "prin surprindere", sa o ameteasca si sa o faca sa-si piarda busola. Este ambitios iar cand isi propune sa faca o cucerire sunt foarte putine sanse sa nu obtina ceea ce isi doreste. Este pasionat de regula de femeile autoritare, deoarece simte ca ar avea multe lucruri in comun cu acestea, insa nu-i place sa i se ingradeasca libertatea de miscare. Va prefera compania femeilor cu un aer distinct, misterios, feminin, acesta fiind de fapt prototipul dupa care isi va alege partenera de viata.

Atunci cand este implicat intr-o relatie stabila este magnetizat de partenera sa, careia i se dedica trup si suflet. Ii place ca aceasta sa fie in centrul atentiei si se simte bine in societate, alaturi de ea. Daca, din contra, relatia nu evolueaza in directia dorita de el, se va plictisi usor si exista riscul ca atentia sa-i fie captivata de altcineva. In general insa este fidel, iubitor si isi respecta promisiunile. Isi doreste stabilitate, pe care o va cauta intr-o casatorie. Sotia lui trebuie sa-l inteleaga, sa-i aprecieze realizarile si sa-i sustina eforturile.

O relatie alaturi de un Leu nu este deloc plictisitoare. Ca tata isi iubeste mult copiii cu care isi petrece mare parte din timul liber. Este autoritar, dar trece cu vederea multe dintre nazbatiile copiilor lasand pe seama partenerei de viata "misiunea" de a-i disciplina pe cei mici. Desi partenera poate castiga la fel de mult ca el, va gasi intotdeauna un artificiu legal pentru a aduce mai multi bani acasa, convins fiind ca el este cel care trebuie sa "asigure painea" familiei.

Pe plan profesional are un instinct innascut al afacerilor, iar daca este bogat sau reuseste sa-si asigure in timp o pozitie sociala de invidiat, se va purta ca un mic principe, riscand sa-si indeparteze involuntar acei prieteni care nu vor intelege ca, in spatele aurei de aristocrat, se ascunde de fapt acelasi om muncitor, onest si sufletist pe care il stiau.

Ii place sa fie intr-o pozitie de conducere, unde sa ia singur decizii si ii place sa lucreze cu foarte multi oameni. Este sigur pe el, incredere pe care le-o insufla si angajatilor sai. Are o atitudine pozitiva si vrea sa faca lucrurile cu responsabilitate si stil. Este un partener de afacere de cursa lunga, care stie sa faca fata oricarei provocari atunci cand se simte stapan pe domeniul sau de activitate. Acesta este si motivul pentru care va aspira la pozitii din ce in ce mai inalte, insa de fiecare data va prefera sa imparta roadele realizarilor sale cu familia sau cu angajatii care l-au sustinut in demersurile sale.

La polul opus se afla Leii orgolosi si ipocriti (reminiscente ale unei adolescente "vaduvite" de autoritatea parintilor), gata sa-i trateze pe toti ceilalti ca pe niste subordonati. Daca nu este tinut sub control acest defect il poate transforma intr-un sef "greu de digerat", care va abuza de puterea sa, va incerca sa-si impuna in mod autoritar propriile pareri si va raspunde cu aroganta sugestiilor oferite de ceilalti din colectiv.

Poate lucra in cadrul armatei, poate deveni un bun jurist, bancher sau doctor. Cu un bagaj solid de cunostinte, poate avea succes cu propria afacere: in domeniul hotelier, al amenajarilor interioare sau al catering-ului.

Femeia Leu

Ca si barbatul din aceasta zodie, femeia Leu are o anumita impozanta care o propune pentru rolul de leader. Standardele sale sunt ridicate si nu accepta decat compania oamenilor de la care are ceva de invatat sau care ies cu ceva in evidenta. Din multe puncte de vedere este un fel de regina intr-o piesa de teatru, pentru ca, in fiecare situatie, isi da seama imediat de aspectele dramatice. Este eleganta, atenta cu propria persoana iar gusturile sale sunt rafinate: prefera sa achizitioneze un lucru de calitate in schimbul unei sume mai mari decat sa arunce banii pe ceva ieftin dar inferior calitativ.

Ii plac spatiile vaste, tinutele extravagante, sa fie in centrul atentiei la petreceri sau la alte evenimente sociale. Datorita gratiei sale innascute are darul de a magnetiza privirile celorlalti, iar aparitia sa intr-un cerc mai larg de persoane este spectaculoasa, un motiv suficient de bun pentru rivalele ei de a o invidia, tachina si chiar barfi.

Pe plan sentimental este iubitoare si afectuoasa, insa abia dupa ce si-a gasit partenerul potrivit. Este capabila sa ofere dragoste si pretinde de la sotul ei acelasi lucru. Ii place sa fie in centrul atentiei si va accepta un partener care sa-i aprecieze calitatile. Este genul de femeie care considera ca este foarte sexy sa-si cucereasca ea iubitul si nu invers, insa iubeste sa fie curtata si tratata ca o printesa. Va prefera barbatii care trateaza lucrurile cu calm si maturitate, care ii pot garanta siguranta si echilibrul unui camin si care pot sa o copleseasca cu dragostea si afectiunea de care are nevoie. Daca barbatul respectiv este celebru sau cu o situatie financiara de invidiat, interesul ei creste considerabil. Se simte in general atrasa de un barbat cu initiativa, aflat intr-un post de conducere. Totusi, apreciaza romantismul de moda veche, bunele maniere si se simte in al noualea cer in prezenta unui barbat curtenitor. Desi este sociabila si sigura pe sine, nativa Leu poate ascunde o timiditate pe care a invatat in timp sa si-o educe pentru a nu fi considerata vulnerabila.

Fata de familia sa este altruista si gata sa se sacrifice pentru cei pe care ii iubeste, insa si pretentiile sale sunt pe masura asteptarilor. Paradoxal, tinde sa fie mai ingaduitoare cu amicii sau cu strainii decat cu persoanele la care tine, deoarece de la acestea din urma are asteptari mult mai mari decat de la celelalte persoane din anturajul sau. Ca mama, isi doreste sa le ofere o educatie elevata copiilor ei,  urmarind ca acestia sa-si fixeze standarde cel putin la fel de inalte ca ale sale. Este autoritara, insa isi iubeste foarte mult copiii si stie sa le recompneseze din plin micile realizari. Ca si femela animalului pe care il intruchipeaza, femeia Leu isi pierde cumpatul atunci cand cineva le creaza probleme copiilor sai.

Pe plan profesional este un model de perseverenta, vointa si incredere. Uraste sa-i dezamageasca pe cei care s-au increzut in ea si tocmai din aceasta cauza  va studia si va munci foarte mult. Are calitati de manager si stie cum sa-i mobilizeze pe cei din echipa sa, fara a se face neplacuta. Desi are incredere in fortele proprii si in capacitatea sa de decizie, simte nevoia din cand in cand sa fie pretuita si incurajata. Femeia Leu va practica cu profesionalism meseria de medic, purtator de cuvant sau poate excela in domeniul vanzarilor.

Tag-uri: , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 apr