armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

Karl Lagerfeld te transforma...

În Moda 24 sep 2010
"This is what I think is modern. It's like wearing a couture jacket with a pair of jeans." spune Karl Lagerfeld, unul dintre cei mai importanți creatori de moda ai sfarsitului de secol XX, explicand termenul in viziunea sa si a colectiilor sale. A colaborat cu o multitudine de case de moda, printre care Chanel dar si Chlo? sau Fendi, iar prezenta sa eleganta si impunatoare a devenit celebra.

Lagerfeld s-a nascut in Hamburg, Germania. El a pretins ca s-a nascut in 1938, insa a fost raportat ca, de fapt el a fost nascut in 1933, in conformitate cu registrul botezurilor locale; Este cunoscut in a insista ca nimeni nu stie data nasterii sale reale: Intervievat de televiziunea franceza, in februarie 2009, Lagerfeld a declarat ca el nu s-a "nascut nici in 1933, nici 1938."

Karl Lagerfeld s-a mutat la Paris in 1953. Initial a lucrat ca desenator pentru case de moda. La acea vreme, in moda, desenele au fost preferat peste fotografii. Lagerfeld era capabil sa reproduca orice stil.

In 1955, la varsta de 22, i-a fost atribuita o pozitie ca ucenic la Pierre Balmain, dupa ce a castigat locul al doilea, in spatele lui Yves Saint-Laurent, la un concurs de moda. El a declarat unui reporter cativa ani mai tarziu, "Am castigat pe haine, dar, de fapt imi place desenarea  hainelor inainte de toate." "Yves a lucrat pentru Dior, alti tineri stiau ca lucreaza pentru Balenciaga, despre care au crezut ca a fost Dumnezeu, dar nu am fost atat de impresionat", a amintit in 1976. in 1958, dupa trei ani de la Balmain, s-a mutat la Jean Patou, unde a pregatit doua colectii haute couture pe parcursul a cinci ani. Prima sa colectie a fost lansata intr-o prezentare de doua ore, in iulie 1958, dar el a folosit numele de Roland Karl, mai degraba decat Karl Lagerfeld (desi, in 1962, reporterii au inceput sa scrie despre el referindu-se la el ca Karl Lagerfelt, si Karl Logerfeld) Aceasta prima colectie a fost prost primita. Carrie Donovan a scris ca "presa a huiduit colectia." UPI a remarcat:"Un cuplu de rochii de cocktail scurte,  negre, au fost taiate atat de larg, deschise in fata ca, chiar si unii dintre reporterii femei au ramas uimiti. Cel mai interesant, Karl a spus ca silueta sa de proiectare pentru acel sezon a fost numita de litera "K" (pentru Karl), care a fost tradusa printr-o linie dreapta in fata, in curbe la nivelul taliei in spate, cu o plenitudine mica pentru fusta.

Colectia sa urmatoare, pentru primavara anului 1959, a fost o imbunatatire vasta in conformitate cu Carrie Donovan, care a subliniat ca "presa a aplaudat pe scara larga si a strigat bravos chiar de mai multe ori." Ea a scris ca "hainele lui ... au un fel de eleganta sic, si, pur si simplu" clasa "care nu a fost vazuta in aceasta parte a Atlanticului, deoarece Molyneux si Mainbocher au inchis magazinul."

Dupa ce a parasit Patou, in 1962, pana  lansarea sa ca un designer independent, a mai lucrat cu marci ca Mario Valentino, Repetto, si lantul de supermarketuri Monoprix, iar cu sustinerea financiara din partea familiei sale, el a infiintat un mic magazin din Paris. in acel moment, se consulta adesea cu Madame Zereakian si Teller Christian Dior.

 In 1963, a inceput desenul pentru pentru Tiziani, o casa de couture fondata in acel an de catre un om pe nume Evan Richards (n. 1924) Jacksboro, Texas. Lagerfeld si Richards au schitat prima colectie in 1963 impreuna.  Elizabeth Taylor a fost un fan al etichetei (Ea s-a referit la Evan ca "Evan Tiziani") si a inceput sa-l poarte in august 1966. Gina Lollobrigida, Doris Duke si Principessa Borghese au fost, de asemenea,  clientii Lagerfeld. Acesta  a fost insa inlocuit in 1969 cu Guy Douvier.  Lagerfeld a inceput sa lucreze ca independent pentru casa de moda Chloe in 1964, la cateva piese dintr-un sezon. in 1970, el a inceput de asemenea o colaborare scurta cu Roman Haute Couture casa Curiel (proiectantul, o femeie numita Gigliola Curiel, a murit in noiembrie 1969), prima sa colectie a fost descrisa ca avand o eleganta "drapey drippy" conceputa pentru un 1930 "drama queen".

Karl Lagerfeld te transforma...

Colectia sa Chloe de primavara 1973 (prezentata in octombrie 1972) a cules laudele tuturor editorilor de specialitate dina nul respectiv, fiind apreciata ca cea mai deosebita colectie. in 1972, a inceput sa colaboreze cu casa de moda italiana Fendi, proiectarea blanuri, imbracaminte si accesorii. incepand cu anii 1970, Lagerfeld a lucrat ocazional ca designer de costume pentru productii teatrale. A colaborat cu regizori, cum ar fi Luca Ronconi si Jürgen Flimm, si proiecte pentru teatre precum La Scala din Milano (Les Troyens de Hector Berlioz, 1980; regizat de Ronconi), Burgtheater din Viena (Komödie der Verführung de Arthur Schnitzler, 1980; regizat de Horst Zankl), precum si Festivalul de la Salzburg (Der Schwierige de Hugo von Hofmannsthal, 1990; regizat de Flimm).

La acea vreme, a avut de asemenea un contract de design cu firma japoneza Isetan, pentru a crea colectii pentru barbati si femei; a avut o line de lenjerie in SUA; a realizat desenele pantofilor pentru Charles Jourdan, pulovere pentru Ballantyne, si a lucrat cu Trevira ca si consilier de moda.

 Lagerfeld a creat costumele pentru secventele din piesa Carmen, in 2002 din filmul Callas Forever. in 2004 a produs tinute pentru Madonna in turneu Re-Invention, si recent a lucrat pentru turneul Showgirl a lui Kylie Minogue.  Karl a colaborat cu brandul international de moda suedez H & M. La data de 11.12.2004, H & M a oferit o gama limitata de haine diferite, create de celebrul designer. Doar doua zile dupa ce a furnizat gama pe pietele de desfacere, H & M a anuntat ca aproape toate hainele au fost vandute. Lagerfeld si-a exprimat unele temeri ca faptul ca lucreaza cu low-end branduri va altera imaginea lui, desi in trecut a lucrat indeaproape cu Wolford exclusive designer  de ciorapi.  Lagerfeld este, de asemenea  fotograf. El a produs Visionaire 23: The Emperor's New clothes, o serie de fotografii nud. De asemenea, a realizat personal fotografii pentru Mariah Carey pentru coperta revistei Vogue, in 2005. in plus fata de activitatea sa editoriala pentru Harper's Bazaar, Numero si editiile rusesti si germane de Vogue, Lagerfeld a realizat fotografii pentru campaniile de publicitate a caselor care au fost sub conducerea sa (Chanel, Fendi ) in fiecare sezon.  in anii 1980, povestea lui Hans Christian Andersen "Emperor's New Clothes" a fost publicata, cu desene de Lagerfeld.  Proiectantul a fost, de asemenea, obiectul unei serii de reality-show frantuzesti numita Signe Chanel. Spectacolul a acoperit perioada de creare a colectiei pentru  toamna / iarna 2004-2005 Chanel couture. Intreaga serie a fost difuzata pe Sundance Channel in Statele Unite in toamna anului 2006.  La data de 18 decembrie 2006, Lagerfeld a anuntat lansarea unei noi colectii pentru barbati si femei numit K Karl Lagerfeld. Colectia cuprinde  T-shirts si o gama larga de blugi.   Karl Lagerfeld a semnat un acord de exclusivitate cu Dubai Infinity Holdings (DIH). Tot el va proiecta case editie limitata pentru  Isla Moda, singura insula din lume dedicata modei. Aceasta va fi o colaborare exclusiva intre Dubai Infinity Holdings si Karl Lagerfeld in intreaga GCC si India.  Karl Lagerfeld a fost imortalizat in mai multe forme: insigne, tricouri, papusi, si multe altele. in 2009, Tra Tutti  a inceput sa vanda Karl Lagermouse si Karl Lagerfelt, Karl mini in forma de soareci si marionete pentru teatrul de maini.

Pe data de 10 septembrie 2010, designerul Karl Lagerfeld primeste  premiul special din partea Consiliului Couture la Institutul de Moda si Tehnologie din New York.

Premiul designerului a fost creat special pentru el de catre Consiliu.

Consiliului Couture este un grup independent format din membri precum: Pamela Golbin , curator al muzeului de moda, Akiko Fukai, director si curator la Institutul de costume Kyoto, redactor sef la revista Harpers Bazaar, Glenda Bailey si multi altii. Presedintele Institutului de Moda si Tehnologie Dr. Joyce F. Brown a declarat: "Karl Lagerfeld rezuma cel mai inalt nivel de geniu in design si este o sursa impresionanta de influenta si inspiratie pentru studentii nostri."

In fiecare an, Couture Council, onoreaza designerii care au influentat semnificativ lumea modei, intr-o prestigioasa gala, gazduita de Muzeul Fashion Institute of Technology.

 Evenimentul gazduieste si o strangere de fonduri dedicata muzeului, care se bucura de un imens success. Dupa Ralph Rucci, Alber Elbaz si Dries van Noten a venit randul lui Karl Lagerfeld sa primeasca aceasta onoare.


Tag-uri: , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 16

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Diana Sirghi (18.12.2010, 01:59)
Nu am stiut ca este german la origine...asta explica ceva din rigoarea fanteziei sale...
Răspunde-i
Rusu Alina (17.12.2010, 16:29)
Karl Lagerfeld este un monstru sacru al modei, un guru foarte bine cunoscut peste hotare
Răspunde-i
Colceag Roxana Cristina (11.12.2010, 17:39)
O extravaganta care nu este vulgara.
Răspunde-i
mihaela cornelia Craciunescu (13.10.2010, 18:17)
as vrea sa ma transforme si pe mine Karl Lagerfeld intr-o zana :)
Răspunde-i
nicoleta sichitiu (11.10.2010, 11:01)
Cu siguranta l-as observa daca ar trece pe langa mine.:)
Răspunde-i
Diana Barbosu (10.10.2010, 20:14)
Karl Lagerfeld este o persoana remarcabila datorita stilului sau original cat si personalitatii debordante. Ii apreciez stilul si curajul de a se exprima fara retineri.
Răspunde-i
corina alexandrescu (09.10.2010, 18:57)
Lagerfeld s-a remarcat intotdeauna prin originalitate si extravaganta influentand in mod special lumea modei, punandu-si amprenta pentru totdeauna asupra ei.
Răspunde-i
Mirela Colceag (04.10.2010, 08:52)
Karl Lagerfeld mi-a atras initial atentia prin articolele in care scria ca el este intruchiparea combinatiei masculin-feminin
Răspunde-i
Aura P. (30.09.2010, 00:13)
Un tip cool acest Karl Lagerfeld. Excentric nu doar in creatiile sale, ci si in limbaj. Ca si personaliatete - de urmat.
Răspunde-i
ramona-mihaela roman (29.09.2010, 09:47)
E putin excentric pentru mine stilul sau.
Răspunde-i
alina brusture (27.09.2010, 09:19)
Karl Lagerfeld adopta intotdeauna un stil extravagant,cu care poti sa iesi de fiecare data cu usurinata din anonimat
Răspunde-i
mihaela grigore (26.09.2010, 23:53)
imi place stilul lui vestimentar, e extravagant
Răspunde-i
Colceag Roxana Cristina (25.09.2010, 19:30)
Eu apreciez creatorii de moda de renume care la un moment dat ofera spre vanzare haine si brand-urilor accesibile celor ca noi. Nu cred ca acest lucru le stirbeste faima, ci din contra.
Răspunde-i
lena poteras (25.09.2010, 00:54)
Daca luam in considerare declaratiile actritelor de la Hollywood, care spun ca inainte de gala premiilor Oscar tin cure drastice de slabire pentru a incapea in rochiile celebrilor designeri, atunci cu siguranta ii putem da dreptate lui Karl Lagerfeld. El vrea sa le convinga astfel pe femei sa renunte la alimentele pline de calorii, in favoarea celor care le ajuta sa aiba un corp de invidiat.
Răspunde-i
Raluca-Maria Dumitru (24.09.2010, 23:39)
va rog sa ma scuzati insa nenea Karl Lagerfeld mi se pare extrem de caraghios prin tinutele adoptate. mie mi-ar fi fost rusine sa ies asa din casa, si in mod sigur nu as fi considerat ca sunt... originala! ci mai degraba comico caraghioasa
Răspunde-i
ANCA LOREDANA GEAMBASU (24.09.2010, 20:21)
"El a pretins ca s-a nascut in 1938, insa a fost raportat ca, de fapt el a fost nascut in 1933". Mai rau ca noi femeile cand este vorba de varsta..:). Interesant, nu stiam mai nimic despre el inainte sa citesc articolul.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Moda
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 apr