Întâmpină primăvara în Parcul Grădina Icoanei, pe 25 şi 26 aprilie

De în Monden 21 apr 2015

Se spune că după Paşte, natura începe un an nou. Copacii înfloriţi, iarba proaspătă şi soarele strălucitor arată că primăvara şi-a intrat în drepturi, iar Grădina cu Artişti face din asta o sărbătoare.

Gradina_cu_artisti

În weekendul 25 - 26 aprilie, Parcul Grădina Icoanei din Sectorul 2 se transformă într-un spaţiu de manifestat artă şi cultură în aer liber.

Evenimentul Grădina cu Artişti îşi propune să promoveze arta şi caritatea, sub diversele lor forme de manifestare, prin crearea unui spaţiu de relaxare accesibil atât artiştilor profesionişti şi amatori, cât şi publicului larg, spun organizatorii într-un comunicat remis Feminis.ro.

Atelierele Creative Arts

Cu ocazia ediţiei a 15-a a Grădinii cu Artişti, Creative Arts organizează ateliere de facepainting, colaje primăvăratice şi felicitări înflorate. În plus, toţi copiii sunt invitaţi să testeze pictura cu lână, o tehnică care presupune folosirea doar a apei şi a săpunului, direct pe lâna netoarsă, fără alte instrumente de tricotat sau cusut.

Un alt atelier de testat este cel de ceramică organizat de meşterii de la Ch'artist. După cum îi spune şi numele atelierului, cei mici vor putea modela în lut, pe care apoi îl vor picta.

Pe scenă

Judy Florescu este traducătoare şi PR Cultural şi pentru că are un suflet mare va cânta pentru pictoriţa Mihaela Dodoiu, care trece prin grele încercări din cauza cancerului la sân.

Nu există sărbătoare fără muzică şi dans, aşa că micuţii din trupa Rall’s Band  vor alege cele mai antrenante ritmuri prin care vor invita toţi copiii la dans.

Weekendul când adulţii sunt copii

Când eram mici ne jucam "De-a v-aţi ascunselea", "Leapşa", "Şotron", "Frunza", "Mima", "Ţară, ţară, vrem ostaşi", "Raţele şi vânătorii", "Lapte gros". De ce să ne oprim acum şi de ce să aşteptăm 1 iunie ca să fim din nou copii? Ne vedem la o sesiune de joacă susţinută de Nefiresc, de la care nu pot lipsi culorile. Aşadar, poftiţi la Spray Painting.

În plus, poţi să participi la o dezbatere de o oră despre artivism, care este o formă de activism prin artă. Înveţi cum pot folosi ONG-urile Artivismul pentru a-şi promova organizaţia sau cauza pentru care militează.

Nefiresc este un grup informal care a luat naştere în ianuarie 2015, după ce a fost anunţat evenimentul "Fără Pantaloni la Metrou". Nefiresc este format din oameni care doresc să facă evenimente, flashmob-uri sau happening-uri cu scopul de a aduce buna dispoziţie în locuri care în mod obişnuit sunt lipsite de aşa ceva.

Cu căţeii prin iarbă

Cum ar fi primăvara fără iarbă? Sigur că de la o petrecere pentru cel mai frumos anotimp al anului nu puteau lipsi cei de la Desculţ în Iarbă, care îi vor găzdui pe peticul lor de verdeaţă pe prietenii lor de la Asociaţia AIA (Adoptă Iubeşte Adoră) cu tot cu cei mai simpatici căţeluşi. Vizitatorii Grădinii cu Artişti vor putea achiziţiona prăjituri, bijuterii, hăinuţe, coşuri şi cărţi, iar banii strânşi vor fi donaţi adăposturilor de căţei.

Sport în aer liber

Dacă a venit primăvara, nici măcar nu mai avem nevoie să mergem la sală. Sportul este totuşi foarte important pentru o viaţă sănătoasă, aşa că Mariana Drăgan, instructor de yoga cu certificare Yoga Alliance International, face o clasă demonstrativă de yoga. Din interior spre exterior, prin asane (posturi) şi respiraţie, participanţii vor lucra pentru a întări corpul şi a crea flexibilitate, pentru o minte calmă, emoţii conştiente şi relaxare profundă.

Board gaming în natură

Board gaming-ul nu trebuie să aibă loc numai în casă. La Grădina cu Artişti vei putea juca liniştit Dixit sau Saboteur, în timp ce soarele te mângâie uşor pe faţă. Iar dacă îţi va plăcea vreun joc, îl vei putea cumpăra pe loc direct de la standul Creative Board gaming.

Artă şi o cească de cafea

Dacă lucrezi într-o corporaţie te vei regăsi în colecţia de tablouri numită chiar aşa, "Corporaţia", realizată de Cristina Mihaela Rădulescu. Când a ajuns manager într-o corporaţie, artista şi-a dat seamă că sistemul era împotriva ei. Aşa s-a născut expoziţia "Corporaţia", care este un  protest, o exteriorizare a revoltei sale interioare.

În timp ce vei contempla tablourile, s-ar putea să ai nevoie de o cafea tare, iar Speciality Coffee va fi acolo să ţi-o ofere.

Intrarea la evenimentul Grădina cu Artişti este liberă.

Galerie foto
Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 noi