armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

22 cele mai bune filme cu supereroi pe care sa le vezi intr-o viata

De în Monden 4 aug 2014
Daca simti nevoia de putina adrenalina in viata ta, de ce nu incerci sa vezi un film de actiune? In "meniu" gasesti supereroi care au puteri incredibile si care salveaza lumea de fiecare data, femei puternice, dar si barbati frumosi, plini de muschi, care sunt gata sa se sacrifice pentru binele omenirii.

Astazi ti-am pregatit un top special, ce contine 22 de filme cu supereroi, pelicule socotite de critici ca fiind printre cele mai bune de acest gen. Asa ca inchiriaza, imprumuta sau cumpara un DVD, ia-ti iubitul de mana si pregateste un castron de popcorn. Acum ai tot ce iti trebuie pentru o vara plina de actiune.

TOP 10 cele mai bune roluri ale lui Ryan Gosling

22. "Thor" (2011) Regizorul Kenneth Branagh, spun criticii, este preocupat mai mult de interpretare si de personaj decat majoritatea regizorilor de filme inspirate de benzi desenate; relatia conflictuala dintre cei doi frati, Thor si Loki este convingatoare, iar din distributie fac parte multe staruri de la Hollywood.

21. "Blade II" (2002) Regizorul Guillermo del Toro ofera un film bun cu supereroi. Blade II merita mentionat (in comparatie cu alte filme cu supereroi semnate de acelasi regizor) datorita tuturor modalitatilor in care regizorul a luat scenariul si l-a facut mai ciudat, mai scarbos si l-a adaptat mai mult la stilul sau.

Dezastre la capitolul SEX: ce lectii "periculoase" inveti din filme

20. "The Crow" (1994) Brandon Lee este in rolul principal si ofera o interpretare emotionala si fara cusur, care a fost un fel de "prevestire" a Joker-ului interpretat de Heath Ledger, care avea sa joace peste multi ani intr-unul dintre filmele cu Batman.

19. "X-Men" (2000) Regizorul Bryan Singer, spun criticii de film, a reusit sa "sparga" codul problemelor si si-a dat seama cum sa faca un film de ansablu in care fiecare personaj este un personaj principal.

18. "Hellboy" (2003) Criticii mentioneaza aici interpretarea actorului Ron Perlman, care a fost intotdeauna un star de film "blocat" in corpul unui personaj-actor. Rolul din Hellboy ii permite sa elibereze cel mai carismatic personaj pe care l-a jucat vreodata.

"500 de zile de vara" - 5 lectii pe care le inveti dintr-o comedie romantica

17. "X2: X-Men United" (2003) X2, creat pe baza personajelor de benzi desenate de la Marvel, a fost primul film care chiar a dus munca pe platourile de filmare la o scara mai mare; filmul are "tone" de eroi si personaje negative usor de recunoscut de fanii benzilor desenate, iar criticii l-au numit o extravaganta pentru marele ecran.

16. "Watchmen" (2009) Poate ca filmul regizorului Zack Snyder nu este exact la fel ca romanul original, dar este inca socotit a fi dincolo de orice incercare a unui regizor de a face un mare succes din genul de film "comic book".

4 personaje horror si sexy din seriale TV de succes

15. "Spider-Man" (2002) Regizorul Sam Raimi poseda calitatile ideale de a aduce pe marele ecran acest supererou, dupa ce alti cineasti si-au incercat norocul. Regizorul si echipa sa au creat tonul perfect pentru aceasta saga, spun criticii.

14. "Captain America: The First Avenger" (2011) Regizorul Joe Johnston a fost alegerea perfecta pentru estetica unui proiect cinematografic precum acesta, avand in vedere alte filme pe care le-a regizat. Iar anumite secvente din pelicula sunt unice in genul filmelor cu supereroi, spun criticii.

13. "Batman Begins" (2005) Pelicula a venit intr-un moment in care genul filmelor cu supereroi incepuse deja sa cada in derizoriu si a setat o provocare interesanta pentru alti cineasti care doreau sa lucreze in aceasta forma, dar care voiau sa ia lucrurile in serios.

12. "X-Men: First Class" (2011) Regizorul Matthew Vaughn a gasit momentul perfect atunci cand i-a distribuit pe Michael Fassbender si Jennifer Lawrence in rolurile versiunilor mai tinere ale personajelor Magneto si Mystique. Criticii de film lauda acest film care aduce in prim plan actiunea din anii '60, cand eroii seriei erau tineri.

11. "Captain America: The Winter Soldier" (2014) Filmul amesteca cele mai bune elemente ale thriller-ului politic plin de paranoia al anilor '70 si actiunea de care au parte eroii moderni din zilele noastre, doua genuri care nu ar trebui sa functioneze bine impreuna - asa cum se intampla in acest caz, spun criticii de film.

10. "Superman II" (1980) Intriga cu "supereroul care renunta la puterile sale, incearca sa aiba o viata normala ca o persoana normala, apoi realizeaza ca omenirea are nevoie de el" a mai fost folosita de multe ori pe micul si marele ecran.Dar acesta este, probabil, cel mai bun tratament pentru acest gen de naratiune, cum a fost Superman II, unde actorul Christopher Reeve a "capturat" perfect duplicitatea lui Clark Kent/Superman.

9. "Unbreakable" (2000) Acesta este efectiv un film cu supereroi pentru oamenii care cred ca nu le plac filmele cu supereroi, subliniaza criticii. Iar creatia regizorului M. Night Shyamalan aduce un context proaspat la conventiile structurale ale modului de a spune o poveste ca intr-o carte de benzi desenate.

8. "Man of Steel" (2013) Succesul nebunesc al filmului "The Avengers" i-a facut pe cei de la Warner Bros. sa saliveze dupa ideea de a face un film cu eroii din Justice League. Asa ca l-au recrutat pe Zack Snyder pentru a "reinvia" seria si l-au distribuit in rolul principal pe Henry Cavill. Criticii nu au fost prea incantati de rezultat, dar filmul a avut incasari de 687 milioane de dolari.

7. "Spider-Man 2" (2004) Criticii de film spun ca regizorul Sam Raimi a facut o treaba excelenta cand a echilibrat pelicula si a facut-o chiar mai buna decat prima, definindu-l mai bine pe Peter Parker in viata sa dubla pe care o imparte cu Spider-Man.

6. "Superman: The Movie" (1978) Performanta si interpretarea lui Christopher Reeve raman standardul de aur pentru toate filmele cu supereroi care au urmat, fiind capabil sa te faca sa crezi ca nicio persoana care s-ar uita la Clark Kent nu ar putea sa ii recunoasca cealalta identitate. Criticii il socotesc un film perfect, de referinta pentru genul cu supereroi.

5. "The Dark Knight Rises" (2012) Asteptarile au fost foarte mari pentru ultima parte a trilogiei semnate de Christopher Nolan. Iar cum interpretarea data de Heath Ledger personajului Joker era imposibil de urmat, filmul s-a concentrate mai putin pe personajele negative. Pelicula a fost mai mult despre revenirea lenta a lui Batman, in vreme ce orasul lui a fost aproape distrus. Anne Hathaway a fost foarte convingatoare in rolul lui Catwoman, iar filmul a avut incasari foarte mari, fiind aclamat de critici.

4. "Iron Man" (2008) Filmul a demonstrat ca publicul va veni (impins de spiritul de turma) la o poveste cu un supererou, chiar daca personajul nu este un nume care sa fie atat de cunoscuit, atata timp cat este vorba de divertisment in forma pura. Carisma lui Robert Downey Jr. a stabilit un nou standard pentru filmele de gen.

3. "Batman" (1989) Pelicula a deranjat multi fani la acea vreme, pentru libertatile pe care si le-a acordat si pentru faptul ca este o altfel de poveste; insa Batman-ul regizat de Tim Burton i-a adus personajului o latura mai intunecata.

2. "The Avengers" (2012) Marvel a adus la un loc toate intrigile cu supereroi intr-un singur film, apoi l-a lansat in aceeasi franciza ca pe un dans complex, subliniaza criticii. Pelicula are cate ceva pentru fiecare: baieti frumosi, eroi care distrug totul intr-o clipita, efecte realizate pe calculator sau explozii facute in CGI.

1. The Dark Knight (2008) Aceasta nu este doar o versiune perfecta a ceea ce a incercat sa faca regizorul Christopher Nolan cu Batman. Dar este, probabil, cel mai bun exemplu de cineast care a reusit sa creeze o lume pe care publicul o simte ca fiind reala, dar care se simte ca un loc unde supereroii chiar ar putea sa apara. Filmul este atat de increzator si de convingator incat chiar nu mai conteaza ca povestea este fictiune, spun criticii. Surse: 1, 2.

Citeste si: VIDEO! Batman pentru o zi: dorinta unui copil devine realitate

Impactul economic pe care il are decesul unui actor inainte de lansarea filmului

10 citate motivationale de ziua lui Batman

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 apr