Despre Casele astrologice

De în Monden 28 feb 2012
Cel mai important aspect este urmatorul: casele nu sunt energii, cum sunt elementele sau planetele si nici dau culoare vietii prin expresia energiilor reprezentate de semne zodiacale. Casele reprezinta, asa cum apun mere, campuri de actiune, locul UNDE aceste energii se manifesta.

Casele sunt domeniile de experienta si nu experienta insasi. Observati va rog, ca succesiunea Caselor urmeaza viata omului, de la impulsul initial al fiintei individuale (Casa 1), la a invata ceea ce este al meu si cum sa folosim ceea ce o avem (Casa a 2-a), la a invata cum sa comunicam, in limitele stabilite de mediul in care traim (Casa a3-a), etc.

Prima Casa: imaginea de sine

Cuspida primei case este un unghi special, Ascendentul (de asemenea, cunoscut sub numele de semn in crestere). Prima casa este o casa angulara sau unghiulara, adica foarte puternica energetic. Traditional, Casa 1 este stapanita de Marte si de semnul Berbecului.

Descrie: Imaginea de sine pe care o proiectam in lume, impresia pe care o facem, cum vom incepe lucrurile, mecanismele de aparare, relatia noastra cu mediul imediat, perspectivele generale asupra vietii si aspectul nostru fizic.

Casa a 2-a: Banii munciti si stima de sine

Este o casa succedenta, adica energia ei se conserva, ancoreaza. Traditional este stapanita de Venus si de semnul Taurului.

Descrie: Banii si castigurile personale, sentimentul de autovaloare, felul in care ne valorizam precum si veniturile din munca proprie si averea.

Casa a 3-a: Comunicare

Aceasta casa este cadenta, adica epuizata energetic. Traditional, stapanul ei este Mercur si semnul Gemenilor.

Descrie: Mintea, comunicarea, interactiunile din mediul nostru imediat, fratii si perioada adolescentei si tineretii, vecinii, gandurile, drumurile scurte, scrisul si vorbitul, cum ne formulam gandurile, competentele lingvistice, mass-media si de comunicatiile.

Casa a 4-a: Familie - trecut, radacini, siguranta

Pragul acestei case mai este numita si Fundul Cerului, FC, Immum Coeli sau nadir. Este o casa angulara si traditional stapana ei este Luna si semnul Rac.

Descrie: fundamentul psihologic al nativului si radacinile - familie, camin,  comportament instinctiv, mama sau mamele care isi nasc, cresc copiii - mama surogat, asistentele maternale, bunicile, matusile, ingrijitorii, stramosii, legatura cu trecutul, sentimentul de securitate, de viata de familie, imobiliare.

Casa a 5-a: Copii, creativitate, romantism, agrement

Casa a 5-a este o casa succedanta si traditioal, este stapanita de Soare si de semnul Leu.  

Descrie: creativitatea, modul de exprimare a nativului, placerile vietii si divertismentul, toate formele de joc, de la speculatii si jocuri de noroc, la distractiile din club si jocul actoricesc, hobby-uri, atitudinea fata de dragoste, relatiile romantice, atitudinea fata de distractie, teatru, vestimentatie si accesorii, bijuteriile.

Casa a 6-a: Munca si Sanatate

Din nou o casa cadenta, stapanita tot de Mercur doar ca semnul sub care se afla este cel al Fecioarei.

Descrie: munca si, spre deosebire de cariera, locul de munca, tehnici si metode de munca, viata de zi cu zi, ordinele, rutina, perfectionarea, sanatatea, nutritia, atitudinea fata de mancare, de serviciu, fata de servicii, de colegii de munca, animale de companie, atitudinea fata de rutina si de organizare, aptitudinile.

Casa a 7-a: Parteneriate si Casatorie

Pragul Casei a 7-a o constituie Descendentul (DSC) care este opozabil Ascendentului. Este, de asemenea, o casa angulara si traditional, este stapanita de Venus si, de asta data, de semnul Balanta.

Descrie: felul in care te regasesti in societate, alter-ego-ul, parteneriatele de afaceri, prietenii apropiati, relatiile, casatoria, prima casatorie, terapeutul, piata concurentiala, dusmanii stiuti, umbra, avocatii, mediatorii, consilierii, contractele.

Casa a 8-a: Transformare si Sexualitate

Iata o casa succedanta, stapanita, traditional, de Pluto si, modern, s-a adaugat si Marte si semnul Scorpionului.

Descrie: transformarea si criza, atitudinea fata de criza si de schimbare, sexualitatea, sexul, moartea si renasterea, dezvoltarea personala si transformarea, regenerarea, resursele partenerilor nostrii, viciile, psihologia, banii altora, impozitele, divortul / pensia alimentara, mostenirile, comisioanele.

Casa a 9-a: Studiile academice, drumurile lungi si Credinta

Casa cadenta este stapanita, traditional, de Jupiter si de semnul Sagetator.

Descrie: sistemul de convingeri personale, sentimentul de aventura, explorare, credintele religioase si filozofice personale, invatamantul superior, calatoriile lungi, transporturile pe maer si aeriene, morala, limbile straine si culturile adiacente, adevarurile personale, editurile si editarea, comertul exterior.

Casa a 10-a: Cariera, Responsabilitate, Reputatie

Pragul acestei case reprezinta Mijlocul Cerului (MC), punctul de elevatie sociala. Este o casa angulara, stapanita, traditional, de Saturn semnul Capricorn.

Descrie: cariera si profesia, contributia la ridicarea societatii, pozitia in societate, statutul social, reputatia, succesul material, identitatea sociala, realizarea, cifrele, autoritatea, parintele de sex opus, sefii, guvernele, atitudinea fata de responsabilitate si fata de respectarea legii, dorinta de realizare.

Casa a 11-a: Prietenii si Protectorii, Aspiratiile si Obiectivele personale

Este o casa succedenta si traditional, este stapanita de Saturn, iar modern i s-a alaturat Uranus, si de semnul Varsator.

Descrie: cunostintele si prietenii, grupurile de prieteni, organizatiile sociale si non profit, sperantele, dorintele, aspiratiile, scopurile personale, scopul launtric real, sentimentul de apartenenta la un anumit grup, umanitate, progres, viitor.

Casa a 12-a: Dusmanii si bolile ascunse, Profunzimea Spiritului, Secretele

Casa a 12-a este o casa cadenta si guvernata, traditional de Neptun, iar modern de Neptun si Jupiter si de semnul Pesti.

Descrie: ceea ce este ascuns sau care se afla in profunzime, karma, autovindecarea, cresterea spiritului, dusmanii si bolile ascunse, punctele forte si punctele slabe ascunse, visele, afacerile private, obiectele pierdute, spitalele si penitenciarele, studiile de spiritualitate.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
15 ian