Oana Sîrbu

Secretul sănătății Oanei Sîrbu, la 57 de ani: „Ceaiul de...

Citeste mai mult»
Felix Baumgartner

Primul om care a sărit din stratosferă, Felix...

Citeste mai mult»
Regina Camilla

Regina Camilla marchează împlinirea vârstei de 78 de ani...

Citeste mai mult»
Miley Cyrus

Miley Cyrus nu mai pleacă în turnee din cauza 'lipsei...

Citeste mai mult»
Albert NBN

Trapperul Albert NBN, care a înjurat România pe scena...

Citeste mai mult»
Labubu

Nebunia păpuşilor Labubu. Firma chineză care le produce...

Citeste mai mult»
Thierry

Prezentatorul de televiziune și producătorul Thierry...

Citeste mai mult»
tea

Tea Leoni şi Tim Daly s-au căsătorit. Cei doi s-au...

Citeste mai mult»
Beyonce

Melodii nelansate ale artistei Beyonce, furate dintr-o...

Citeste mai mult»
Dan Bordeianu

Ce relație are Dan Bordeianu cu fiicele sale, după...

Citeste mai mult»
Brigitte Macron

Brigitte Macron, apel în procesul intentat femeilor care...

Citeste mai mult»
jane

Geanta originală creată special pentru Jane Birkin a fost...

Citeste mai mult»
Giorgio Armani

Giorgio Armani, care a împlinit 91 de ani, își anunță...

Citeste mai mult»
Chris Brown

Acuzat de agresiune, cântărețul Chris Brown a pledat...

Citeste mai mult»
Violeta Bănică

Violeta Bănică, despre celebritatea părinților și ce...

Citeste mai mult»
Michael Madsen

Cauzele morţii actorului Michael Madsen, dezvăluite

Citeste mai mult»
fiv

Nu aștepta prea mult, alege FIV: Când este momentul să...

Citeste mai mult»
marin

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu s-au despărțit după...

Citeste mai mult»
barbie

Mattel a prezentat prima sa păpușă Barbie care 'suferă'...

Citeste mai mult»
Elton John

Mick Jagger și Elton John, printre vedetele britanice...

Citeste mai mult»
kel

Kelly Osbourne, fiica lui Ozzy, a fost cerută în...

Citeste mai mult»
chanel

Colecția haute couture toamnă-iarnă a casei de modă...

Citeste mai mult»
fff

Specialiștii Momirov Cosmetics te învață cum să-ți...

Citeste mai mult»
Irina Fodor

Irina Fodor dezvăluie care este secretul siluetei sale:...

Citeste mai mult»
ney

Neymar şi Bruna Biancardi au devenit din nou părinţi. Ei...

Citeste mai mult»
 Katy Perry și Orlando Bloom

Katy Perry și Orlando Bloom s-au despărțit după nouă ani...

Citeste mai mult»
A$AP Rocky

Rapperul american A$AP Rocky și-a anulat participarea la...

Citeste mai mult»
michael

Michael Madsen, actorul din „Reservoir Dogs” şi „Kill...

Citeste mai mult»
irina si irinel columbeanu

Irina Columbeanu consideră că este responsabilitatea ei...

Citeste mai mult»
Kanye West

Australia anulează viza rapperului Kanye West din cauza...

Citeste mai mult»
Richard Gere

Richard Gere promite că va lupta în continuare pentru...

Citeste mai mult»
Prințesa Kate

Prințesa Kate a dezvăluit că a trebuit să afișeze în...

Citeste mai mult»
Mel Gibson

Mel Gibson a ajuns recent la Muntele Athos şi laudă...

Citeste mai mult»
P. Diddy

P. Diddy, achitat de trafic sexual şi asociere de...

Citeste mai mult»
EC

Revoluție: SOLE.ro lansează prima campanie "Beauty ×...

Citeste mai mult»
Corina Caragea

Ce a pățit Corina Caragea înainte de prima ei apariție în...

Citeste mai mult»
charles si camilla

Călătoria în Samoa, pe primul loc în clasamentul celor...

Citeste mai mult»
Jeff Bezos și Lauren Sanchez

Charlize Theron și Rosie O'Donell critică nunta lui Jeff...

Citeste mai mult»
Emma Răducanu

Emma Răducanu pune capăt zvonurilor privind o idilă cu...

Citeste mai mult»
Kira

Gheorghe Hagi a devenit socru mic: Kira s-a căsătorit

Citeste mai mult»

De ce nu ar trebui să bei NICIODATĂ cafea decofeinizată

De în Sanatate 22 mai 2015

O nouă analiză a presei străine arată că nu ar trebui să mai consumi niciodată cafea decofeinizată - Află de ce.

cafea decofeinizata

Cofeina este un alcaloid extras din boabe de cafea, utilizat în medicină ca tonic al sistemului nervos central, dar şi în industria alimentară, se arată într-o definiţie.

Probabil că şi tu crezi că acest tip de cafea fără cofeină este mult mai bun pentru organismul tău? Greeşti. Majoritatea oamenilor care iubesc cafeaua şi care consumă varianta fără cofeină probabil că nu ştiu pericolele pe care le implică substanţele chimice utilizate pentru a extrage cofeina.

Cel mai popular proces chimic utilizat pentru a decofeiniza cafeaua este extracţia directă. Procedura foloseşte îmbibarea, macerarea directă a boabelor verzi de cafea într-o soluţie făcută din apă şi un solvent chimic, clorura de metilen sau acetatul de etil. După ce solventul îşi îndeplineşte reacţia sa chimică, boabele de cafea sunt clătite cu apă.

Procesul chimic tratează boabele de cafea cu clorură de metilen sau acetat de etil.

Iată definiţia pentru clorura de metilen oferită de osha.gov:

Clorura de metilen, numită şi diclormetan, este un lichid volatil, incolor, cu un miros care seamănă cu cel al cloroformului. Clorura de metilen este folosită în diverse procese industriale, în multe industrii diferite: îndepărtarea vopselurilor, în fabricarea produselor farmaceutice, în fabricarea diluanţilor pentru vopseluri, în curăţarea şi degresarea metalului, în fabricarea şi utilizarea adezivilor, în producţia de spumă poliuretanică, în producţia de răşină poliesterică şi în crearea unor solvenţi.

Acest proces este repetat de câteva ori până când o cantitate suficientă de cofeină a ieşit din boabele de cafea. Atunci când clorura de metilen intră în corpul tău, este transformată în monoxid de carbon, care interferează cu livrarea oxigenului către organism. Acest lucru poate duce la afecţiuni pulmonare severe şi la alte probleme de sănătate.

Acetatul de etil adăugat la boabele de cafea în procesul de decofeinizare este adesea o versiune sintetică ce este considerată toxică în cantităţi de 5620 mg/kg, când a fost dat şobolanilor într-un test de laborator. Acetatul de etil poate provoca iritaţii gastro-intestinale atunci când este ingerat, lucru care poate agrava afecţiunile hepatice sau renale.

Cu toate acestea, dacă tot mai vrei să bei cafea decofeinizată, alege o variantă organică. Cafeaua organică decofeinizată este realizată folosind "metoda apei eleveţiene". Acesta este un proces mult mai sigur, fără substanţe chimice, de a decofeiniza boabele de cafea.

În metoda apei eleveţiene, boabele de cafea sunt scufundate în apă foarte fierbinte, iar cofeina, la fel ca şi alte arome şi alţi compuşi, sunt extraşi în mod natural într-o soluţie. Cofeina este filtrată şi apoi reintrodusă printr-o anumită procedură şi se usucă în boabele de cafea. Sursa.

Tag-uri: , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 iul