Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»
Dan Bittman

De ce preferă Dan Bittman transportul în comun față de...

Citeste mai mult»
ibacka

Andreea Ibacka, adevărul despre silueta ei. Cum se...

Citeste mai mult»
fasting

Legătura dintre „fasting“ și anxietate. Ce au descoperit...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Problemele de sănătate, scandalurile şi neînţelegerile...

Citeste mai mult»

De ce nu ar trebui să bei NICIODATĂ cafea decofeinizată

De în Sanatate 22 mai 2015

O nouă analiză a presei străine arată că nu ar trebui să mai consumi niciodată cafea decofeinizată - Află de ce.

cafea decofeinizata

Cofeina este un alcaloid extras din boabe de cafea, utilizat în medicină ca tonic al sistemului nervos central, dar şi în industria alimentară, se arată într-o definiţie.

Probabil că şi tu crezi că acest tip de cafea fără cofeină este mult mai bun pentru organismul tău? Greeşti. Majoritatea oamenilor care iubesc cafeaua şi care consumă varianta fără cofeină probabil că nu ştiu pericolele pe care le implică substanţele chimice utilizate pentru a extrage cofeina.

Cel mai popular proces chimic utilizat pentru a decofeiniza cafeaua este extracţia directă. Procedura foloseşte îmbibarea, macerarea directă a boabelor verzi de cafea într-o soluţie făcută din apă şi un solvent chimic, clorura de metilen sau acetatul de etil. După ce solventul îşi îndeplineşte reacţia sa chimică, boabele de cafea sunt clătite cu apă.

Procesul chimic tratează boabele de cafea cu clorură de metilen sau acetat de etil.

Iată definiţia pentru clorura de metilen oferită de osha.gov:

Clorura de metilen, numită şi diclormetan, este un lichid volatil, incolor, cu un miros care seamănă cu cel al cloroformului. Clorura de metilen este folosită în diverse procese industriale, în multe industrii diferite: îndepărtarea vopselurilor, în fabricarea produselor farmaceutice, în fabricarea diluanţilor pentru vopseluri, în curăţarea şi degresarea metalului, în fabricarea şi utilizarea adezivilor, în producţia de spumă poliuretanică, în producţia de răşină poliesterică şi în crearea unor solvenţi.

Acest proces este repetat de câteva ori până când o cantitate suficientă de cofeină a ieşit din boabele de cafea. Atunci când clorura de metilen intră în corpul tău, este transformată în monoxid de carbon, care interferează cu livrarea oxigenului către organism. Acest lucru poate duce la afecţiuni pulmonare severe şi la alte probleme de sănătate.

Acetatul de etil adăugat la boabele de cafea în procesul de decofeinizare este adesea o versiune sintetică ce este considerată toxică în cantităţi de 5620 mg/kg, când a fost dat şobolanilor într-un test de laborator. Acetatul de etil poate provoca iritaţii gastro-intestinale atunci când este ingerat, lucru care poate agrava afecţiunile hepatice sau renale.

Cu toate acestea, dacă tot mai vrei să bei cafea decofeinizată, alege o variantă organică. Cafeaua organică decofeinizată este realizată folosind "metoda apei eleveţiene". Acesta este un proces mult mai sigur, fără substanţe chimice, de a decofeiniza boabele de cafea.

În metoda apei eleveţiene, boabele de cafea sunt scufundate în apă foarte fierbinte, iar cofeina, la fel ca şi alte arome şi alţi compuşi, sunt extraşi în mod natural într-o soluţie. Cofeina este filtrată şi apoi reintrodusă printr-o anumită procedură şi se usucă în boabele de cafea. Sursa.

Tag-uri: , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 apr