Cum s-a schimbat idealul de frumuseţe feminină la Hollywood

De în Frumusete 9 iul 2015

De la un deceniu la altul, frumuseţea actriţelor de la Hollywood i-a fascinat şi i-a vrăjit pe bărbaţii din lumea întreagă, nu doar pe cei din industrie.

sophia loren

Insă această frumuseţe, la fel ca orice lucru din lume, a evoluat, s-a schimbat şi s-a transformat de la o decadă la alta.

Iată cum s-a schimbat idealul frumuseţii feminine şi standardele ce ţin de înfăţişarea actriţelor de la Hollywood în ultima sută de ani.

Începuturile industriei cinematografice: ochi mari, buze mici şi inocenţă. Iar trupurile actriţelor erau micuţe, firave şi drapate cu multă dantelă. Cele mai reprezentative actriţe pentru acest ideal de frumuseţe feminină: Lillian şi sora ei, Dorothy Gish.

Anii 1920: Fetişcana. Fenomenul numit "the flapper" a început prin anii '20 în SUA. Actriţele aveau o tunsoare bob distinctivă, sprâncene creionate dramatic, faţă rotundă, buze îndrăzneţe şi o expresie sarcastică. Trupul însă avea ceva juvenil, era un trup de fetişcană, de adolescentă: sânii mici erau încadraţi de braţe şi coapse rotunde. Cea mai reprezentativă actriţă pentru acest ideal de frumuseţe feminină: Clara Bow.

Anii 1930: Femeia blondă şi voluptoasă. Actriţele aveau părul blond platinat, sprâncene subţiri şi bine conturate. Din punct de vedere al corpului, aceste actriţe erau persoane sexuale, înalte şi voluptoase, dar erau considerate mai degrabă feminine, şi nu tocmai atletice. Cea mai reprezentativă actriţă pentru acest ideal de frumuseţe feminină: Jean Harlow.

Anii 1940: Părul lung, actriţe înalte şi cu picioare lungi şi frumoase. Actriţele aveau păr strălucite, buze perfecte date cu ruj şi ochi şi sprâncene naturale. Starletele afişau o frumuseţe tipică americană şi nu aveau acea notă sofisticată dură. Cu forme sănătoase, ele aveau forme frumoase şi picioare lungi. Cea mai reprezentativă actriţă pentru acest ideal de frumuseţe feminină: Rita Hayworth.

Anii 1950: Femeia micuţă, blondă şi delicată. Actriţele blonde care jucau în filmele lui Hitchcock au fost cele pe val în anii '50. Cu o coafură şi pieptănătură impecabile, aceste femei inabordabile aveau talii subţiri, încheieturi delicate şi chipuri ovale cu pomeţi pronunţaţi. Cele mai reprezentative actriţe pentru acest ideal de frumuseţe feminină: Kim Novak şi micuţa brunetă Audrey Hepburn se află şi ele în top, dar prinţesa Grace Kelly a fost încarnarea visului: mică, cu ochi albaştri şi cu multă graţie.

Anii 1960: Forme bogate, scoase la înaintare. Anii '60 au lărgit idealul de frumuseţe de până atunci: Faye Dunaway încă deţinea titlul la categoria blonde glaciale, dar chipul actriţei de origine italiană Sophia Loren (foto sus) şi silueta ei explozivă au readus formele curbate pe marele ecran. Ochii mari, buzele pline şi exagerările în toate zonele corpului, de la coapse la sâni, erau temele principale ale epocii.

Anii 1970: Actriţa palidă şi naturală. Actriţa Diane Keaton a devenit un icon al cinematografiei anilor '70, împreună cu Sharon Tate. Cea din urmă avea o frumuseţe mai tradiţională (ochi migdalaţi, blondă şi înaltă), pe când Diane Keaton, cu bărbia sa şi cu faţa ei proaspătă care emana un aer de prospeţime, a fost o mai bună reprezentantă a perioadei. Citeşte mai multe despre idealul de frumuseţe feminină pe bustle.com.

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Frumusete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 sep