prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»
Dan Bittman

De ce preferă Dan Bittman transportul în comun față de...

Citeste mai mult»
ibacka

Andreea Ibacka, adevărul despre silueta ei. Cum se...

Citeste mai mult»
fasting

Legătura dintre „fasting“ și anxietate. Ce au descoperit...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Problemele de sănătate, scandalurile şi neînţelegerile...

Citeste mai mult»
alla

Alla Pugaciova, 'regina muzicii pop sovietice', ar putea...

Citeste mai mult»
Alessandro Michele

Designerul Alessandro Michele, ex-Gucci, va crea...

Citeste mai mult»
nolan

Regizorul Christopher Nolan va fi făcut cavaler de regele...

Citeste mai mult»

Cum imi amaraste horoscopul viata in fiecare zi

De în Monden 23 oct 2009
In vremuri de criza m-am hotarat sa ascult si eu mai cu atentie horoscopul, desi renuntasem de foarte mult timp pana si la a-l mai vedea in fata ochilor daramite de a-l citi. Insa acum, vorba aceea cand romanul da de greu se gandeste ca poate macar astrele lucreaza in favoarea lui si ii aduce o veste care sa-i indulceasca ziua. Asa m-am gandit si eu, pana mi-a amarat-o complet, mai ceva ca black coffee. Pe langa faptul ca ma anunta inca de la primii zori ai zilei ca s-ar putea sa am un accident, mai imi zice ca vor exista si tensiuni in sanul familiei...si totul intr-o zi! Si, de ce as mai citi horoscopul in fiecare zi?

"Ai ocazia sa iti cumperi o locuinta astazi sau sa faci o investitie profitabila" ascult la o emisiune matinala. Uraaa, daca stau sa ma gandesc bine, este o veste buna, iar printr-un circuit logic, inseamna ca urmeaza sa fac rost si de niste bani pentru a face aceasta actiune, deci totul pare sa "sune" bine in plan financiar. Ajung la serviciu si inevitabil imi iese in fata un horoscop dintr-o alta publicatie in care tocmai ce eram avertizata "sa nu cheltui bani in ziua respectiva, caci nu est un moment bun si nici profitabil". Plus de asta eram si anuntata ca s-ar putea sa sufar un accident si sa-mi pun sanatatea in pericol. Deci, ce culoare ar trebui sa aiba viata mea acu: roz sau gri cenusiu, undeva spre negru? nici bani de luat, dar nici de dat, caci nu este un context favorabil pentru nici una dintre variante: tot cu buzunarul gol raman!

Asadar, am citit, sfortandu-ma din toti rarunchii sa fac acest lucru, deoarece "pofta" mea de predictii astrale a fost de foarte mult timp anihilata si merg mereu pe principiul: "ce-i in mana, nu-i miniciuna, ce nu, e iluzie", ceva predictii pentru astazi 22 octombrie, din diverse horoscopuri pentru a vedea cat de mult se potrivesc. Ati fi surprinse daca v-ati rupe o ora din timp (desi e o pierdere de timp si nu prea merita, am facut-o eu pentru voi) sa analizati toate horoscoapele de pe toate site-urile si din toate ziarele sis a vedeti ce descoperiti. va fac eu un rezumat pentru zodia mea: Rac

Unul dintre ele imi recomanda sa ma retrag undeva intr-un loc izolat astazi si sa evit lumea exterioara, eventual sa citesc ceva sau sa ma uit la un film bun, fara a intra in contact cu ceilalti, in timp ce altul tocmai imi spune ca astazi voi colabora excelent cu cei din anturajul meu, pentru ca sunt intr-o forma foarte buna; iar altul spune ca o sa am succes astazi in activitatile de serviciu, insa daca eu trebuie sa stau izolata acasa, pentru a scapa de stresul cotidian, atunci cum pot fi in acelasi timp si la birou pentru a culege laurii activitatii mele, cum spune celalalt...si asta nu ar fi singura nepotrivire....iata insa si alte 9 motive pentru care horoscopul imi amaraste viata...

Paralelismul care nu ma lasa indiferenta


Este clar: e primul lucru pentru care am renuntat sa mai aflu predictiile astrale; si totul a pornit cand eram mai mica si am citit (poate din greseala, poate intentionat, cine stie, poate astrele?!) in doua reviste pentru adolescenti doua predictii pentru zodia mea, care erau nu paralele, ci chiar opuse la 360 de grade.

Cum putem domnilor astrologi sa fiu si fericita si trista in aceeasi zi, sa am si o sanatate tun, dar sa ma confrunt si cu ceva probleme medicale serioase, sa pun bazele unei afaceri, cand nu am succes in afaceri in acea perioada, si asa mai departe!

Un vanzator de iluzii desarte

In opinia mea zodiacul nu este decat un "vanator" de atentie si vanzator de iluzii desarte, cu predictii fara sens si noima, fara aplicabilitate in viata nimanui. Stiti vorba: in zodiac spune ca o sa am un accident de masina, sa fiu atenta cum conduc, dar eu nu am carnet. Si sa fim serioase: daca iti spune un horoscop ca este contraindicat sa conduci astazi, dar munca ta depinde de asta...iti vei suna seful sa ii zici ca lipsesti, pentru ca horoscopul nu iti da voie?

Naivitatea noastra cu care se hraneste

Urasc faptul ca suntem naive si cadem in capcana lor, a tuturor horoscoapelor, dar poate ca este asa cum imi spunea o prietena...vrem cu tot dinadinsul sa intrezarim o urma de speranta in viata noastra destuld e lipsita de spectaculozitate si sa ne agatam de ce putem, chiar si atunci cand nu sunt predictii tocmai pozitive...adica pe principiul "mai bine eviti, decat sa tratezi". Si stau si ma intreb: daca spune ca o sa cad in groapa azi, stau sa evit orice groapa din calea mea? Cam penibil, nu? Poate ca are dreptate prietena mea, insa eu ma simt prea "pacalita" de horoscop si nu mai cred in el.

Sa le spuna cineva ca se numeste cinism sa spui cuiva ca va primi marire de salariu in astfel de vremuri

Astfel de predictii sunt cu adevarat delicii de care ma amuz de fiecare data: traiesti intr-o realitate foarte sumbra si cam deloc optimista in care recesiunea preia complet puterea, si totusi astrele iti prevestesc mariri salariale si avansari profesionale spectaculoase...la sfarsitul zilei, cine e dezamagit sau mai degraba amagit? Tu!

De asemenea, e cruzime sa spui cuiva ca isi va schimba locul de munca, si pe bani mai multi, cand disponibilizarile sunt ultimul trend in acest an.

Cand disponibilizarile par sa nu mai inceteze si sa prinda contur din ce in ce mai mult in orice domeniu, astrele iti indeplinesc cica visul mult dorit: un job foarte, foarte bine platit! Si cu cine vei tine ineterviul al sfarsitul zilei, cand vei constata ca asa ceva nu a avut aplicabilitatea in realitatea pe care o frecventezi zi de zi? Poate cu astrele? Sau cu astrologul? Eu zic ca a doua varianta e mai plauzibila! Sa iti dea el jobul din buzunar, poate ajungi sa "vorbesti" si tu cu astrele, pe langa el!

Siguranta cu care prezic anumite intamplari


Ok, am inteles "clauza de salvgardare" a astrologilor, pe care mi-o repeta de atatea ori, incat mi s-a acrit: "noi nu spunem ca asa se va intampla sigur, este o probabilitate de 50, 60, 70, 80%... sa se intample si nu trebuie sa credem cu totul in ele..sunt doar un punct de reper in viata noastra". Si atunci, de ce se folosesc uneori exprimari foarte sigure si categorice in locul celor probabile, potentiale sau contingente.

Este adevarat ca in majoritatea predictiilor intalnim "se pare ca", "s-ar putea sa", "este indicat..." etc, dar avem si formulari de genul "vei pati.." " te confrunti cu probleme serioase de sanatate", "ai musafiri", "primesti prima", care nu suna nicidecum a probabilitate, ci a o siguranta de care eu personal, pana acum, nu am avur parte...

La modul general, am inteles, dar chiar niciodata?!


Apropo de cineva care spunea si citez "am inteles ca este posibil ca de foarte multe ori sa nu mi se aplice horoscopul, dar chiar niciodata? Si citesc de foarte mult timp"...era o plangere la adresa horoscoapului in care el saracu' chiar credea...a ramas dezamagit si a declarat ca nu va mai citi niciodata. Votat! Si sincer cred si atunci cand o frantura se portiveste este doar tangential si contingent acest lucru....nu are nimic de-a face cu ceea ce "graiesc" astrele....Si eu poti spune in fiecare zi ca o sa cad pe strada si tangential, dupa cum spuneam, chiar sa se intample...deci?? Pe asta se bazeaza oare horoscopul? Hmmm!

Speranta moare ultima, dar ne amageste pe parcurs

Trag speranta in fiecare zi ca pana la finele anului voi castiga banii aia de care mi-a tot "vorbit" horoscopul pe anul 2009..evident ca nu mi-a spus cand si cum, dar a zis ca anul asta sigur...mai e un pic si inca sper..desi, nu stiu de ce, dar aceasta asteptare lungaaa este tare dureroasa si amagitoare, si deloc optimizanta...

Astrele nu "spun" nimic! Simplu, nu au gura!


Auzi peste tot "sa aflam ce ne spun astrele astazi", "astrele spun ca.." "astrele vorbesc de la sine"...apai, sa fim serioase ca nu au cum, doar nu au gura! Gluma ca gluma, dar in opinia mea, nu putem nici vedea si nici citi in astre despre jobul meu, despre iubirea mea, caminul meu si sanatatea aievea.

De ce nu vad toti astrologii acelasi lucru in stele?


Am inceput cu paralelismul si inchei cu o intrebare care se preteaza tot in jurul acestui subiect: de ce nu "vad" astrologii acelasi lucru in stele, vizavi de acelasi plan al vietii. As pune odata doi astrologii fata-n fata cu predictiile lor incompatibile din ziua aia sa imi explice cum de au vazut atat de "oblic" in stele pentru predictiile din ziua aia? oare ce scuze ar mai inventa? De fapt, cred ca le stiu.

Disclaimer: Opiniile exprimate in acest articol sunt strict personale si nu constituie un manifest impotriva horoscoapelor, astrologiei sau a astrologilor in general!Este doar o descarcare a nemultumirilor pe care le am fata de aceste predictii, caremi-as dori sa fie schimbate. Nu zic ca imi voi mentine pozitia pentru totdeauna, oricand imi pot schimba parerea, dar numai cu argumente plauzibile si cu justificari lesne de inteles!

Mi le puteti da voi? Ma puteti ajuta sa imi recapat increderea in zodiac? Sa vorbim mai multe pe forum.

Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 apr