Chiar dacă Anul Maimuţei de Foc început pe ceva 8 februarie 2016, pentru a-l celebra, ţi-am pregătit o listă cu toate zodiile din horoscopul chinezesc şi ce spun acestea despre bucătarul din tine, mai ales dacă te consideri o Martha Stewart, dar şi dacă îţi place să găteşti diverse preparate culinare pentru prietenii şi familia ta.
Afla ce semn esti conform Zodiacului Chinezesc!
Maimuţă (1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016)
Maimuţele sunt extrem de inventive şi adoră să rezolve problemele. Deşi le place să creeze propriul lor preparat culinar, care să le poarte semnătura, sau să abordeze reţeta cea mai complicată din cartea lor de bucate preferată, nativii din zodia Maimuţei preferă să stea la masă în faţa unor gustări şi preparate uşoare, mai degrabă decât să ia parte la mese cu meniul complet.
Cocoş (1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017)
Nativilor din zodia Cocoşului le place să găzduiască petreceri de pomină şi ar face orice este nevoie pentru a-şi face invitaţii fericiţi.
Dacă găzduieşti o petrecere şi ai pregătit pe masă preparate culinare speciale pentru musafirii tăi care sunt vegetarieni, sunt dietetic sau suferă de intoleranţă la gluten, atunci eşti chintesenţa acestei zodii, a Cocoşului, în horoscopul chinezesc.
Câine (1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018)
Nativii din zodia Câinelui sunt foarte organizaţi şi foarte determinaţi. Dacă o reţetă s-a dovedit a fi un mare eşec de la prima lor încercare, Câinii nu vor avea niciun fel de probleme în a o lua de la capăt şi în a încerca din nou şi din nou până când vor reuşi să facă perfect preparatul după reţeta respectivă.
Mistreţ/Porc (1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019)
Consideraţi "casnicii" zodiacului chinezesc, nativii din zodia Porcului sunt întotdeauna gata să ofere un castron de mâncare (în general, "alimente de confort" - deoarece ele aduc alinare atunci când sunt consumate în perioadele de stres sau nefericire) unei persoane care are nevoie de sprijinul lor.
Data viitoare când eşti bolnavă, la pat, şi ai nevoie de o oală de supă de pui preparată în casă, mai bine îţi suni unii dintre prietenii tăi, care sunt născuţi în anul Porcului.
Câştigătoarea MasterChef te învaţă cu ce desert să îţi dai pe spate iubitul de Valentine's Day
Şobolan (1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020)
Organizaţi, hotărâţi şi extrem de muncitori, nativii din zodia Şobolanului sunt foarte buni în obţinerea ajutorului din partea altor persoane, atunci când trebuie să gătească. Aceasta este prima zodie a horoscopului chinezesc.
Şobolanii sunt liderii, aşa că pune-i la treabă sau - mai bine - pune-i la conducere dacă vrei să aranjezi o cină mare în familie sau să încropeşti ceva cu ce s-o găsi de mâncare. Doar că nu trebuie să stai în calea lor odată ce ai apelat la ajutorul nativilor din zodia Şobolanului.
Bou (1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)
Dacă trebuie să faci curăţenie după o mare masă festivă (de pildă, după o zi de naştere sau după Crăciun ori Revelion), vei dori să ai un nativ din zodia Boului de partea ta. Neobosit şi de încredere, acest semn este "muncitorul" sau "calul de bătaie" al zodiacului chinezesc.
Nu este cea mai nonconformistă zodie, pentru că nativului Bou îi place să se dedice regulilor tradiţionale preferate atunci când găteşte. El preferă regulile pe care le-a mai încercat şi le-a testat anterior, vrea preparate simple, precum pudinca de orez, nu crème brulée.
Tigru (1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010)
Tigrii sunt cei mai curajoşi dintre toate semnele zodiacale din horoscopul chinezesc, ei sunt pregătiţi să intre în luptă de îndată ce şi-au pus mănuşile de bucătărie. Nu există niciun preparat pe care aceşti bucătari curajoşi să nu îl abordeze, să nu îl încerce.
Aşa că dacă vei fi vreodată invitată la cină de un nativ din zodia Tigru, aşteaptă-te să vezi pe masă cele mai spectaculoase şi cele mai neobişnuite mâncăruri gătite chiar de mâna sa.
Ardei umplut cu piept de pui, în stil american
Iepure (1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011)
Iepurii sunt nativi blânzi şi buni la suflet, dar au, de asemenea, o coloană vertebrală bună şi se pot concentra pe scopurile lor, deşi uneori pot părea obsedaţi.
Dacă şi tu eşti născută în anul Iepurelui, înseamnă că nu ai întâlnit niciodată o dietă pe care să nu o poţi stăpâni, mai ales că tu urmezi cu uşurinţă planurile alimentare şi reţetele. Găteşti ca la carte, eşti o persoană revoluţionară în ceea ce priveşte mâncarea. Eşti un fel de Jamie Oliver al horoscopului chinezesc.
Dragon (1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012)
Cei născuţi în anul Dragonului sunt persoane cu spiritul liber şi nonconformiştii horoscopului chinezesc. Tot ceea ce fac Dragonii este la scară mare, aşa că atunci când aceşti oameni gătesc, oaspeţii lor vor avea parte de o experienţă pe care nu au cum să o uite vreodată.
Uită de banala seară de joi, în care mănânci la cină carne de pui. Nativul Dragon îţi va servi raţă cu portocală, dar şi alte preparate de înaltă calitate.
Şarpe (1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013)
Cei născuţi în anul Şarpelui au nevoie de linişte şi pace pentru a prospera, astfel că bucătăria lor este cel mai probabil foarte organizată şi eficientă. De asemenea, nativilor Şerpi le plac lucrurile materiale din viaţa lor, aşa că atunci când vor să se distreze, vor pregăti terenul pentru o masă superbă, la care să îşi invite prietenii.
În plus, dacă te numeri printre oaspeţii acestor nativi, vei fi într-o companie bună, deoarece le plac lucrurile casnice. Nativul Şarpe este un fel de Martha Stewart a zodiacului chinezesc.
Cal (1918, 1930, 1942, 1954,1966, 1978, 1990, 2002, 2014)
Cei născuţi în anul Calului sunt recunoscuţi pentru faptul că sunt persoane încăpăţânate, au un temperament dificil şi sunt nerăbdătoare.
Dacă ai tendinţa de a conduce cu o mână de fier tot ce se întâmplă în bucătăria ta şi nu accepţi un piure de cartofi care nu este perfect, atunci cu siguranţă te-ai născut în anul Calului. Dar deja nu mai este o surpriză pentru tine. Eşti un fel de chef şi superstar în bucătărie. Tu eşti un Gordon Ramsay al zodiacului chinezesc.
Oaie/Capră (1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015)
Dacă îţi place să te delectezi în mod regulat cu puţin caviar şi îţi place să bei cea mai scumpă şampanie franţuzească, atunci probabil eşti născută în anul Caprei. De asemenea, eşti una dintre cele mai fericite zodii ale horoscopului chinezesc.
Însă cu astfel de gusturi scumpe în materie de preparate culinare, ai nevoie de un cont bancar consistent, pe care să te poţi baza. Şi, din fericire pentru celelalte zodii, nativilor născuţi în anul Caprei le place să împartă mâncarea cu alţii.