Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»

Concept store in Romania

De în Moda 24 oct 2008
Tinute unicat, texturi bine alese si mult bun gust. Este doar o parte din "ingredientele" unui concept-store. Idelier, L'Armoire si The Place sunt trei concept-store-uri care iti prezinta noul lux in materie de stil vestimentar.

Concept store-ul reprezinta un magazin mic, in care se regasesc colectii limitate de la designeri consacrati. Momentan ne laudam in Bucuresti cu trei concept-store-uri de elita:

L’Armoire - Conceptul Feminin

Spatiul L'Armoire s-a nascut in decembrie 2007. L’Armoire este un concept store care a pornit de la dorinta de a da "chip" unei pasiuni comune, "de a invinge" timpul care zboara cand alergi in cautarea lucrurilor care-ti plac, de a petrece acel timp printre lucruri, create de oameni care iubesc frumosul. Dupa studii de piata, realizari de bugete, cautari zbuciumate ale unui spatiu care sa corespunda, dupa intalniri si discutii cu terti, ideea a inceput sa prinda contur.

Femeile intre 18 si 60 de ani, care doresc sa-si creeze intr-un loc tinuta necesara unui eveniment sau de birou, care doresc sa se imbrace in creatii serii mici chiar unicate facute de creatori de top din Romania. L’Armoire este un designer’s shop complex, axat exclusiv pe propunerile creatorilor romani de top – in serii mici, unicat sau chiar linii realizate special pentru concept-store.

Elena Perseil, Eugenia Enciu, Andreea Vicol, Irina Marinescu, Kinga Varga, Kristina Dragomir, Lena Criveanu, DADA, Mihaela Glavan, Stephan Pelger, Zasha si Wilhelmina Arz sunt doar o parte din designerii romani pe care ii "adaposteste" L’Armoire in prezent.

Preturile intre care poti gasi tinutele din concept store variaza intre preturile de 500 si 5000 de lei. Asa ca exista o tinuta unicat pentru orice buget.

Cat de deschisa este piata din tara noastra pentru astfel de concept-store-uri? "Piata din Romania este deschisa la segmentul de lux si am observat ca femeile aprecieaza foarte mult locuri de genul L’Armoire: spatiu intim, fara vitrina la strada, cu servicii de stilism si retus," declara Lacramioara Ilie, asociat L’Armoire.

Adresa:  Intrarea Noptii nr. 1, colt cu str. Ion Mihalache nr. 18, sector 1, Bucuresti

IDELIER – unde ideile iau fiinta

"Cand am hotarat sa deschid acest concept store, stiam ca ma aventurez, ca nu va fi un business traditional. Tintesc o nisa pe care mi-o doresc informata, avida de nou si de inovatii, de design. Facem pionerat, asta-i cert! ", spune Silvia Serban, proprietar Idelier.

In curand magazinul implineste un an. Din decembrie 2007 este in continua miscare, dezvoltare si extindere. Circumstantele sunt mai mult decat favorabile, avand in vedere ca IDELIER inseamna atelier de idei, iar idei se pare ca sunt foarte multe, si cel mai important, foarte bune. Pe scurt, cam asta ar fi conceptul: idei bune, impachetate, aranjate, dichisite, oameni care cred in ele si oameni dispusi sa descopere.

Care este femeia careia I se dedica acest concept-store? "Asa cum ne ferim de uniforme si de comun si pentru ca incercam sa oferim alternative tuturor, nu o sa-i cataloghez pe cei care ne calca pragul. Oricine e deschis la minte e binevenit. O trasatura generala pe care totusi o pot desprinde este setea pentru creativitate si depasire a limitelor... sau asa as vrea eu sa fie!" , arata Silvia Serban.

O idee buna are loc rezervat in IDELIER Concept Store. Forma de manifestare nu este una impusa: aici exista de la pictura (Alina Slimovschi), obiecte de decor din fier forjat (Misha), sculpturi masive in fier (55 Design Studio), radiouri cu un design special (Tivoli Audio), la haine... Ce-i drept, aici sunt prezenti mai multi designeri: Silvia Serban, Stephan Pelger, Alina Latan, Melania Tucureanu, Smaranda Almasan, brandurile Instinct, Circuit Bored, Zasha, NES - Andrea Szilagy, etc. In plus, o selectie foarte inspirata de accesorii W.A.A.U. - W.earing A.ttitude A.gainst U.sual.

De ce buget trebuie sa dispui ca sa fi o clienta Idelier? "Chiar ne laudam cu faptul ca reusim sa oferim solutii nu numai pentru pentru toate tipurile de buget, dar si pentru gusturi dintre cele mai sofisticate. Nu vindem produse, nu vindem branduri neaparat, vindem idei," spune Silvia Serban.

Atunci cand o clienta ii paseste pragul magazinului, Silviei Serban ii place sa urmareasca prima reactie. De ce, probabil ai intreba? "Este intotdeauna interesanta: majoritatea nu se simt ca intr-un magazin, ci mai degraba la o prietena acasa, intr-o galerie de arta, intr-un spatiu relaxant si neconventional, dezbracat de false rigori si constrangeri. Mesajul este simplu: se poate si altfel!", povesteste zambind Silvia.

Adresa: Str. Lascar Catargiu, nr. 1 

The Place – Luxul pret-a-porter

The Place concept store a fost creat in aprilie 2007, de catre Iulia Dobrin. Totul a pornit de la dorinta de a avea un spatiu de acelasi nivel ca si selectii cu cele mai renumite magazine de acest gen: Colette, Maria Luisa etc. Mai mult, e vorba de un loc in care oamenii cu educatie de moda, care s-au saturat deja de haine branduite pur si simplu dar cam neinteresante, sa vina cu placere si sa descopere mereu ceva nou si neasteptat... De aceea, The Place se adreseaza persoanelor care sunt foarte informate in materie de moda si care nu mai doresc pur si simplu sa poarte haine de marca, ci cauta un design special, exclusivitate sau look-uri pe care le vad in pictorialele de moda cele mai elaborate.

The Place aduce pentru ei cele mai interesante piese din colectiile designerilor consacrati dar care sunt si "in" in acest moment, precum si lucruri foarte speciale semnate de designeri mai putin cunoscuti.

Pe langa haine, pantofi si genti, magazinul include in selectiile sale de sezon si parfumuri sau produse de beauty de nisa, gadgeturi si telefoane mobile pentru cei care vor sa fie updated si la acest capitol, notebook-urile cele mai stylish, ceasuri fashion, muzica, reviste si carti de moda pe care le gasesti mai greu, etc.

Selectia de branduri RTW (ready-to-wear) pentru femeie include branduri de lux precum Nina Ricci, Bottega Veneta, Marni, Vera Wang, Jil Sander, Givenchy, Celine, Alberta Ferretti, Barbara Bui; branduri de lux de designer - Azzedine Alaia, Zac Posen, Proenza Schouler, Viktor & Rolf; branduri de lux dar cu design foarte cool - Comme des Garcons, Rick Owens, Hussein Chalayan etc; branduri de designer foarte rar intilnite (si aproape exclusiv in concept-store-uri de inalt nivel): Thomas Wylde, Tsumori Chisato, Sharon Wauchob, Manish Arora, precum si branduri foarte trendy, cu imagine foarte buna in presa, dar si cu preturi accesibile - Anne Valerie Hash, Philip Lim, Vanessa Bruno, Diane Von Furstenberg etc. Printre nouatatile sezonului se afla Antonio Marras, Jasmine di Milo, Moncler, Philosophy di Alberta Ferretti, Michel Harcourt-Paris.

In materie de accesorii The Place propune o selectie atenta de pantofi printre care Jimmy Choo, Pierre Hardy, Bruno Frissoni, Georgina Goodman, Giuseppe Zanotti, Chloe, Stella McCartney, Marc Jacobs, Paul Smith si genti Anya Hindmarch, Thomas Wylde, Jimmy Choo, Zac Posen, Luella, Bottega Veneta, Marni, etc.

Adresa: Calea Dorobantilor nr. 102-110

Ce parere ai? Sunt aceste concept-store-uri locurile unde stilul si feminitatea ta isi regasesc tinuta?

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 4

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Rusu Alina (16.12.2010, 14:12)
Super interesant conceptul
Răspunde-i
alina brusture (12.10.2010, 11:12)
o varietate de produse vestimentare ,pentru toate bugeturile!
Răspunde-i
alina brusture (12.10.2010, 11:12)
o varietate de produse vestimentare ,pentru toate bugeturile!
Răspunde-i
gorila marius (27.10.2008, 15:46)
ai uitat: cochet concept store, raionul 4, ;) pay more attention miss.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Moda
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 apr