Ce să faci dacă o prietenă de-ale tale are o problemă delicată

De în Sanatate 31 mai 2017

Se întâmplă de multe ori să ai o prietenă foarte bună sau un amic, dar care din diverse motive miroase mai urât uneori, fie sunt certaţi cu apa şi săpunul fie suferă de vreo boală, oricum ar fi, să le spui tocmai tu că au o problemă este delicat.

Oricât de empatică, drăguţă şi politicoasă ar fi persoana respectivă, indiferent de forma ei fizică se prea poate să aibă o problemă pe care singură nu o poate depista, deoarece este mai greu să îţi dai singură seama ce miros emani, papilele olfactive fiind deja obişnuite.

Dacă mirosul neplăcut este atât de grav şi pe deasupra este asociat şi cu alte probleme, cum ar fi sforăitul enervant, atunci ar fi cazul ca indiferent cum i-ai spune-o să acţionezi. Poate că pe moment nu îi va pica bine, dar pe termen lung, îşi va rezolva problemele şi prietenia voastră va fi mai puternică. Nu-ţi lăsa frica sau jena să vă strice vieţile. În acest caz nu este vorba despre o persoană oarecare din autobuz sau vreun coleg de muncă, este vorba despre o persoană la care chiar ţii şi cineva cu care se presupune că ar trebui să te simţi în largul tău. Trebuie să fii sinceră şi să te pui în locul ei, pentru că poţi fi politicoasă fără să ocoleşti subiectul. Nu trebuie să o ţii una şi bună despre cât de tare te respinge mirosul ei şi ce oribil este, dar nici nu divaga prea mult. Poţi spune ceva de genul: "Hey! Chiar îmi place să fiu prietena ta, dar trebuie să fiu sinceră în legătură cu ceva ce mă deranjează. Am observat că ai un miros specific pe care îl găsesc deranjant. Nu vreau să te simţi prost şi nu trebuie să te scuzi, dar mi se pare cinstit faţă de amândoi să-ţi zic asta."

În principiu, fii foarte clară despre ceea ce simţi în legătură cu starea ei, pentru ca are nevoie să ştie, atât pentru viitorul ei personal şi profesional cât şi pentru ca relaţia voastră să meargă mai departe cu bine. Există posibilitatea să fie vorba despre o afecţiune medicală, pe lângă igiena precară, deci cu cât mai repede se controlează cu atât mai bine. Este posibil să nu reuşească imedit să îşi revină, dar spune-i că trebuie să facă o schimbare şi că o vei susţine. Trebuie doar să aveţi o conversaţie ca între adulţi.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 noi