Cartofi copţi cu păstârnac şi varză de Bruxelles

In Reţete de 15 feb 2019

Modul perfect de a prepara legumele în sezonul rece.

Timp: 1 oră
Dificultate: Redusă
Porţii: 6
Ingrediente:

80 ml ulei de măsline extravirgin, 340 g morcovi, 250 g varză de Bruxelles, 150 g cartofi roșii, 150 g pastârnac, 150 g cartofi dulci, 1 lingură oregano uscat, 1 lingură rozmarin uscat, 1 linguriță cimbru uscat, 1 linguriță busuioc uscat, 1/4 linguriță sare de mare, 2 linguri piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

1. Se preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius, timp în care se spală bine toate legumele, se curăță morcovii, care se taie în bucăți de aproximativ 3.5 cm, se taie verzele de Bruxelles pe jumătate, cartofii roșii în felii de 3.5 cm, la fel și păstârnacul și cartofii dulci.

2. Se unge o tavă cu puțin ulei și se căptușește cu hârtie de copt, apoi se pun toate legumele și se amestecă bine cu ierburile aromatice uscate, sarea și piperul, astfel încât să fie acoperite pe toate părțile, iar la sfârșit se stropesc cu ulei. Dacă legumele par uscate se mai adaugă ulei.

3. Se întind legumele în tavă în mod egal și se bagă tava la cuptor, pe grătarul din mijloc, pentru 35-40 de minute.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
17 iul