Popcorn indian din conopidă

In Reţete de 22 feb 2019

Acest „popcorn” bogat în fitonutrienți este un preparat vegan, crocant la exterior, dar moale în interior.

Timp: 35 minute
Dificultate: Redusă
Porţii: 2
Ingrediente:

1 conopidă mare, 3 linguri ulei virgin de cocos, 2 lingurițe condiment garam masala, 1 linguriță chimion, 1 linguriță ghimbir ras, 1 linguriță turmeric, 1/2 linguriță sare, 1 vârf piper, 2 linguri pătrunjel tocat

Mod de preparare:

1. Se desface conopida în buchețele mici și se lasă la înmuiat în apă rece cu sare, pentru a ieși din ea orice mizerie.

2. Se preîncălzește cuptorul la 176 grade Celsius și se căptușește cu hârtie de copt o tavă întinsă.

3. Se întinde conopida în tavă, fără a o aglomera, pentru că altfel nu se mai face crocantă și se stropește cu uleiul topit, apoi se presară cu toate condimentele (exceptând pătrunjelul) și se amestecă bine.

4. Se lasă tava în cuptor timp de 30-35 de minute sau până se face aurie conopida, apoi se presară peste aceasta și pătrunjelul.

Tips: 1. Se poate păstra într-un container acoperit, în frigider, timp de o săptămână.

          2. Pentru o variantă mai puțin aromată, condimentele se pot înlocui cu sare și piper.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 oct