Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»

Calendarul astrologic al nuntilor pentru 2010

De în Monden 2 ian 2010
Urmeaza sa te casatoresti in 2010 si ai fixat deja data nuntii? In majoritatea cazurilor, totul este deja batut in cuie, indiferent de mesajul astrelor. Nevoia de a inchiria un spatiu pentru marele eveniment cu un an - doi inainte si constrangerile de ordin religios (perioadele de post cu interdictii prevazute in calendarul ortodox) sunt argumente suficiente pentru viitorii miri dornici sa bifeze o anumita zi in agenda. Daca nu se mai poate interveni in niciun fel asupra datei stabilite, astrologul tot mai poate oferi un minim de asistenta, in ceea ce priveste alegerea unui moment cat mai favorabil in cursul zilei respective pentru ca cei doi parteneri sa rosteasca formula magica "da".
Pentru anul 2010, vom incerca sa facem cateva precizari pe marginea datelor ce ridica semne de intrebare si sa localizam pe calendar perioadele favorabile. Principalul instrument de lucru folosit de astrolog este mersul planetei Venus, urmat de retrogradarile lui Mercur si de tranzitele asteroidului Juno. Cum Juno, insa, denumit "asteroidul casatoriei", se afla pe tot parcursul anului 2010 in mers direct, el nu pune piedici si ne trimite, asadar, la interpretarea pozitiilor si aspectelor celorlalte doua planete mentionate.

Zona de atentie


Aceste perioade nu sunt marcate in niciun caz cu indicatorul "sens interzis". Ce ne-am face cu sutele sau chiar miile de cupluri care se casatoresc in fiecare an sub configuratiile astrale de mai jos? Alegerea unei asemenea zile nu prevesteste nicidecum esecul casatoriei sau, cu atat mai putin, vreun eventual divort. Pentru unii, pot sa intervina insa niste "complicatii". Dupa cum vom vedea, altii pot iesi insa chiar in avantaj.

Datele intrate in vizor pentru 2010 se afla sub semnul retrogradarii planetelor Mercur si Venus.

Mercur retrograd:

1-15 ianuarie

19 aprilie - 11 mai

21 august 12 septembrie

11 decembrie - 31 decembrie


In aceste saptamani, Mercur, planeta comunicarii, isi schimba directia de mers si pare ca se deplaseaza inapoi. Cel mai aprig efect al retrogradarii lui Mercur este o stare generala de confuzie. Toate detaliile trebuie planificate din timp, pentru ca va fi aproape imposibil ca ceva sa nu fie scapat din vedere. Nu trebuie lasat nimic pe ultima suta de metri.

Amnezia da tarcoale mirilor, nasilor, invitatilor, ba chiar preotilor. Verighetele trebuie puse din timp in buzunar sau pe deget, pentru a nu fi uitate acasa ori ratacite. O marja de eroare devine aproape obligatorie la plecarea catre oficiul de stare civila sau catre biserica. Intarzierile sunt aproape la ordinea zilei in perioadele cu Mercur retrograd.

Indicatiile trebuie oferite cu maxima precizie, pentru a se evita incurcaturile. Altfel spus, cineva e posibil sa greseasca Primaria, biserica sau restaurantul si sa Aterizeze in alta parte sau, mai grav, la alta nunta. De asemenea, invitatiilor li se recomanda sa consulte atent invitatia, ca sa nu plece la drum degeaba, in conditiile in care nunta e abia saptamana viitoare sau s-a consumat deja cu o saptamana mai inainte.

Casatoriile civile sunt acum mai supuse incurcaturilor decat ceremoniile religioase. Comunicarea fiind afectata, semnarea de contracte sau hartii oficiale este supusa erorilor. Asa ca mirii ar trebui sa se uite de zece ori inainte unde anume semneaza, pentru ca exista riscul sa-si puna numele pe locul unde ar fi trebuit sa dea cu pixul partenerul/ partenera. Mai mult, certificatele de casatorie sau livretele de familie pot cadea, mai mult ca oricand, victime micilor neatentii. Trebuie verificat atent daca numele sau data apar trecute corect pe inscrisuri.

Exista si o serie de relatii perfectate sub patronajul lui Mercur retrograd care sunt chiar avantajate. Poate parea paradoxal, insa nu e deloc asa. Retrogradarile repun pe tapet situatii care acum devin presante. Deseori, in aceste intervale, ia nastere un val de presiune care forteaza deznodamantul. In consecinta, perioadele mai sus mentionate, sunt excelente, in primul rand pentru cuplurile care nu se afla la prima casatorie. Mai mult, aceste date sunt ideale pentru cei care, divortati in trecut, se hotarasc sa se recasatoreasca. De asemenea, cu Mercur retrograd pe cer, cuplurile care au o relatie de ani de zile, locuiesc de mult timp impreuna sau au si copii, isi pot oficializa "in sfarsit" uniunea. Iata acele cazuri in care "deznodamantul" intervine aproape ca o izbavire, in perfect acord cu semnificatiile retrogradarii lui Mercur.

Venus retrograda:

8 octombrie - 19 noiembrie

Aproape 6 saptamani, planeta Venus pare ca o ia inapoi pe cer. Daca nunta ar fi fost planificata dupa principiile astrologice, aceasta perioada ar fi fost sarita de pe lista. Daca deja e prea tarziu, nu e niciun motiv de panica. E nevoie doar de o cota sporita de atentie la o serie de detalii.
Venus este responsabila cu afectivitatea, cu modul in care ne exprimam si comunicam sentimentele. Perioadele de retrogradare a lui Venus ne fac mult mai introspectivi si ne provoaca sa ne dam seama incotro se indreapta relatia in care suntem implicati. Daca nunta are loc sub o astfel de configuratie astrala, partenerii trebuie sa se asigure in primul rand de reciprocitatea sentimentelor. Declaratiile de dragoste ar trebui sa abunde, pentru a  intari partenerului convingerea ca amandoi se afla pe calea cea dreapta. Orice urma de suspiciune trebuie indepartata. Toate armele trebuie aruncate in lupta si nici gesturile ostentative nu sunt nelalocul lor, pentru ca fiecare dintre viitorii soti trebuie sa se faca acum cat mai bine inteles.

De altfel, aceste nunti ar putea sta sub semnul unei doze de extravaganta. Venus rascoleste gusturile artistice. Adesea, mirii sau invitatii se adapteaza unor criterii nonconformiste. Poate fi vorba de o nunta in care mireasa abandoneaza rochia alba traditionala si adopta o tinuta soc. Petrecerile tematice sunt de-a drepul favorizate. Balurile mascate, casatoriile subacvatice, in balon, pe vapor sau pe alta planeta (in curand, nu se stie niciodata!) sunt bine primite si apreciate. Cei ce vor sa iasa in evidenta cu ceva, pot trage acum maximum de foloase.

Venus retrograd ii mai poate face pe oaspeti sa-si piarda controlul asupra simturilor. O nunta in aceasta perioada risca sa degenereze in placeri bahice sau in prapad culinar. Parca se mananca mai mult ca niciodata si se bea in nestire. Intervine aici si aspectul financiar, aflat tot in curtea lui Venus. Adesea, cheltuielile pentru organizarea nuntii in aceasta perioada depasesc estimarile initiale. De aceea, nuntile unde mirii urmaresc sa iasa in castig, se pot dovedi mai putin profitabile in saptamanile de retrogradare a lui Venus.

Alte situatii delicate:


In preajma zilelor enumerate mai jos, e bine sa se tina cont de aspectele planetare care tind sa obstructioneze bunul mers al evenimentelor.

martie: 9, 11, 21 - posibila instabilitate, dezvaluirea unor elemente surpriza ce pot arunca o umbra de indoiala asupra cuplului;

aprilie: 3, 23 - stare de surescitare, neintelegeri, posibila agresivitate, nemultumiri, confuzie;

mai: 18, 19, 24 - instabilitate, evenimente imprevizibile, schimbare de atitudine, intoarcere la 180 de grade, devazaluiri care pot discredita unul dintre parteneri sau familia lui;

iulie: 8 - stare de confuzie, posibile dezamagiri, lipsa de popularitate, manifestari de afectiune blocate;

august: 2, 8, 10, 18 - evenimente imprevizibile, razgandiri, raceala sentimentala, calcul rece, circumstante presante, situatii care nu pot fi controlate.

Zona de confort

Astrologul poate da verde la semafor in aproape orice intervale, altele decat cele de mai sus. Reamintim ca datele inventariate pana acum sunt indicate la modul general. Un studiu detaliat trebuie sa tina cont si de interesele viitorilor miri. De pilda, pe 3 aprilie (data contraindicata pentru nunta), Venus realizeaza o cuadratura cu Marte, aspect ce se poate dovedi dezastruos pentru doua firi artistice, pentru doi parteneri pasionati de arta si de stimulentele intelectuale. In schimb, doi parteneri cu preocupari sportive, dornici sa-si consume energia in exces prin activitati fizice, inclusiv de natura sexuala, pot beneficia de vibratiile unei astfel de zile, ce se poate dovedi o provocare de care aveau nevoie.

Iata acum datele favorabile din calendarul pe 2010 ce beneficiaza de aspecte pozitive in care este implicata planeta Venus:

ianuarie: 13, 22  - surprize placute, altruism, stabilitate, relatie de lunga durata, rezistenta in fata incercarilor;

februarie: 8, 15, 17 - iubire neconditionata, intelegere, preocupari comune, simpatie, altruism;

martie: 7, 29 - compatibilitate fizica, directie comuna de evolutie, simpatie, sprijin reciproc;

aprilie: 5, 17, 24 - context favorabil, castigarea unui concurs de imprejurari, surprize placute, sprijin din partea prietenilor, simpatie, stabilitate, relatie de lunga durata;

mai: 18 - popularitate, altruism, intelegere reciproca;

iunie: 12, 14, 15 - stabilitate, relatie de lunga durata, suprize placute, sprijin, interese comune, intelegere, dorinta de a progresa impreuna;

iulie: 13 - culoar favorabil, sprijin din exterior, bunuri obtinute prin intermediul partenerului;

august: 20 - compatibilitate fizica si afectiva, intelegere si sprijin reciproc, control al emotiilor, bucurie de convietui, entuziasm;

septembrie: 4, 12 - popularitate, sansa de prosperitate in urma casatoriei, altruism, devotament, intelegerea nevoilor celuilalt;

octombrie: 3 - compatibilitate fizica si afectiva, intelegere si sprijin reciproc, control al emotiilor, bucurie de convietui, entuziasm;

noiembrie: 1 - context fericit, sprijin din partea familiei partenerului, posibilitatea de a primi in dar bunuri, empatie, intuitie;

decembrie: 8 - context fericit, sprijin din partea familiei partenerului, posibilitatea de a primi in dar bunuri, empatie, intuitie.

Ar mai fi de semnalat datele in care Venus realizeaza aspecte favorabile cu Nodul Nord. Aceste zile capata o conotatie karmica. Se poate spune ca, in alegerea acestor  perioade, "asa a vrut soarta". Cu alte cuvinte, "el" a fost "alesul" sau "ea" a fost "aleasa". Daca ai fixat nunta pe una din datele de mai jos, lumea ar putea spune ca "asa a fost sa fie". Sunt zilele in care ceea ce popular poarta de numirea de "destin", altfel spus "karma", isi baga coada in alegere (si bine face).

ianuarie: 11
februarie: 26
aprilie: 13
iulie: 21
septembrie: 25
octombrie: 30
decembrie: 5

In loc de concluzii

In incheiere, ar fi redundant sa mai facem un inventar al datelor, pe care am incercat sa le punem, in evidenta cat mai bine prin enumerare. Ar fi de facut trei precizari:

1. In intocmirea acestor extrase din calendarul astrologic pe 2010 nu am tinut cont de practica comuna de a savarsi nuntile in zilele de sambata si duminica. Au fost luate in considerare toate zilele saptamanii, intrucat, de multe ori, casatoria civila are loc intr-o zi din cursul saptamanii, iar cea religioasa in weekend. De asemenea, se poate incheia casatoria la starea civila in zile de post, chiar daca nu are loc si cununia religioasa tot atunci.

2. Ca sa folosim un termen imprumutat din programare, astrologul poate "optimiza" data aleasa pentru nunta, chiar si atunci cand ea nu poate fi modificata. Se poate, indica, de exemplu, care moment al zilei ar fi mai favorabil decat altul. De asemenea, sunt importante preocuparile comune ale mirilor, precum si directia pe care vor sa o imprime casniciei.

3. Nu in ultimul rand, trebuie spus ca astrologia electiva, disciplina care se ocupa cu indicarea celor mai potrivite momente pentru desfasurarea in conditii cat mai prielnice a anumitor activitati (luna, zi, ora, minut), in speta, nunta, nu are nicio putere asupra alegerilor personale. De un culoar astral propice nu pot beneficia decat cei care, pe parcursul casniciei, "muncesc" pentru o relatie de succes, fara sa se culce pe urechea ca nunta a avut parte de cele mai bune auspicii si ca totul va veni de la sine.

Astrele pot alcatui un set de premise favorabile pentru fixarea datei nuntii, insa reusita casniciei depinde exclusiv de efortul personal.


Autor: Valeriu Panoiu
http://valeriupanoiu.blogspot.com
www.astrocafe.ro
Tag-uri: , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 apr