Batoane granola home-made

In Reţete de 18 ian 2019

O gustare sănătoasă, cu textură de biscuite fărâmicios.

Timp: 1 oră
Dificultate: Redusă
Porţii: 12
Ingrediente:

400 g fulgi de ovăz, 120 g migdale feliate, 100 g nuci pecan pisate, 230 g semințe de floarea soarelui, 75 g ulei de susan, 120 ml sirop de arțar, 2 lingurițe esență de vanilie, 2 lingurițe scorțișoară, 1 linguriță cuișoare, 1/2 linguriță esență portocală, 1 linguriță sare de mare

Mod de preparare:

1. Se preîncălzește cuptorul la 160 grade Celsius, timp în care se mixează jumătate din ovăz într-un blender, până când se obține o textură fină, ca de tărâțe.

2. Se amestecă ovăzul măcinat într-un castron mare, cu restul fulgilor de ovăz, nucile pecan și semințele de floarea soarelui, iar într-un alt castron se mixează uleiul de susan cu siropul de arțat, esențele, sarea și scorțișoara, apoi se combină cele două compoziții.

3. Se întinde compoziția obținută într-o tavă căptușită cu hârtie de copt, care se bagă la cuptor pentru 15-20 de minute, apoi se scoate și se mai amestecă odată totul, după care se reintroduce în cuptor până când capătă o culoare aurie și se verifică la fiecare 10 minute.

Tips: Se consumă după ce se răcește complet.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 iun