Bărbații confundă interesul cu...

De în Coltul barbatului 14 aug 2019

Ai crede că toată lumea știe exact ce înseamnă ca cineva să aprobe actul sexual, dar din nefericire, un nou studiu a arătat că mulți bărbați confundă simplu interes al cuiva cu acordul pentru a face sex.

Doar pentru că o femeie se arată atrasă de un bărbat, acest lucru nu înseamnă automat că gata, vrea să întrețină raporturi sexuale cu respectivul, dar această atitudine duce deseori la violență. Din acest motiv, cercetătorii de la Binghamton University din New York și Rush University din Chicago au căutat să descopere ce anume din copilăria unui bărbat poate duce la interpretarea greșită a unei atracții sau a unor cuvinte. Cercetările au arătat că atunci când vine vorba despre consimțământ, acesta nu este definit foarte bine în cadrul educației sexuale, din moment ce mulți bărbați confundă interesul sexual cu consimțământul. La acest studiu au participat 145 de studenți heterosexuali, care au fost rugați să evalueze o serie de scenarii. Răspunsurile lor au fost însă îngrijorătoare, întrucât majoritatea confundă interesul sexual cu aprobarea unui act.

Richard Mattson, profesor de psihologie la Binghamton University, a declarat: „Am aflat că modul în care femeile își comunică interesul sexual, adică refuzul verbal sau atitudinea pasivă, are cel mai mare efect asurpa bărbaților.” ceea ce înseamnă că dacă doi indivizi au mai întreținut înainte relații sexuale, bărbatul presupune automat că există acordul femeii pentru întreținerea și pe viitor, chiar dacă ea refuză expres la un moment dat. Acesta nu este un scenariu de dorit, deoarece indiferent de trecut, oricine se poate răzgândi, deci dacă te afli într-o astfel de situație ca și femeie și oricând pe parcursul interacțiunii cu un bărbat te simți inconfortabil, te poți răzgândi și trebuie să-i comunici acest lucru și lui prin fapte și prin vorbe. Din păcate, miturile despre viol, când o femeie spune „nu” dar de fapt ar vrea să spună „da” încă perturbă unii bărbați, iar când aceștia sunt nesiguri pe vorbele femeii, ei își pierd gândirea logică.

Când studenții pleacă de acasă și se mută în alt oraș ca să meargă la facultate, în viața lor se schimbă foarte multe lucruri, deoarece scapă de supravegherea părinților și nu mai au parte de sfaturile lor, ceea ce de cele mai multe ori duce la un consum ridicat de alcool, tutun și alte substanțe, care le încețoșează mintea, însă bărbații trebuie să învețe că acordul pentru un act sexual înseamnă un „DA” foarte bine definit. La vârsta studenției încă se mai dezvoltă anumite comportamente, dar nu este deloc prea târziu pentru a educa pe cineva. Cu toate acestea, ar trebui ca educația sexuală să includă încă de la început și definiția violului, tocmai pentru a preîntâmpina tragedii și violențe sexuale.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Coltul barbatului
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 oct