Astrologia aborigenilor: Secretele ascunse în spatele constelaţiilor

Deşi în Australia fiecare trib are propria cultură astronomică, majoritatea au poveşti despre o femeie Soare care încălzeşte Pământul şi un bărbat Lună, care a fost cândva un tânăr subţirel, dar odată cu trecerea timpului s-a făcut leneş şi gras.

In privinta calendarelor aborigene, acestea tind să fie diferite de cele europene. Aşadar, în anumite părţi din Australia se foloseşte un calendar cu şase anotimpuri şi unele grupuri de băştinaşi le marchează în funcţie de stele. Multe dintre acestea le dau indicii despre când să se mute în altă zonă, pentru că ele coincid cu dispariţia hranei sezoniere.

Dar nu este necesar să călătoriţi în Australia pentru a afla despre astrologia aborigenilor. Cu mii de ani înaintea grecilor, aborigenii au studiat cerul şi i-au folosit secretele pentru a se adapta traiului arid. Astfel au descoperit cateva forme celeste.

Piesă centrală a astrologiei australiene este constelaţia Emu. Pentru a o putea vedea nu trebuie să va uitaţi direct la stele ci spre aglomerarea de nori închişi la culoare dinspre sud şi cel mai bine este vizibilă în timpul toamnei. Mulţi oameni o văd ca pe un om mic de statura sau un opposum într-un copac, însă cei mai mulţi îi recunosc capul şi consideră că restul corpului este împrăştiat în neant, de-a lungul Căii Lactee. Ştiinţific vorbind Emu se întinde între Steaua Sudului şi Scorpion.

John Morieson, lector la Universitatea Tehnologică din Swinburne, a studiat cerul timp de patru ani cu sprijinul comunităţilor locale aborigene din Victoria, din care a rezultat un studiu documentat, care a fost acceptat că bun de tipar de către Melbourne University Press. El consideră că horoscopul european are corespondenţe în cel aborigen, care se trage probabil din cultură asiriană sau chiar de la babilonieni. Un alt cercetător care a susţinut aceeaşi idee este William Stanbridge, care lucra la Institutul de Filosofie din Melbourne în 1857 şi a identificat 30 de stele şi constelaţii cunoscute de triburile aborigene. Dintre acestea fac parte:

Neilloan - Pasărea măiastră

Dispariţia acesteia de pe cer coincide cu sezonul de împerechere al păsărilor.

Otchocut - Delfinul

Are cel mai bun echivalent în horoscopul european prin zodia Peşti şi imposibilitatea de a vedea această constelaţie echivalează cu ceea ce era cândva sezonul de reproducere al codului.

Scorpion

Deşi Delfinul este zodia cea mai apropiată de ceea ce cunosc majoritatea europenilor o altă constelatie stă la loc de cinste cu Emu. Scorpionul descrie latura visătoare a aborigenilor sub formă poveştii a doi îndrăgostiţi care au încălcat legile tribului şi au făcut dragoste înainte de oficializarea relaţiei lor şi au fost condamnaţi de restul membrilor.

Alte constelaţii răspândite ca şi arie de cunoaştere sunt: Cucul cu coadă răsfirată, Ţestoasă cu gât lung, Cangurul roşu, Corbul, Vulturul, Papagalul, Bărbatul dansând şi Bărbatul cântând.

John Morieson consideră că acest horoscop era de fapt o harta a stelelor, cu rol de a ajuta în practica vânătorii, în agricultură şi chiar în genealogia timpurie.

Sursă foto: davidreneke.com

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Astrologie & Numerologie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 aug