Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»
bronsiolita

Un tratament preventiv privind bronșiolita are o...

Citeste mai mult»
gina

Smiley, declarații sincere despre despărțire și iubire:...

Citeste mai mult»
Al Pacino tată

De ce nu a menționat Al Pacino toţi nominalizaţii la...

Citeste mai mult»
oscar

Filmul "Oppenheimer", marele câştigător al celei de-a...

Citeste mai mult»
avion

Un pilot şi un copilot, suspendaţi după ce au adormit...

Citeste mai mult»
kate

Cea mai recentă fotografie oficială cu prinţesa Kate ar...

Citeste mai mult»
adam sandler

Adam Sandler, cel mai bine plătit actor de la Hollywood...

Citeste mai mult»
Rupert Murdoch

Magnatul Rupert Murdoch, în vârstă de 92 de ani, s-a...

Citeste mai mult»
Jane Fonda

Julianne Moore, Jane Fonda şi Emma Thompson se numără...

Citeste mai mult»
oscar

Ce cadouri vor primi vedetele nominalizate la premiile Oscar

Citeste mai mult»
Hannah Gutierrez-Reed

Armuriera filmului ''Rust'', găsită vinovată de omor prin...

Citeste mai mult»
Colin

Cămaşa albă purtată de Colin Firth în "Mândrie şi...

Citeste mai mult»
Karl Lagerfeld

Apartamentul din Paris al lui Karl Lagerfeld va fi scos...

Citeste mai mult»

Rihanna, criticată pentru performanța „leneșă” de la...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Kate Middleton revine la angajamentele oficiale la 8...

Citeste mai mult»
Sinead O'Connor

Administratorii averii lui Sinéad O'Connor denunţă...

Citeste mai mult»
stela

Stella McCartney atrage atenţia asupra a efectelor nocive...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk a dat în judecată OpenAI şi pe CEO-ul Sam...

Citeste mai mult»
iris

Iris Apfel, simbol al modei şi "starletă geriatrică", a...

Citeste mai mult»
Victoria Beckham

Prezentarea de modă a Victoriei Beckham la Paris,...

Citeste mai mult»
furla

Lux în fiecare Detaliu - Descoperiți Frumusețea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Palatul Kensington face o actualizare cu privire la...

Citeste mai mult»
 Elton John

O colecţie a lui Elton John a obţinut peste 20 de...

Citeste mai mult»

Rihanna şi Zuckerberg se află în India, invitaţi la...

Citeste mai mult»
Kanye West

Kanye West, dat în judecată de moştenitorii Donnei Summer...

Citeste mai mult»
richard

Actorul american Richard Lewis a murit la vârsta de 76 de...

Citeste mai mult»
anxietate

Ce este anxietatea socială și cum poate fi depășită?

Citeste mai mult»

Asa iti faci ziua mai SANATOASA in mai putin de 30 de secunde

De în Sanatate 27 noi 2014
Ti-am pregatit cateva ponturi care te ajuta sa iti transformi ziua intr-una mai sanatoasa, in doar 30 de secunde sau chiar mai putin.

Cand vine vremea sa ne transformam in versiuni mai sanatoase ale noastre, cei mai multi oameni cred ca este nevoie de SCHIMBARI MARI si incearca sa imbunatateasca si sa revizuiasca totul. Dar cea mai eficienta strategie, de fapt, este sa faci exact opusul.

Bronsita - cele mai bune 4 remedii naturale

O schimbare durabila vine din a face multe schimbari si transformari mici, iar unele sunt atat de simple, incat de-abia le observi. Inca mai esti sceptica? Iata mai jos cateva modalitati prin care iti transforma ziua prin alegeri sanatoase, iar tu vei avea doar de castigat.

Adevarul infricosator despre ce ai facut aseara in pat

1. Redu volumul muzicii. Da mai incet volumul muzicii pe care o asculti in timp ce te antrenezi la primele ore ale diminetii. Seteaza-l la mai putin de 60% din ce reprezinta volumul maxim, spun specialistii. Studiile arata ca expunerea consecventa la sunete de peste 100 de decibeli (conversatia normala are 60 de decibeli) iti afecteaza auzul.

2. Adauga ulei de cocos la cafeaua ta. Prin adaugarea unei linguri de ulei de nuca de cocos in cafeaua ta de dimineata, acest lucru te ajuta sa iti reglezi nivelul glicemiei (zaharul din sange), spun nutritionistii. Asta inseamna ca glicemia ta nu va avea fluctuatii.

3. Ia niste aspirina. Ia in considerare urmatorul sfat: daca iei o aspirina mica (81 mg) - daca doctorul tau este de acord cu administrarea ei. Daca iei o aspirina zilnic, timp de 10 ani, acest lucru iti reduce riscul de cancer la colon cu pana la 35%, dar reduce si riscul de cancer esofagian si cancer gastric cu 30% in randul persoanelor cu varste cuprinse intre 50 si 65 de ani, potrivit Centrului de Prevenire a Cancerului Queen Mary, din cadrul Universitatii din Londra.

4. Creste doza de probiotice. Aceste microorganisme nu doar ca ajuta digestia; ele stimuleaza, de asemenea, imunitatea. Studentii care au ingerat probiotice zilnic au raportat mai putine simptome de raceala si s-au recuperat mai rapid dupa o raceala, potrivit unui studiu din 2012 publicat in British Journal of Nutrition. Opteaza pentru Lactobacillus rhamnosus GG si Bifidobacterium animalis lactis BB12, fie ca iei suplimente alimentare, fie ca iti place sa consumi iaurt.

5. Petrece un timp pe "tron". Chiar daca asta inseamna sa fii cu cateva minute in intarziere inainte de a pleca la munca, vizita la baie este esentiala. Atunci cand deseurile organismului tau stau in colon, ele devin mai uscate si mai grele, iar asta iti poate afecta dispozitia, spun specialistii de la Spitalul Mount Sinai.

6. Sterge-ti clanta de la birou. Daca persoana care a folosit clanta usii a fost bolnava, tu s-ar putea sa fii urmatoarea pe lista. Un virus se poate raspandi cu pana la 60% asupra colegilor si vizitatorilor in doar cateva ore, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Arizona. Orice dezinfectant pe care il folosesti pentru a sterge clanta te va ajuta sa scapi de germeni si microbi.

7. Raspunde colegilor la e-mail in persoana. Nu numai ca este un gest mai prietenos, dar in acelasi timp te forteaza sa te plimbi, sa mergi pe jos, ceea ce ar trebui sa faci cel putin o data la fiecare ora - daca ai un job de birou, spun cardiologii. Studiile au gasit o legatura intre statul indelungat pe scaun si o sanatate precara a inimii.

8. Bea mai multa cafea spre ora 10. Femeile care consuma mai putin de 150 mg de cafeina pe zi (cantitate care se gaseste in 350 ml de cafea) sunt cu 15% mai predispuse sa dezvolte tinitus (acufena - o senzatie auditiva definita de vajaituri in urechi) decat femeile care ingereaza cel putin 450 mg (aproape 1 litru), potrivit unui studiu efectuat la Brigham and Women's Hospital.

9. Intinde-te pe jos si fa 10 flotari. Alege 10 flotari, 10 genuflexiuni sau alte exercitii fizice... Acorda-ti 30 de secunde si fa ceva! Peste trei sferturi dintre adultii cu varsta de peste 45 de ani nu indeplinesc recomandarile in ceea ce priveste consolidarea masei musculare stabilite de Departamentul de Sanatate al SUA.

10. Arunca o privire la urina ta. In jurul orei 11, e cazul sa mergi la baie. Urina ta ar trebui sa fie galben pal, spre transparent. Daca nu este asa, bea mai multa apa. Cercetatorii de la Universitatea din Connecticut au descoperit ca pana si o usoara deshidratare au redus energia si au scazut puterea de concentrare in randul femeilor sanatoase.

11. La pranz, adauga somon in salata ta. Consumul de peste gras si bogat in Omega-3 (cel putin doua ori pe saptamana) reduce cu pana la 20% riscul de pierdere a auzului in randul femeilor si intareste sistemul cardiovascular.

12. Nu inabusi acel cascat de dupa masa de pranz. Cascatul iti ajuta creierul sa se "raceasca", lucru care, la randul sau, imbunatateste vigilenta si performanta, potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Viena.

13. Zambeste-i colegului tau antipatic... In special daca iti vine sa il strangulezi uneori. Procedand astfel, zambetul scade pulsul inimii tale atunci cand esti stresata, potrivit unui studiu din 2012 de la Universitatea din Kansas.

14. Stai dreapta! Acest lucru este mai bun nu doar pentru spatele si gatul tau, dar in aceeasi masura iti imbunatateste starea de spirit. Atunci cand te transformi si treci de la o postura proasta la o postura mai buna, cresc in organismul tau nivelurile unor hormoni precum dopamina si serotonina, iar astfel scade nivelul cortizolului - hormonul stresului, spun expertii.

15. Ridica-te si sari de 10 ori. In cadrul unui studiu de la Universitatea Brigham Young, femeile cu varste cuprinse intre 25 si 50 de ani care au sarit de cel putin 10 ori, de doua ori pe zi, si-au imbunatatit densitaea minerala osoasa a soldurilor lor dupa 16 saptamani.

16. Fii propria ta maseuza. Daca iti faci singura un masaj timp de 30 de secunde, aceste miscari te pot scuti de tensiunea pe care ti-o da o durere de cap. Gaseste zonele si punctele-cheie de pe fruntea ta sau  de pe scalp si freaca intr-o miscare circulara cu degetul mare si cu restul mainii.

17. Intra pe un site precum 9gag. Sau pe orice site de umor pentru a obtine un chicotit rapid. Rasul scade tensiunea arteriala.

18. Mesteca guma si fa baloane. Daca faci asta, se pare ca guma de mestecat iti imbunatateste concentrarea si memoria, potrivit unui studiu din Marea Britanie. Alte cercetari arata ca guma are, de asemenea, un efect calmant, probabil din cauza sentimentului de respiratie proaspata si mentolata sau din cauza ca mestecatul in sine creste cantitatea de oxigen care ajunge la creier.

19. Imagineaza-ti situatii. In loc sa folosesti o lista atunci cand intri in magazin sa iti faci cumparaturile dupa munca, incearca aceasta tehnica ce iti imbunatateste memoria: gandeste-te si creeaza o poveste nebuneasca ce include articolele si obiectele pe care trebuie sa le cumperi, spun specialistii. De exemplu: un elefant da buzna in magazin si varsa laptele de pe rafturi, aluneca pe niste cartoane de oua, se loveste de rafturile cu chips-uri si nachos si apoi ajunge la raionul cu detergenti de rufe (sau ceva asemanator).

20. Lasa-ti pantofii afara. Acest lucru nu doar ca te impiedica sa aduci polenul in casa ta in timpul sezonului alergiilor, dar in acelasi timp vei pastra afara tot felul de lucruri scarboase care se lipesc de talpa incaltarilor tale. Atunci cand cercetatorii au testat pantofii pentru a vedea existenta germenilor, ei au descoperit tot felul de agenti patogeni, inclusiv e-coli. Sursa.

Citeste si: 5 hormoni care isi bat joc de tine in fiecare luna - Iata cum

Raceala, gripa si viroza - Invata sa faci diferenta

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 mar