Beyoncé, pe primul loc în box-office-ul nord-american cu...

Citeste mai mult»
Atunci- Kevin McCallister (Macaulay Culkin) - Home Alone

Macaulay Culkin, actorul din "Singur acasă", a primit o...

Citeste mai mult»
mircea

Mircea Bravo, implicat în accident rutier în judeţul Bihor

Citeste mai mult»
mcc

Paul McCartney a susţinut un concert surpriză pentru 300...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 30 noiembrie 2023: Leii traversează o perioadă...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift, în fruntea clasamentului celor mai...

Citeste mai mult»
Dolly Parton

Noul album al lui Dolly Parton este pe primul loc în...

Citeste mai mult»
rona

Prieteni şi muzicieni la priveghiul Ronei Hartner de la...

Citeste mai mult»
John Travolta

John Travolta, momente critice la manșa unui avion: „Am...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 28 noiembrie 2023: Berbecii trec prin emoții...

Citeste mai mult»
Jennifer Lopez

Jennifer Lopez lansează în februarie primul său album din...

Citeste mai mult»
Delia

Delia Matache, noi declarații despre decizia de a nu avea...

Citeste mai mult»
 Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne spune că speră să mai susţină un ultim...

Citeste mai mult»
Shakira

Shakira a plătit 6,6 milioane de euro justiţiei spaniole...

Citeste mai mult»
Jamie Foxx,

Actorul Jamie Foxx, premiat cu Oscar, este acuzat de...

Citeste mai mult»

Ratele de infertilitate cresc în întreaga lume - Una din...

Citeste mai mult»
Adele

Adele s-a căsătorit cu agentul sportiv american, Rich...

Citeste mai mult»
Axl Rose

Un fost fotomodel l-a dat în judecată pe Axl Rose,...

Citeste mai mult»
rona

Actriţa şi câtăreaţa Rona Hartner a murit la vârsta de 50...

Citeste mai mult»
crema

Cum să alegi corect crema de față potrivită pentru tenul...

Citeste mai mult»
roger

Roger Federer, în lacrimi la un concert al lui Andrea...

Citeste mai mult»
Michelle Obama

Michelle Obama, Amal Clooney şi America Ferrera, pe lista...

Citeste mai mult»
Susan Sarandon

Susan Sarandon, părăsită de agenţia care o reprezenta...

Citeste mai mult»
Robbie Williams

O admiratoare a cântăreţului Robbie Williams a murit după...

Citeste mai mult»
biden

Joe Biden le confundă, într-o glumă pe tema vârstei sale,...

Citeste mai mult»
rumer

Rumer Willis, despre tatăl ei Bruce Willis, care suferă...

Citeste mai mult»
 Sheynnis Palacios

Nicaraguana Sheynnis Palacios, câştigătoarea titlului...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 21 noiembrie 2023: Nativii Fecioară trebuie să...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

O fană de 23 de ani a artistei Taylor Swift a murit în...

Citeste mai mult»
Shakira

Shakira a ajuns la un acord cu justiţia spaniolă pentru a...

Citeste mai mult»
dieta cu apa calda

Ce se întâmplă dacă bei un pahar cu apă caldă și zahăr...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey povesteşte că romanul ''The Color Purple''...

Citeste mai mult»
actor

Un celebru actor japonez de kabuki a fost condamnat...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 17 noiembrie 2023 : Berbecii încep noi proiecte,...

Citeste mai mult»
Gwyneth Paltrow

Un musical inspirat de procesul lui Gwyneth Paltrow,...

Citeste mai mult»
Jimmy Kimmel

Jimmy Kimmel va fi gazda premiilor Oscar pentru a patra oară

Citeste mai mult»
banner

Jocuri de casino live pentru orice începător: scurtă...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 16 noiembrie 2023: Berbecii vor să fie în...

Citeste mai mult»
voucher

Spălatul părului la 30 de zile, trendul promovat pe TikTok

Citeste mai mult»
hreee

O americancă din Alabama, Kelsey Hatcher, născută cu două...

Citeste mai mult»

Alergiile alimentare ar putea creşte semnificativ riscul de boli de inimă şi deces cardiovascular, sugerează un studiu

În Top Slider 13 noi 2023

Răspunsurile alergice la alimentele obişnuite, cum ar fi lactatele şi alunele, ar putea fi o cauză importantă şi neidentificată până acum a bolilor de inimă, sugerează o nouă cercetare. Acest risc sporit ar putea fi comparabil cu – sau ar putea chiar depăşi – riscurile reprezentate de fumat, precum şi de diabet şi poliartrită reumatoidă, raportează cercetătorii.

alergii

Oamenii de ştiinţă de la Centrul medical al universităţii din Virginia (UVA) au analizat mii de adulţi de-a lungul timpului şi au descoperit că persoanele care au produs anticorpi ca răspuns la produsele lactate şi la alte alimente prezentau un risc ridicat de deces cardiovascular.

Rezultatele au fost valabile chiar şi atunci când au fost luaţi în considerare factorii de risc tradiţionali pentru bolile de inimă, cum ar fi fumatul, hipertensiunea arterială şi diabetul.

Cea mai puternică legătură a fost pentru laptele de vacă, dar şi alţi alergeni, cum ar fi arahidele şi creveţii, au fost, de asemenea, semnificativi.

Descoperirile sunt îngrijorătoare, fiind pentru prima dată când anticorpii IgE (imunoglobulina E) la alimente comune au fost legaţi de un risc crescut de mortalitate cardiovasculară, raportează cercetătorii.

Constatările nu dovedesc în mod concludent că anticorpii alimentari sunt cauza riscului crescut, dar lucrarea se bazează pe studii anterioare care fac legătura între inflamaţia alergică şi bolile de inimă.

Aproximativ 15% dintre adulţi produc anticorpi IgE ca răspuns la laptele de vacă, arahide şi alte alimente.

În timp ce aceşti anticorpi fac ca unele persoane să aibă alergii alimentare severe, mulţi adulţi care produc aceşti anticorpi nu au nicio alergie alimentară evidentă.

Noua cercetare a constatat că cea mai puternică legătură cu decesul cardiovascular a fost la persoanele care aveau anticorpi, dar care au continuat să consume alimentele respective în mod regulat – ceea ce sugerează că nu aveau o alergie alimentară severă.

Echipa a analizat prezenţa anticorpilor IgE la alimente care au fost detectaţi în probele de sânge.

„Nu credem că majoritatea acestor subiecţi au avut de fapt o alergie alimentară evidentă, astfel că povestea noastră este mai mult despre un răspuns imunitar la alimente, altfel tăcut”, a declarat cercetătorul Jeffrey Wilson, doctor în medicină şi expert în alergii şi imunologie la facultatea de medicină a Universităţii din Virginia.

Potrivit cercetătorului, deşi aceste răspunsuri pot să nu fie suficient de puternice pentru a provoca reacţii alergice acute la alimente, ele ar putea totuşi să provoace inflamaţii şi, în timp, să ducă la probleme precum bolile de inimă.

Constatări neaşteptate privind alergiile alimentare

Cercetătorii au început să investigheze posibilitatea ca alergiile alimentare comune să dăuneze inimii după ce membrii echipei UVA au legat anterior o formă neobişnuită de alergie alimentară răspândită de căpuşe de bolile de inimă.

Această alergie, identificată pentru prima dată de Thomas Platts-Mills, doctor în medicină şi doctor în ştiinţe la UVA, este transmisă prin muşcătura căpuşei amblyomma americanum (steaua singuratică), care se găseşte la nivel naţional înStatele Unite.

Alergia – numită în mod obişnuit, deşi incorect, „alergia la carnea roşie” – sensibilizează oamenii la un anumit zahăr, alfa-gal, care se găseşte în carnea de mamifere.

Forma simptomatică a alergiei, cunoscută sub numele de „sindrom alfa-gal”, poate provoca urticarie, dureri de stomac şi dificultăţi de respiraţie – chiar anafilaxie potenţial mortală – la trei până la opt ore după ce persoanele afectate mănâncă carne de vită sau de porc. Păsările de curte şi peştele nu conţin acest zahăr, deci nu declanşează o reacţie.

Pentru a vedea dacă şi alte alergii alimentare ar putea afecta inima, echipa a analizat datele colectate de la 5.374 de participanţi în cadrul Sondajului Naţional pentru Examinarea Sănătăţii (NHANES) şi din Studiul multi-etnic asupra aterosclerozei (MESA).

Dintre aceste persoane, 285 au murit din cauze cardiovasculare.

În rândul participanţilor la NHANES, anticorpii IgE la cel puţin un aliment au fost asociaţi cu un risc semnificativ mai mare de deces cardiovascular, au constatat cercetătorii.

Acest lucru a fost valabil în special pentru persoanele sensibile la lapte, o constatare care a fost valabilă şi în rândul participanţilor la studiul MESA.

O analiză suplimentară a identificat, de asemenea, sensibilizarea la alune şi creveţi ca factori de risc semnificativ pentru moartea cardiovasculară la acele persoane care le consumau în mod obişnuit.

„Am observat anterior o legătură între anticorpii alergici la alergenul alfa-gal de carne roşie şi bolile de inimă”, a explicat Wilson.

Această constatare a fost susţinută de un studiu mai amplu din Australia, a explicat cercetătorul, dar cercetarea actuală sugerează că o legătură între anticorpii alergici la alergeni alimentari şi bolile de inimă nu se limitează la alfa-gal, ceea ce „este, într-un fel, o constatare surprinzătoare”

Alergiile şi inima

Deşi aceasta este prima dată când anticorpii alergici la alimente comune au fost legaţi de mortalitatea cardiovasculară, alte afecţiuni alergice – cum ar fi astmul şi erupţia cutanată cu mâncărimi cunoscută sub numele de eczemă sau dermatită atopică – au fost identificate anterior ca factori de risc pentru bolile cardiovasculare.

Cercetătorii speculează că anticorpii alergici la alimente ar putea afecta inima prin faptul că duc la activarea unor celule specializate, numite mastocite.

Se ştie că mastocitele din piele şi intestin contribuie la reacţiile alergice clasice, dar acestea se găsesc şi în vasele de sânge şi în ţesutul cardiac.

Activarea persistentă a mastocitelor ar putea conduce la inflamaţie, contribuind la acumularea de plăci nocive care pot provoca atacuri de cord (infarct miocardic) sau alte leziuni cardiace, cred cercetătorii.

Oamenii de ştiinţă subliniază, totuşi, că este posibil ca şi alţi factori genetici sau de mediu să fie în joc. Este chiar posibil ca bolile cardiovasculare să crească riscul de sensibilizare alimentară – ceea ce înseamnă că bolile de inimă ar putea creşte riscul de alergii alimentare, mai degrabă decât invers – deşi noile rezultate sugerează că acest lucru este puţin probabil.

Cercetătorii fac apel la studii suplimentare pentru a înţelege mai bine implicaţiile acestor descoperiri înainte de a recomanda orice schimbare în modul în care medicii tratează sau gestionează alergiile alimentare.

„Acest studiu indică posibilitatea ca, în viitor, un test de sânge să ajute la furnizarea de informaţii personalizate despre o dietă sănătoasă pentru inimă”, a declarat Wilson, „deşi înainte ca acest lucru să poată fi recomandat, mai avem încă mult de lucru pentru a înţelege aceste constatări”, a precizat cercetătorul.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...acestor descoperiri înainte de a recomanda orice schimbare în modul în care medicii tratează sau gestionează alergiile alimentare. Citeste articolul original Autor:...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Top Slider
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
05 dec