chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Afla cum functioneaza terapia prin culori!

De în Sanatate 3 mar 2010
De secole intregi este cunoscut faptul ca anumite culori si nuantele derivate pot sa ne influenteze atat echilibrul emotional cat si starea de sanatate. Acest lucru se explica prin natura luminii, care este o sursa vie de energie.
Universul si lumea intreaga au un camp propriu de energie. Corpul uman emite la randul sau campuri de energie numite chakre. Toate aceste campuri, de frecvente diferite, interactioneaza intre ele. La randul lor, culorile au o anumita frecventa si nu este greu sa ne imaginam ca in mediul in care traim suntem inconjurati de o multime de campuri energetice care ne influenteaza. Actionand asadar cu energii de anumite frecvente asupra diferitelor organe ale corpului (care, la randul lor, sunt inconjurate de campuri energetice de o anumita frecventa), putem reface echilibrul energetic afectat de boala.

Terapia prin culoare presupune o practica complexa, fundamentata stiintific si necesita o pregatire indelungata in domeniu. In cele ce urmeaza nu putem decat sa trecem in revista cateva practici simple, idividuale, pe care le puteti realiza oiunde, acasa sau la birou, cu scopul de a va relaxa, de a scapa de micile probleme de sanatate care va pot da bataie de cap pe parcursul unei zile, intr-un cuvant de a reface echilibrul energetic.

Iata cateva informatii utile despre modul in care principalele culori ale spectrului (ROGVAIV) influenteaza diferite parti si organe ale corpului:

Rosu
: stimuleaza activitatea creierului, regularizeaza bataile inimii (in special in cazul persoanelor cu tensiune scazuta), creste presiunea sangelui si frecventa respiratiei, are o influenta benefica asupra organelor sexuale. Inclusa in garderoba ta, culoarea iti da o senzatie de caldura, te stimuleaza psihic si te energizeaza, prin urmare este indicat sa porti haine de aceasta culoare atunci cand ai probleme cu circulatia periferica (maini, picioare), cand iti este frig sau cand te simti lipsita de energie. Culoarea rosie simbolizeaza viata, vitalitatea, prosperitatatea dar sisituatiile conflictuale.

Orange: Este indicat in tratamentul problemelor digestive, in afectiunile colonului sau atunci cand subiectulul nu are pofta de mancare. Pe plan spiritual sugereaza optimismul si bucuria de a trai.

Galben
: Are o influenta benefica asupra plexului solar (situat putin mai jos de buric) si in acelasi timp creste capacitatea de concentrare si viteza de reactie. Culoarea sugereaza totodata intelepciunea si ne ajuta sa restabilim legatura spirituala cu natura si cu cei din jur.

Verde: Are un efect calmant asupra sistemului nervos si este folosit in tratarea afectiunilor cardiace. De regula verdele este folosit ca suport de meditatie deoarece are un efect relaxant asupra subiectului. Persoanele care sufera de depresii, anxietate, atacuri de panica, pot purta cu incredere aceasta culoare. Verdele mai este folosit in tratarea ulcerului si este recomandat persoanelor cu tensiune arteriala scazuta. Pe de alta parte verdele stimuleaza cresterea, prin urmare nu este recomandat in tratarea cancerului sau a tumorilor. Din punct de vedere spiritual este culoarea iubirii si generozitatii si influenteaza in mod pozitiv relatiile dintre oameni.

Albastru: Este recomandat in tratarea afectiunilor respiratorii si a tuturor afectiunilor care afecteaza gatul sau plamanii. Fiind o culoare rece, cu efect calmant, poate ajuta in reducerea febrei. Albastrul poate preveni hipertensiunea.

Indigo: Ajuta la tratarea problemelor ce tin de sistemul imunitar. Este culoarea indicata pentru tratarea afectiunilor sinusurilor si a tuturor problemelor faciale. Folosita in exces, aceasta culoare poate duce la depresie. Pe plan spiritual te ajuta sa-ti explorezi adancimile subconstientului, purtandu-te dincolo de granitele impuse de lumea reala.

Violet: Este culoarea cu cel mai mare potential din spectrul luminii. Are o influenta pozitiva asupra mediului in care traim, are darul de a trezi energii latente si de a purifica spiritul. Este folosita in tratarea afectiunilor ce tin de structura musculara si osoasa a corpului. S-a dovedit utila in tratarea cancerului si afectiunilor limfatice. La fel de bine poate fi utilizata in alungarea migrenelor, data fiind influenta sa puternica asupra capului si gatului. Din punct de vedere spiritual este culoarea intelepciunii si a increderii.

Acum ca stim care este influenta fiecarei culori asupra diferitelor parti ale corpului, sa trecem in revista cateva exercitii care pot ajuta la refacerea echilibrului energetic:

- Armonizarea chakrelor. Este nevoie de 7 haine in culorile spectrului pe care le vei plasa in asa fel incat incat campul energetic al fiecarei culori sa interactioneze cu anumite zone/ organe ale corpului, asa cum am precizat mai devreme. Astfel articolul vestimentar de culoare violet va corespunde capului, albastrul va fi folosit in zona gatului si asa mai departe. Relaxeaza-te timp de 5 minute inspirand si expirand intens. Imagineaza-ti ca fiecare gura de aer pe care o absorbi este directionata catre zona cu probleme. Incearca sa vizualizezi fiecare parte a corpului in culoarea corespunzatoare.

- Iata un alt exercitiu pe care il poti face atunci cand esti singura: aseaza-ta pe spate, cat mai confortabil. Intinde mainile in lateral si inchide ochii. Cu varful limbii lipit de cerul gurii, inspira de 5 ori consecutiv apoi expira tot de 5 ori. Imagineaza-ti ca valul de aer pe care il inspiri are, pe rand, diferite culori. Este un exercitiu pe care il poti face in special dimineata, timp de 10 minute.

- Iti propunem un exerictiu pe care il poti face atunci cand o anumita culoare a spectrului trebuie stimulata mai mult decat celelalte: toarna apa pigmentata cu o anumita culoare intr-un vas transparent, pe care plaseaza-l apoi in bataia directa a razelor soarelui. Aminteste-ti sa privesti din cand in cand vasul cu apa, lasand culoarea respectiva sa-ti invadeze simturile.

Iata si un exercitiu putin mai complicat decat cel precedent:
- intinde-te pe spate, cu ochii inchisi
- respira calm, regulat, impunandu-ti un ritm de 12 - 18 inspiratii pe minut. In tot acesat timp incearca sa-ti imaginezi ca esti invaluita de o lumina alba, blanda, care se revarsa asupra ta incepand cu fruntea, capul, gatul si care iti cuprinde incet tot corpul, din centru spre extremitati. Focuseaza-te pe aceasta imagine timp de 2-3 minute.
- Pentru urmatoarele 10-12 minute imagineaza-ti ca esti inconjurata de o lumina intensa, care isi schimba constant culoarea, parcurgand tot spectrul. Imagineaza-ti ca rosul, oranjul si galbenul sunt absorbite in corp de la nivelul solului, trecand prin picioare si fiind uniform distribuita catre toate organele corpului. Timpul de vizualizare al fiecarei culori este de 2-3 minute. Albastru, indigo si violet trebuie vizualizate ca si cum ar cobori deasupra ta ca niste raze verticale. Timpul de vizualizare al fiecarei culori este de 3-4 minute. Culoarea verde trebuie vizualizata in raze orizontale, paralele, care coboara sau urca spre abdomenul tau.
- Continua sa respiri calm, regulat, imaginandu-ti ca inhalezi fiecare culoare in parte pentru a o distribui uniform in tot corpul. Cand expiri gandeste-te la culoarea urmatoare.
- La final rezerva-ti doua minute pentru a-ti relexa pe deplin mintea si corpul.

Iata alte cateva sugestii care ti-ar putea fi folositoare pentru refacerea echilibrului energetic al corpului:

- Pentru a intra in contact cu fiecare culoare a spectrului rezerva-ti cateva minute pe zi pentru...a picta. Nu este nevoie sa fii un artist talentat, pur si simplu ia o coala alba de hartie si joaca-te pe rand cu culorile si nuantele derivate.

- Decoreaza-ti dormitorul cu lampi colorate sau, mai simplu, pozitioneaza geamuri colorate in fata unei surse de lumina. Este de preferabil sa folositi surse calde de lumina in locul neoanelor florescente.

- In timpul iernii, cand lumina soarelui este absenta, incearca sa iei contact cu toate culorile spectrului (picteaza, cumpara-ti lumanarele de diferite culori, imbraca-te cat mai variat).

- Inconjoara-te cu obiecte de diferite culori. Mediul in care tareisti iti influenteaza direct starea de spirit, prin urmare tot ce te inconjoara (haine, mobilier, accesorii) trebuie sa se afle intr-o armonie cromatica perfecta.

- Bucura-te de culorile naturale, oferite de natura. Fa-ti timp sa admiri peisajele sau, atunci cand in apropiere nu exista niciun colt de natura in care sa evedezi, puri si simplu fa o mica plimbare prin parc.

- foloseste florile intens colorate ca suport pentru meditatie. Incearca sa vizulalizezi toate aceste culori in minte pana devin parte integranta a spiritului tau.

- atunci cand esti deprimata imbraca-te in haine vesele. Cand esti stresata sau nerabdatoare, apeleaza la culori pastelate, calde. Profita de orice ocazie pentru a cumpara un obiect decorativ cat de mic pentru casa, in culorile care iti plac.

- Nu uita sa introduce culorile de care ai nevoie in dieta. Mancarea divers colorata iti incanta atat papilele cat si spiritul. Pentru rezultate optime trebuie sa ai insa un regim de viata echilibrat si o dieta sanatoasa.

Tag-uri: , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar