9 dintre cele mai neobişnuite tradiţii de nuntă

De în Nunţi 19 iun 2015

Fiecare cultură are propriul mod prin care două persoane îşi unesc destinele. Iată 9 cele mai neobişnuite tradiţii de nuntă de prin lume adunate.

nunta germania

1. Coreea de Sud

Potrivit tradiţiei, mirele trebuie să îi ofere mamei soacre raţe sau gâşte pentru a-şi demonstra fidelitatea. O dată cu trecerea timpului, raţele vii au fost înlocuite de unele de lemn, pe care mirele şi mireasa le schimbă între ei pe durata ceremoniei.

2. India

Mirele şi mireasa se descalţă înainte de intrarea în altar, acolo unde preotul le uneşte destinele. Sora miresei sau verişoarele acesteia trebuie să îi fure mirelui pantofii, iar la final acesta este nevoit să îi răscumpere pentru a pleca de la ceremonie încălţat cu pantofii pe care îi avea când era burlac. Nu se ştie exact de unde a pornit această tradiţie, dar nunţile străvechi se ţineau în temple, iar cuplul trebuia să se descalţe la intrare.

3. Danemarca

În timpul petrecerii, mirele este ridicat în aer de bărbaţii invitaţi la petrecere. Cu o foarfecă, unul dintre aceştia trebuie să îi taie vârful unui ciorap mirelui. Acest lucru reprezintă fidelitatea mirelui faţă de mireasă.

4. Peru

Înainte ca mirii să taie tortul, domnişoarele fără partener se adună în jurul acestuia şi trag fiecare de câte o panglică care iese din tort. Doar una dintre ele va avea norocul să obţină inelul norocos, care anunţă că va fi următoarea care se va căsători.

5. Malaezia

După nuntă, proaspăt căsătoriţii sunt arestaţi la domiciliu de prieteni şi rude pentru 3 zile. Acest lucru îi va împiedica să meargă la toaletă. Dacă nu se pot abţine, se spune că aceştia vor avea ghinion pentru tot restul vieţii.

6. Suedia

De fiecare dată când mirele sau mireasa părăsesc camera, invitaţilor le este permis să "fure" un sărut de la cel rămas în încăpere. Dacă un invitat loveşte în pahar, atunci mirele şi mireasa trebuie să se sărute.

7. Africa de Sud

În timpul ceremoniei de nuntă, cuplul trebuie să se asigure că nu lipsesc 12 elemente esenţiale. Fiecare dintre acestea reprezintă câte o provocare la care cuplul va fi supus în timpul căsniciei. Aceste elemente sunt: sarea, piperul, grâul, vinul, ierburile amare, o carte sfântă, o mătură, o suliţă, o lingură, mierea, un scut şi o oală.

8. Irlanda

În vestul Irlandei, cavalerii se îmbracă în costume din paie şi îşi pun pălării pe cap, după care, merg la nuntă, invită mireasa la dans, cântă şi spun glume. Prezenţa acestora este considerată aducătoare de noroc şi avere.

9. Germania

Cuplul proaspăt căsătorit trebuie să taie cu un fierăstrău un trunchi de copac, iar acesta este considerat primul obstacol peste care trebuie să treacă în doi. Prietenii şi familia trebuie să îi încurajeze, iar ei trebuie să demonstreze că pot lucra în echipă. Astfel, puterea şi dragostea îi va ajuta să treacă peste orice problemă în viaţă.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Nunţi
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
15 oct