5 filme cult din anii '90

De în Monden 28 mai 2016

Ai chef de un film bun? Feminis îți propune o serie de pelicule de succes din anii ’90, perfecte pentru o sâmbătă seară alături de cei dragi. 

Un film devine cult atunci când strânge un club de admiratori consistent. Mesajul producției cinematografice trebuie de asemenea să treacă testul timpului pentru a își consolida baza de fani. Fanii înverșunați pot fi considerați adepții unui cult religios, tipul de adorație e cel puțin similiră. 

Pulp Fiction (1994)

Al doilea film scris și regizat de Quentin Tarantino, comedia neagră Pulp Fiction a devenit iconică pentru dialogul eclectic, amestecul ironic de umor și violență, firul narativ non linear cât și pentru o sumedenie de referințe din cultura pop. Adorat de critici, filmul a fost de asemenea un succes comercial enorm. Cu John Travolta, Uma Thurman și Samuel L.Jackson, pelicula și-a atras o mulțime de admiratori de-a lungul timpului, devenind un film cult al anilor '90.

Trainspotting (1996)

Bazat pe romanul cu același nume de Irvine Welsh, Trainspotting e o comedie neagră britanică, regizată de Danny Boyle, un film de referință pentru publicul tânăr al anilor 90, care se menține ferm pe poziții, la 20 de ani de la lansare. Filmul devenit cult spune povestea unui grup de "junkies" ( dependenți de heroină) din Edinburgh, Scoția.

The Big Lebowski (1998)

Știi că ești fan Lebowski când acasă savurezi în fiecare seară un White Russian, știi că ești fan adevărat Lebowski când îți rezervi bilete la următorea edițiea a festivalului Lebowski, o sărbătoare de două zile cu vizionare de film și multe sesiuni de bowling. Scris, regizat și produs de frații Cohen, The Big Lebowski e un film cult care îl are în centru pe "The Dude", un pierde vară și un jucător de bowling avid. O comedie spumoasă care și-a strâns o armată de fani.

Fight Club (1999)

Filmul este despre un club underground unde au loc lupte brutale așa că e de înțeles că o mulțime de bărbați de toate vârstele au fost atrași ca un magnet de film și "au intrat în club". S-au pus bazele unor cluburi reale de bătaie și un blog malițios și-a luat, în primii ani de la lansare, numele după film. În pelicula bazată pe romanul cu același nume de Chuck Palahniuck și regizat de David Fincher, personajele centrale sunt interpretate de Brad Pitt și Edward Norton.

The Matrix (1999)

Filmul SF extrem de popular de la sfârșitul anilor '90 este binecunoscutul The Matrix, cu Keanu Reeves în rolul principal, intrepretându-l pe "The One", "Neo". Regizat și scris de frații Wachowski, producția a încasat peste 460 de milioane de dolari în lumea întreagă și a câștigat patru premii Oscar, devenind un film iconic pentru începutul anilor 2000. A fost urmat de de două sequeluri: Matrix Reloaded și Matrix Revolutions, ambele lansate în 2003.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 oct