smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»

5 aspecte ale vietii personale care iti influenteaza cariera

De în Cariera 17 noi 2008
Oricat de workaholica te vor sefii, este foarte important sa ai o viata personala, chiar si profesional vorbind. Iata cinci aspecte ale vietii personale aparent insignifiante, care pot influenta felul in care esti vazuta la serviciu.

Masina pe care o conduci

Daca ai mai mult de una, nu o lua pe cea mai scumpa la intalnirile de afaceri. Eugenia S. (39) patron al unei mici agentii imobiliare, recurge de cativa ani la aceasta tactica, care, dupa parerea ei si a mai multor colegi de bransa, este una de bun augur. “In urma cu 2 ani, eu si sotul meu ne-am cumparat o a doua msina, un SUV de pret mediu, care, de cand au crescut cei mici, ne prinde foarte bine in weekend-uri, la iesirile in familie. Masina de afaceri, cu care ma deplasez la intalniri, a ramas insa 'cea veche', un Renault Clio cu care ma si strecor usor prin oras, si care nici nu bate la ochi. Cu preturie ridicate din imobiliare, e greu sa castigi increderea clientilor. O masina mica, decenta, te ajuta sa-ti pastrezi imaginea de individ corect, care nu se lacomeste la bani. Chiar daca SUV-ul nostru este unul ieftin”. Morala: masina cu care te afisezi la intalnirile de afaceri trebuie sa fie inainte de toate curata, atat in interior, cat si in exterior. Cat despre marca, daca ai mai multe in garaj, alege-o pe cea mai populara si modelul cel mai ieftin. Denota corectitudine si loialitate.

Scoala la care merg copiii tai


Nu conteaza locatia si banii pe care ii investesti in ea, ci performantele inregistrate in cat mai multe domenii de catre copilul tau. Monica P. (44) este mama a trei copii, o fetita de 11 ani si doi baieti de 14 si respectiv 7 ani. Face parte din echipa de marketing a unui important grup de presa. Cei trei copii invata la una dintre scolile de stata bine cotate din capitala, si, chiar daca nu au numai 10 pe linie, sunt elevi buni. “Contrar a ceea ce zic colegii mei, am ales aceasta scoala din cu totul alte motive decat prestigiul si numarul mare al copiilor de vedete care o frecventeaza. Pana ca sediul nostru sa se mute, scoala era la doi pasi de serviciu iar acesta a fost unul dintre criterii. Imi era la indemana sa trag o fuga sa-i vad ce mai fac, daca au intrat la ore si sa schimb doua vorbe cu invatatoarea, respectiv diriginta, in pauza de masa. Nu ma intelegeti gresit, nu sunt genul de mama care sa-si cocoloseasca copiii, dar ideea de a le fi in preajma mi-a convenit. Au fost zile in care si-au uitat acasa pachetelul si nu au avut bani. In alt an a fost scandalul acela groaznic, dat pe toate posturile TV. Un alt criteriu de selectie a fost insa studiul limbii franceze, pe care am insistat ca ei sa il faca azi cu atat mai mult cu cat toata lumea vorbeste engleza, iar aceasta scoala are predare in sistem intensiv si bilingv”. In privinta scolilor alese de parinti si a influentei pe care o reflecta acestea, lucrurile stau relativ simplu: o scoala buna este o scoala buna, iar acest lucru se poate vedea dupa media de admitere dar si cea de absolvire. Conteaza mai putin daca copilul tau invata la o scoala particulara. Un angajator circumspect ar pune insa accentul pe lucrurile pe care copilul tau le invata la scoala. Asadar, vorbim nu doar despre activitatile scolare, cat despre cele extrascolare. Potrivit programelor extracuriculare puse la dispozitie de scolile particulare, cele mai cautate discipline sunt informatica, limba engleza cu profesori vorbitori native iar cand vine vorba de sporturi, inotul.

Pozele din vacanta

In SUA, peste 80% dintre angajatori vizualizeaza paginile de Hi5, Facebook sau Myspace ale posibililor angajati. Acest lucru a inceput sa se practice, incet-incet, si la noi. Multi candidati o vad insa ca pe o masura invaziva, prea drastica – “la urma urmei, exista o delimitare intre viata personala si cea profesionala”, se justifica Alina (24), junior account intr-o agentie de publicitate - dar specialistii in resurse umane o vad ca pe o masura preventiva foarte eficienta, care poate face diferenta intre doi candidati cu sanse apropiate: “este important ca pe aceste site-uri sa nu existe fotografii sau informatii compromitatoare. Tinem la imaginea companiei noastre iar aceasat se reflecta prin calitatea oamenilor care lucreaza pentru noi”, explica Doina T. (47) , manager de resurse umane intr-o companie multinationala. Lucru valabil si in cazul pozelor din vacanta pe care le arati colegilor. Exista cateva reguli de bun simt: fara tinute sau posturi indecente (gesturi obscene sau exagrat de dragastoase, costume de baie prea “decupate” sau tanga), fara cadre “destrabalate” (cu paharul in mana, strambandu-te, fumand cine stie ce). Nu a zis nimeni sa te cenzurezi si sa nu faci astfel de poze, ci doar sa faci o selectie atenta inainte de a le posta online si a te mandri cu ele la birou.

Hobbyurile pe care le treci in CV si activitatile din timpul liber

Surprinzator sau nu, multi sefi pun accentul pe hobbyurile si activitatile pe care le au in timpul liber subordonatii lor. Ii ajuta sa isi formeze o imagine mai clara despre tine ca om, despre calitatile si aptitudinile tale, despre ceea ce iti place sa faci si felul in care fuzionezi cu ceilalti membrii ai echipei.

Ana P. (33), manager de resurse umane, observa ca putini candidati sunt constienti de cat de important este sa aiba un hobby, de motivul pentru care angajatorii pun accentul pe ceea ce le place sa faca in tmpul liber. “Neavand nicio pasiune concreta, multi imi spun ca le place sa citeasca. Cand ii intreb insa care este ultima carte citita si de ce le-a placut, au ezitari. As vrea sa aud ca le place sa faca ceva, concret, orice. Am intervievat la un moment dat un domn care mi-a marturisit sincer, ca ii place cel mai mult sa mestereasca, sa repare lucruri prin casa. Am apreciat acest lucru. Inseamna ca are rabdare, ca este organizat, saritor, ca pune suflet in ceea ce face. Ca este descurcaret si intreprinzator”. Apreciate sunt si activitatile sportive, mai ales cele de echipa, precum tenisul, golful, fotbalul. Cat despre jocurile pe calculator, filme ori concerte, depinde de job. In general sunt de preferat activitatile mai... constructive. Dar depinde de jobul si pozitia pe care o ocupi sau pentru care aplici. La fel si shoppingul, care nu va fi un semn de neseriozitate daca visezi la un post de fashion advisor, fashion editor sau consilier de imagine.

Obiceiurile alimentare din pauza de masa

Lupta cea mare se da intre pachetelul de acasa si masa in oras. Primul e ieftin, frugal si sanatos. Daca sediul firmei in care lucrezi este dotat cu o bucatarie utilata, il poti incalzi si servi alaturi de colegi, nu singur, la birou, cu ochii in calculator. Varianta a doua aduce insa mai mult capital de imagine: iesi cu colegii, iti aerisesti creierii, socializezi si mananci ceva mai deosebit.

In conditiile astea, este bietul suvertas de acasa vazut ca un semn de zgarcenie? Discutabil, atata timp cat este prezentat frumos, este clar mai nutritiv decat un fast-food si nu iti muta nasul din loc. Miruna I. (22), secretara in cadrul unei companii de asigurari, prefera sa-si pregateasca mancarea de acasa. “Mananc foarte sanatos, in mare parte cruditati si nu mi se pare deloc avantajos sa dau doua bonuri de masa pe o salata de la restaurantul de jos”. Multi colegi o invidiaza pentru aceasta decizie, afirmand ca ar proceda la fel daca ar reusi sa se trezeasca cu o jumatate de ora mai devreme si si-ar pregati masa de pranz. Obiceiurile almentare sanatoase denota educatie si o buna organizare.

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Cariera
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 apr