nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»

25 de filme pentru un weekend de pomina

De în Monden 4 iun 2009
Iata o reteta de succes pentru atunci cand nu ai planuri pregatite, iar casa si prietenii sunt singura alternativa. Savureaza cu rasul pana la urechi si cu toata concentrarea posibila, traieste dramatismul si descifreaza mistere cu 25 de filme alese pe spranceana pentru o vacanta pe care sa o tii minte... chiar si fara destinatii exotice si calatorii cu fast!

Un week-end prelungit in lumea filmelor este uneori cea mai buna alternativa la shopping sau la o iesire in club: pe langa faptul ca nu trebuie sa te mai aranjezi, ramai si cu banii in portofel, ca sa nu mai spun de faptul ca este pretextul ideal pentru a-l tine si pe El langa tine, punandu-i in fata posibile scenarii pentru urmatoarele voastre escapade romantice.

Stapanul inelelor


Daca vrei sa-ti ocupi jumatate de zi in fata televizorului/calculatorului uitandu-te la filme si rontaind floricele, atunci “Stapanul Inelelor” e cea ma buna alegere.Asta daca ai rabdare sa stai sa vezi toate partile “da capo al fine”.Evident, mai exista si varianta “Star Wars”, cu toate seriile “all inclusive”, insa exista riscul sa nu-ti mai simti coloana la sfarsitul vizionarii ( cred ca, adunate, sunt peste 24 de ore de film).Cat despre “Stapanul inelelor” stiu ca este vechi, insa de fiecare data il revad cu aceeasi placere. Ati constatat ca toate filmele fantasy care au fost facut dupa el au preluat o parte din efectele speciale? Si atunci nu e mai bine sa vezi modelul decat niste copii mai mult sau mai putin reusite?

Serendipity

Un film pe care trebuie neaparat sa-l vezi in preajma sarbatorilor de iarna, altfel nu are niciun farmec. Nu, nu este un film despre altruism si daruire, e o poveste de dragoste draguta desi putin exagerata, ca orice film cu final fericit. Te face sa te gandesti daca intr-adevar iti este predestinat sa fii alaturi de o anumita persoana, in pofida tuturor testelor la care te supune viata.

Podurile din Madison County

Un film pe care trebuie sa-l vezi cu un pachet de servetele langa tine si, de preferat, fara jumatatea ta. De ce spun asta? Pentru ca s-ar putea sa-ti aminteasca de iubiri trecute pe care inca le regreti sau de micile infidelitati care ti-au mai scapat de cand esti cu el. Actiunea e lenta, insa finalul e de nota 10.

Yes, man!

Dupa atatea lacrimi, merge ceva mai vesel: cel mai recent film cu Jim Carrey. E bun ca leac pentru depresie: pe langa faptul ca are multe situatii comice, te invata cum sa traiesti viata fara sa cazi in capcanele rutinei, spunand un “DA” hotarat vietii!

Al 13-lea etaj

Un film care m-a bulversat prin problema pe care o ridica: viata noastra e reala sau este pura fictiune?Si daca da, cine ne decide existenta? Va spun sincer ca dupa ce l-am vazut prima data, asteptam sa aud deja in casca “Simulare incheiata” si sa ma tresesc intr-o cu totul alta retaliate si, desigur, intr-un alt corp ( nu ca mi-ar fi displacut sau fiu Beyonce!).Este un film care iti da de gandit si de preferabil ar fi sa-l vezi inainte de “Yes, man!” (Oana Scarlet)

Fetelor, este weekend-ul cu Rusalii si este primul an in care zilele acestea sunt reglementate prin lege ca zile libere, ceea ce este un motiv de sarbatoare, deci de mini-vacanta. Daca totusi nu ti-ai facut planuri pentru aceasta perioada, iar casa si plimbarile prin oras sunt singurele optiuni, atunci iti facem noi programul cu o serie de filme care mai de care mai incitante, amuzante sau dramatice. Asadar iata 5 variante de a petrece acest weekend.

Cum sa scapi de un tip in 10 zile (How to lose a guy in 10 days)

O comedie super amuzanta, iar daca te regasesti in postura de a vrea sa "ti se dea papucii" si nu stii cum, atunci acest film este lectia ta pentru asa ceva. Chiar daca protagonista incearca cu tot dinadinsul sa comita greseli in mod intentionat (greseli facute in general de femei inconstient) pentru ca un tip sa se desparta de ea..se pare ca socoteala de acasa nu se potriveste nu cea din targ, vorba poporului, si ajunge sa se indragosteasca. Ce morala tragem din acest film? va las pe voi sa descoperiti dupa ce-l vizionati.

Seria Ocean’s 11 12 13

Ooo, filme numa' bune de vazut in cazul in care vreti sa va clatiti ochii cu barbati adevarati, de fapt, daca stau sa ma gandesc, cu unii dintre cei mai sexy barbati ai planetei: Brad Pitt si George Clooney, sub aceeasi aureola intr-o serie de senzatie, in care amuzamentul si iscusinta unor hoti de cariera fac deliciul unor ore pierdute cu sens. Super serie de filme si super actori in roluri extraordinare, plus deliciul de a ne benocla la acesti frumosi actori intr-un scenariu care te tine cu sufletul la gura.

O noapte la muzeu 1 si 2 (A night at the museum)

Copii, parinti si bunici, adunati-va in fata tv-ului calculatorului sau a oricarei modalitati de a vedea un film si bucurati-va cu tot meniul de suc, floricele si alte bunataturi de aventurile haioase ale lui Ben Stiller intr-un muzeu in care toate persoanajele prind viata. O reteta de inviorare perfecta pentru intreaga familie. Eu am vazut doar prima parte, urmeaza chiar in acest weekend sa vad partea a doua la cinematograf pentru ca ruleaza in aceasta perioada.

Diavolul se imbraca de la Prada (The Devil Wears Prada)

Fashioniste din lumea intreaga si nu numai, daca nu ati vazut pana acum acest film este cazul sa va relaxati in fata peripetiilor din lumea modei si intereselor din aceasta industrie. Meryl Streep joaca perfect rolul unei sefe "mana de fier", ea detinand puterea absoluta in lumea modei si trebuind sa mentina standardul ridicat in orice situatie. Prin ce trece o candidata de asistenta a unei astfel de sefe pretentioase, arogante si draconice vei afla din parcursul personajului interpretat de Anne Hathaway, care isi da seama ca Raiul care avea nume de Versace, Armani, Gucci si Prada se transforma intr-un iad imediat ce isi da seama cu ce are de-a face.

Fantomele fostelor iubite (Ghosts of girlfriends past)

Un film proaspat, cald abia aparut pe marile ecrane, o comedie de weekend, perfecta pentru o astfel de mini vacanta te asteapta sa ii descifrezi misterul. Apropo de mister si tenebru, bucuria personajului principal interpretat de Matthew McConaughey de a se casatori devine un adevarat cosmar numai cu o zi inainte de nunta, cand fostele sale iubite incep sa il bantuie necontenit. Cum scapa el de aceasta aventura si daca reuseste sau nu sa se casatoreasca, decsoperi numai urmarind filmul.(Daniela Ganciu)

 

Daca weekendul acest va fi mai lung, atunci trebuie sa te bombardezi cu filme. Ce iti recomand pentru a avea ce discuta cu colegii de munca marti? Cele mai hot filme ever…cel putin in viziunea mea.

Instinct (1999)

Filmul meu preferat. In rolul principal – Anthony Hopkins, te patrunde in lumea gorilelor. Un thriller psiholog profund, care iti va tine sufletul ca intr-un pumn.

The Curious Case of Benjamin Button (2008)


Daca iti place Brad Pitt (cui nu-i place?) atunci vei adora acest film, mai ales scenariul. Sincer ar fi meritat Oscarul pentru interpretare, dar na…

Slumdog Millionaire (2008)

Povestea unui indian din mahalale care reuseste sa fie milionar, cunoscand raspunsul intrebarilor datorita experientelor sale. Dragut… O alta varinata de film indian.

True Blood (2008)

Sincer sunt la a 5-a carte din seria :Vampirii Sudului” (True Blood), dar daca vrei sa gusti putin din erotismul si suspansul lumii fantasmice, unde vampirii, varcolacii si alte creaturi devin personaje cu un magnetism greu de refuzat, atunci citeste seria “Vampirii Sudului”. Pentru inceput poti vedea prima parte la HBO.

The Others (2001)

Nominalizat la Globul de Aur, “The Others” este o poveste captivanta a unei femei si a celor doia copii fotosenzitivi, care crede ca ca familia sa este bantuita. Dar ceea ce nu stie e ca lucuruile stau putin altfel. (Nicoleta Bujor)

Filme pe care sa le vezi si sa le revezi la nesfarsit... Cred ca as putea sa fac asta daca ma gandesc la cateva dintre capodoperele cinematografiei printre care...

Nasul

Probabil, "cel mai bun film din toate timpurile"!, daca ar fi sa parafrazam o reclama celebra. Michael Corleone a fost preferatul meu. Este adevarat am o slabiciune pentru Al Pacino, pe care il prinde foarte bine rolul de mafiot, insa si Marlon Brandon face probabil rolul vietii.

Hamlet

Mel Gibson face un rol incredibil in acest film. Nu degeaba pelicula regizata de Franco Zeffirelli a fost nominalizata la premiul Oscar. Din punctul meu de vedere este unul dintre putinele filme care m-au impresionat mai mult decat au facut-o piesele de teatru omonime, desi Romania are actori mari, cum e Marcel Iures.

La vita e bella!

Atat de frumos si in acelasi timp atat de trist. E greu sa spui la capatul unui astfel de film La vita e bella! Insa Roberto Benigni a avut curaj...

Dictatorul

....si legendara Tomania. Lansat pe marele ecran in 1940, data la care SUA nu intrase inca in razboi, filmul cu Charlie Chaplin in rolul principal, dar si regizor reprezinta o satira la adresa lui Hitler si a nazismului. Acesta a fost pimul film "vorbit" al lui Chaplin. Recunosc ca l-am vazut tarziu, abia acum un an sau doi, insa mi-a placut atat de mult incat l-am revazut de vreo cinci ori de atunci.

Zbor desupra unui cuib de cuci

Desi nu este actorul mei preferat, Jack Nicholson, in rolul "nebunului" McMurphy, m-a cu cucerit. Cred ca cu acest film o sa incep weekendul! (Andreea Patru)

Sunt in urma rau de tot cu filmele pe care vreau sa le vad sau sa le revad. In ultima vreme n-am apucat sa mai vad niciunul din filmele care imi sunt dragi sau pe care vreau sa le descopar. Asa ca weekend-ul acesta, prelungit, va fi ideal pentru a ma pune la punct, macar "printre picaturi" cu filme noi sau cu filme pe care imi place sa le revad.


Duplicity (Duplicitate)

Nu am mai vazut de mult un film care sa contina o doza buna de adrenalina, combinata cu o poveste de dragoste imposibila (cum altfel?). Julia Roberts si Clive Owen sunt actorii din rolurile principale, fostii agenti secreti implicati intr-o poveste de dragoste si de spionaj. Daca nu pleci din Bucuresti, e un film bun pe care il poti vedea la cinematograf!

Bride Wars (Razboiul mireselor)

In asa o lista, plina cu filme "unul si unul" trebuia sa isi faca loc si o comedie usoara, potrivita pentru lunile acestea, pline de nunti. E o comedie in care joaca Kate Hudson si Anne Hathaway si in care este vorba despre doua prietene care isi saboteaza reciproc nuntile, doar pentru a avea parte de nunta pe care si-o doresc ( la acelasi restaurant).

Changeling (Schimbul)

Daca nu ai apucat sa il vezi, e unul din filmele pe care nu trebuie sa le ratezi. Povestirea, vazuta prin ochii regizorului Clint Eastwood, este una relativ spectaculoasa -disparitia unui copil-, dar felul in care personajele -mai ales Christine, interpretata de Angelina Jolie- traiesc aceasta drama este si mai spectaculos. Ma intreb care sunt fragmentele inspirate de realitate?

Hable con Ella (Vorbeste cu ea)

Almodovar este unul dintre regizorii mei preferati si impartim si aceeasi zodie. Filmele lui sunt bune de vazut orice stare de spirit ai avea iar acesta e un film care iti va placea, cu siguranta. Scena mea favorita este -cred ca multi altii sunt de aceeasi parere- scena petrecerii la care merg Marco si Lydia, scena acompaniata de vocea si chitara lui Caetano Veloso.

Sweeney Todd: Barbierul diabolic din Fleet Street

Daca sunteti admiratori ai lui Johnny Depp si aveti chef de un musical "horror", acesta e filmul pe care trebuie sa il vedeti. O veti descoperi si pe Helena Bonham Carter, care este Doamna Lovett si a carei prestatie actoriceasca e remarcabila in film.

Tag-uri: , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 apr