15 fapte surprinzătoare despre lumea în care trăim

De în Lifestyle 12 iun 2018

Este imposibil să știi totul, dar vei găsi în acest articol câteva lucruri interesante și greu de crezut despre această lume.

Nu contează ce sursă de învățare alegi atâta timp cât acumulezi informații.

1. Delfinii se droghează

Delfinii și oamenii sunt foarte similari, dovadă stă și faptul că cei care au realizat un documentar au observat cum delfinii tineri mestecau încet pește puffer, apoi îl pasau de la unul la altul. Acest tip de pește eliberează o toxină ce poate fi fatală, dar în doze mici produce un efect de narcotic ce face delfinii să se comporte ciudat.

2. Viteza internetului de la NASA este de 91 Gb pe secundă

Acest lucru înseamnă că ai putea lua toate episoadele din serialul tău preferat într-o singură secundă. Din nefericire însă, aceasta este o rețea privată, folosită doar în scopuri științifice, în unele dintre instituțiile americane.

3. În 1999, Japonia și-a schimbat steagul

Japonia este o țară incredibilă, în care ideea de simbol național este ciudată. Hinomaru (cercul soarelui) era un simbol care ajuta la identificarea navelor japoneze de cele străine și abia în 1999 culoarea steagului a fost ușor schimbată.

4. În 2012, J.K. Rowling a fost exclusă din Forbes, pentru că a donat 160 milioane de dolari

Cea mai bogată femeie din Marea Britanie a devenit celebră foarte repede, dar banii nu i s-au urcat la cap. Scriitoarea îi ajută pe părinții singuri și contribuie la mai multe studii despre scleroza multiplă. Datorită venitului său, ea a apărut în diverse topuri, dar în 2012 a fost exclusă din topul Forbes al celor mai bogați oameni, deoarece cheltuise 160 milioane de dolari pe acte caritabile.

5. În Japonia, sigiliile (hanko) sunt folosite în loc de semnături

Pentru a deschide un cont în bancă sau a confirma livrarea unor bunuri, ai nevoie de un hanko, o sigiliu propriu. Uneori, oamenii mai semnează de mână documente, dar singurul mod de a-ți dovedi identitatea este să prezinți acest sigiliu.

6. Dacă te trăsnește un fulger îți rămâne modelul lui tatuat

Puțin sunt cei care supraviețuiesc unui fulger, dar cei care o fac primesc un tatuaj ciudat, ce se presupune a fi semnătura fulgerului respectiv. Aceste semne apar pe orice tip de suprafață unde se descarcă o mare energie, dar lumea științifică nu a putut explica de ce se imprimă pe pielea oamenilor loviți de fulger.

7. Fătul vindecă inima mamei

Cercetătorii au descoperit că celulele stem ale fetusului pot vindeca inima bolnavă a mamei. Specialiștii consideră acest fenomen interesant  un mecanism evoluționist prin intermediul căruia fătul își asigură propria supraviețuire protejându-și mama. Acesată descoperire explică de ce jumătate dintre femeie care au diverse afecțiuni de inimă se refac miraculos.

8. În Philipine există o insulă înconjurată de un lac, pe o insulă care are un alt lac

Uneori, natura copiază peisajele și creează ceva precum Lacul Taal, adică o insulă într-o insulă cu un lac într-un lac.

9. Incredibila poveste a lui Steve Jobs

Circulă mai multe legende când vine vorba despre viața lui Steve Jobs, dar sunt adevărate doar unele. Un fost angajat de la Apple a împărtășit lumii întregi o poveste care demonstrează genul omului de afaceri.

Când inginerii lucrau la primul prototip de iPod și i l-au prezentat lui Steve Jobs, el s-a jucat cu dispozitivul, la cântărit din priviri și l-a respins pe motiv că ar fi fost prea mare. Inginerii au spus că pur și simplu e imposibil să-l facă mai mic, iar el a tăcut pentru o clipă, apoi s-a ridicat, s-a plimbat în jurul unui acvariu și a aruncat iPod-ul în apă, iar când acesta a atins fundul a scos câteva bule de aer. El a spus că dacă iese aer însemană că mai e loc liber acolo.

10. Ce este vederea de vultur

A avea ochi de vultur înseamnă să remarci o furnică de pe acoperișul unei clădiri de 10 etaje, să vezi expresia unor jucători de baschet din cel mai prost loc al sălii, să vezi mai multe culori și radiațiile UV și să ai un câmp vizual de 340 grade.

11. Cât a stat cel mai mult un om în spațiu

Cosmonautul rus Valeri Polyakov este deținătorul recordului pentru cea mai lungă ședere în spațiu din istoria umanității, cu o călătorie de 437 de zile și 18 ore.

12. Nu există McDonald's în Islanda

Din cauza unei crize, toate fast-food-urile McDonald's din Islanda au fost închise până în anul 2009.

13. Un antrenor american de fitness s-a îngrășat cu 30 de kg în numai 6 luni

Antrenorul de fitness Drew Manning a decis să facă un experiment ca să-i înțeleagă mai bine pe cei care vor să slăbească. S-a oprit din antrenamente și a început să mnâne mult junk-food și să bea suc. În numai 6 luni, el s-a îngrășat peste 30 de kilograme, pe care le-a dat apoi jos tot în atâta timp. Această experiență l-a ajutat să înțeleagă mai bine persoanele care încearcă să devină mai sănătoase și să slăbească și de ce au eșuat de câteva ori.

14. Primul detașament de poliție din Australia a fost format din deținuții care se purtau cel mai frumos

Pentru o lungă perioadă de timp, guvernul britanic și-a exilat criminalii în Australia, iar primul departament de poliție australiană a fost format din foști deținuți, care au învățat între timp să se poarte frumos.

15. În Germania se numără copacii

Dacă mergi în vizită prin Germania, s-ar putea să observi plăcuțe mici nu numere ataşate copacilor. Oamenii numără copacii și strâng date despre vârsta și starea lor. Toți copacii trebuie bine îngrijiți, ca să nu cadă.

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Lifestyle
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 noi