10 explicaţii care te vor face să-ţi pui mâinile în cap

De în Lifestyle 29 ian 2019

Punem pariu că te-ai întrebat cel puțin o dată de ce strănută oamenii sau de câți țânțari ar fi nevoie să sugă tot sângele unei persoane, dar toate acestea și multe altele au deja explicații științifice.

Am făcut o selecție cu cele mai interesante lucruri despre corpul uman și de unele dintre ele cu siguranță nu ai mai auzit niciodată.
 
1. Când sărută pe cineva, majoritatea oamenilor își lasă capul într-o parte
 
Un cercetător german a descoperit că 70% dintre oameni își lasă capul într-o parte când sărută pe cineva. Această concluzie a fost trasă observând oamenii din aeroporturi, gări și de pe diverse plaje. Poziționarea capului se datorează în mare parte evitării aproape inconștiente a nasului celeilalte persoane, dar s-a observat și faptul că dreptacii sunt cei care înclină de cele mai multe ori capul.
 
2. Cu cât ai IQ-ul mai mare cu atât mai interesante sunt visele tale
 
Cercetătorii susțin că cei cu un intelect mai ridicat au vise mai interesante și mai lungi. Nu te întrista însă dacă nu reușești să ții minte ce-ai visat, majoritatea oamenilor nu o pot face, daoarece un vis obișnuit durează, în medie, doar câteva secunde.
 
3. Oamenii percep mai bine informațiile scrise
 
Oamenii de știință din Norvegia au distribuit unui grup de studenți informații scrise pe hârtie și altui grup de stundenți le-au cerut să citească totul direct dintr-un PDF. Cei care au avut informația printată au învățat mai bine și mai repede.
 
4. Auzul se diminuează după ce mănânci mult
 
Unii oamenii capătă un țiuit în ureche după ce mănâncă pe săturate, deoarece multe băuturi și mâncăruri influențează nivelul de lichid din interiorul timpanului și cauzează diverse zgomote. De exemplu, un exces de alimente sărate sau de cofeină duce la deteriorarea temporară a auzului și chiar amețeli.
 
5. Apendicele este benefic
 
Apendicele poate provoca multe probleme și chiar pune în pericol viața oamenilor dacă se inflamează și dă în peritonită, drept pentru care s-a considerat multă vreme că este un organ nesemnificativ, fără nici un fel de beneficii. De curând însă, cercetătorii au descoperit că acesta depozitează multe bacterii benefice și microbi ce ajută la refacerea florei intestinale.
 
6. Copiii cresc mai repede primăvara
 
Copiii cresc diferit în diverse perioade de timp. Perioadele în care cineva stagnează se echilibrează astfel cu cele de creștere bruscă de până la 10 centimetri în câteva luni. În acest sens, s-a observat că orice copil crește mai mult primăvara decât în orce alt anotimp, deoarece beneficiază de mai multă lumină solară și revenirea la viață odată cu natura.
 
7. Secretul datorită căreia se digeră mierea atât de ușor
 
Motivul pentru care mierea se digeră ușor este că aceasta a fost deja digerată de albine. Mierea este de fapt un fel de nectar format din carbohidrați simpli, pe care corpul uman îi absoarbe complet și nu-i depozitează pe termen lung.
 
8. Plămânul drept este mai mare decât cel stâng
 
Volumul și forma plămânilor sunt complet diferite din cauza inimii. Plămânul drept este mai mare și mai greu decât stângul, deoarece acesta trebuie să facă loc inimii în piept.
 
9. Rezoluția ochiului uman este de 140 megapixeli
 
Dacă ochiul uman ar fi o cameră foto digitală, atunci ar avea rezoluția de 120-140 megapixeli. Cu toate acestea, pixelii nu sunt distribuiți uniform și un milimetru pătrat din centrul ochiului are aproximativ 200000 de receptori de culoare, pe când colțurile au mai puțini.
 
10. Corneea omului și cea a rechinului sunt foarte asemănătoare
 
Corneea unui rechin este foarte asemănătoare cu cea a unui om și în viitorul apropiat, aceasta ar putea fi utilizată în realizarea unor transplanturi, dacă se va inventa tehnologia potrivită.
Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Lifestyle
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
05 dec