Tort de clătite

In Reţete de 21 aug 2018

Tortul de clătite se mai numește și „crepe cake” sau „mille crepe” și este foarte impresionant, fără a fi complicat. Este un tort nu foarte dulce, dar care, la sfârșit, îți lasă o senzație extraordinară în gură.

Timp: 2 ore
Dificultate: Redusă
Porţii: 12
Ingrediente:

1 cană făină, 3/4 cană lapte, 1/2 cană apă, 2 ouă mari, 3 linguri unt nesărat, 1 baton unt sărat, 1/2 linguriță esență de vanilie, 2 linguri zahăr, creme și toppinguri la alegere

Mod de preparare:

1. Se pun toate ingredientele într-un blender (în afară de untul sărat) și se mixează la viteză mare până se formează o compoziție omogenă, apoi se acoperă și se lasă la frigider timp de o oră, ca să se absoarbă bulele.

2. Se încălzește o tigaie non-aderentă pe foc mediu, se adaugă 1 lingură unt sărat și odată ce tigaia s-a încălzit bine, iar untul s-a topit de tot se dă focul mai încet și se adaugă o parte din compoziție. În funcție de dimensiunea tigăii va trebui să mai faci compoziție, dacă nu îți ies 20-30 de bucăți, dar dacă preferi un tort mai mic poți suprapune mai puține foi.

3. Se întinde bine compoziția în toată tigaia, pentru a acoperi întrega circumferință, și se prăjește 30 de secunde pe prima parte, după care se întoarce pe partea cealaltă și se mai lasă 10 secunde, cu mențiunea că nu mai trebuie adăugat unt, ulei sau untură după fiecare clătită ci doar atunci când pare că s-ar lipi.

4. După ce s-au răcit un pic foile de clătite, se întinde una dintre ele pe un platou rotund, cu diametru mare, și pe suprafața acesteia se întinde cremă de ciocolată, apoi se pune altă clătită și se întinde unt de arahide pe ea, peste care se așează o altă foaie și se pune frișcă, după care procesul se repetă.

Tips: Toppingul poate fi același pentru toate foile sau poate varia: se pot pune creme de prăjituri, creme din comerț, gem, dulceață, marmeladă, înghețată, nuci cu miere, diverse siropuri sau frișcă și se poate îmbogăți totul cu bucățele de fructe. Tortul poate fi făcut atât dulce, ca desert, cât și sărat, ca aperitiv, umplut cu parizer țărănesc, cașcaval și omletă subțire.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 aug