Orez de conopidă

In Reţete de 4 iun 2018

Conopida este bună în mai multe feluri, dar această rețetă arată cât de simplă și sănătoasă este, fără carbohidrați, colesterol sau coloranți.

Timp: 25 min
Dificultate: ușoară
Porţii: 4
Kilocalorii: 140/porție
Ingrediente:

1 conopidă mare, 3 linguri ulei, 1 ceapă medie, sare, 2 linguri pătrunjel, zeama de la 1 lămâie

Mod de preparare:

1. Se spală, se curăță și se desface conopida în bucățele cât se poate de mici, apoi se pune într-un blender până când începe să semene cu boabele de cușcuș.

2. Se încălzește uleiul într-o tigaie mare, pe foc mediu și la primul semn de fum se pune ceapa tocată mărunt și se amestecă.

3. Se amestecă frecvent până când ceapa se caramelizează, adică aproximativ 8 minute, după care se adaugă conopida.

4. Se pune o linguriță de sare și se amestecă bine până când se înmoaie conopida, adică încă 3-5 minute, apoi se îndepărtează tigaia de pe foc.

5. Se pune toată compoziția într-un castron mare și se presară pătrunjel proaspăt, tocat fin, apoi se pune zeama stoarsă de la o lămâie și sare doar dacă mai este nevoie, după care se servește praparatul cald.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
23 iul